Ισπανία

Primera Division: Πάντα στο +6 με... εξάρα

Τη διαφορά ασφαλείας των έξι βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε η Μπαρτσελόνα συντρίβοντας για την 28η αγωνιστική της Primera Division τη Μάλαγα με 6-0 στο «Καμπ Νου». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «καθάρισε» πολύ νωρίς το παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-0 στο ημίχρονο. Δύο γκολ πέτυχε ο Σαμουέλ Ετό και από ένα οι Τσάβι, Μέσι, Ανρί και Άλβες. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το καθήκον της και νίκησε με 3-0 την Αλμερία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Τη διαφορά ασφαλείας των έξι βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε η Μπαρτσελόνα συντρίβοντας για την 28η αγωνιστική της Primera Division τη Μάλαγα με 6-0 στο «Καμπ Νου». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «καθάρισε» πολύ νωρίς το παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-0 στο ημίχρονο. Δύο γκολ πέτυχε ο Σαμουέλ Ετό και από ένα οι Τσάβι, Μέσι, Ανρί και Άλβες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το καθήκον της και νίκησε με 3-0 την Αλμερία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Το σκορ άνοιξε για τους πρωταθλητές Ισπανίας ο Μαρσέλο στο 24’ της αναμέτρησης. Τα τέρματα της «βασίλισσας» διπλασίασε ο Κλάας Γιαν Χούντελαρ στο 53’ του αγώνα, ενώ ο Ολλανδός επιθετικός σκόραρε ξανά στο 66’ του παιχνιδιού. Πλέον, οι «μερένχες» περιμένουν στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα με τη Μάλαγα, ώστε να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο τους «μπλαουγκράνα» στον βαθμολογικού πίνακα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει για μία θέση στην τετράδα, καθώς γνώρισε την ήττα από τη Μαγιόρκα με 2-0. Μάλιστα οι Νησιώτες όχι απλώς βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά σκαρφάλωσαν με 32 βαθμούς στη δωδέκατη θέση.

Εν τω μεταξύ, η νίκη 1-0 της Βαλένθια στην έδρα της Σανταντέρ, φέρνει τις «νυχτερίδες» πιο κοντά στην έξοδο στο UEFA Europa League της επόμενης σεζόν. Το γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Μάτα στο 78’.

Στα υπόλοιπα ματς, η Χετάφε νίκησε 2-1 την Ουέλβα, με πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο Σολδάδο (που σημείωσε δύο τέρματα). Η Νουμάνθια επικράτησε με 2-1 της Σπόρτινγκ Χιχόν. Η Οσασούνα επιβλήθηκε με 1-0 της Εσπανιόλ, με τις δύο ομάδες να μην εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και τους Καταλανούς να είναι όλο και πιο κοντά στον υποβιβασμό. Στο 1-1 έληξε η αναμέτρηση της Λα Κορούνια με την Ρεάλ Μπέτις στο «Ριαθόρ».

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική

Σάββατο(21/3)

Βιγιαρεάλ- Μπιλμπάο 2-0
(68’ Καθόρλα, 92' Φερνάντες)

Σεβίλλη- Βαγιαδολίδ 4-1
(8’, 43’, 70’ Κανουτέ, 57’ Λουίς Φαμπιάνο-22’ Γκοϊτόμ)

Κυριακή(22/3, 18:00)

Λα Κορούνια- Μπέτις 1-1
(Βερντού 9’-Γκαρσία 33’)

Χετάφε- Ουέλβα 2-1
(Σολδάδο 63’, 66’-Μαϊντάνα 47’)

Νουμάνθια- Χιχόν 2-1
(Μπαρκέρο πεν. 43’, Γκοϊρία 55’-Μπαράλ 47’)

Οσασούνα- Εσπανιόλ 1-0
(Νεκουνάμ 90’)

Σανταντέρ- Βαλένθια 0-1
(Μάτα 78’)

Ρεάλ Μαδρίτης- Αλμερία 3-0
(Μαρσέλο 24’, Χούντελαρ 53’, 66’)

Μπαρτσελόνα- Μάλαγα 6-0
(19’ Τσάβι, 25’ Μέσι, 32’ Ανρί, 43’, 57’ Ετό, 51’ Άλβες)

Μαγιόρκα- Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(24' Αντούριθ, 90' Κάστρο)

Δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Επόμενη αγωνιστική(29η)

Αλμερία- Βιγιαρεάλ
Μπιλμπάο- Μαγιόρκα
Ατλ. Μαδρίτης- Οσασούνα
Μπέτις- Νουμάνθια
Εσπανιόλ- Λα Κορούνια
Μάλαγα- Ρεάλ Μαδρίτης
Ουέλβα- Σεβίλλη
Χιχόν- Σανταντέρ
Βαλένθια- Χεταφε
Βαγιαδολίδ- Μπαρτσελόνα

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x