Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Πρόστιμο για συμμόρφωση

Η νέα «γκέλα» του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, με την ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα (», δήλωσε ο Τεν Κάτε.

Η νέα «γκέλα» του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, με την ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα (1-1), δεν πέρασε απαρατήρητη από τη διοίκηση, η οποία επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ σε κάθε παίκτη. Μόνο στο πρώτο ημίωρο δικαιολόγησε την παρουσία του το «τριφύλλι», αφού στο δεύτερο ημίχρονο η συνολική εμφάνιση ήταν κάκιστη. «Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν πρέπει να απογοητευτούμε διότι χρειαζόμαστε το πλεονέκτημα στα πλέι οφ», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. «Οι συνεχείς διακοπές μάς χαλούσαν το ρυθμό», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Τεν Κάτε.

Πληρώνουν και τον Πανσερραικό

Πρόστιμο 15.000 ευρώ για την «καθίζηση» που είχε η ομάδα μετά το 30΄ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης επέβαλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε κάθε παίκτη. Η διοίκηση των «πρασίνων» πρώτη φορά προέβη σε ανάλογη ενέργεια για την απόδοση των παικτών, κάτι που δείχνει έντονα τη δυσφορία της για τη «χαλάρωση» που παρατηρήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους Αρκάδες και το ισόπαλο αποτέλεσμα που ήρθε, ενώ η τιμωρία ίσως σχετίζεται και με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Πανσερραϊκό. Η κίνηση αυτή αποτελεί «καμπανάκι» ενόψει και των πλέι οφ, καθώς ουδείς δεν θέλει να σκέφτεται πως θα χαθεί και η δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όταν ο Κώστας Αντωνίου ανέφερε στους ποδοσφαιριστές το πρόστιμο, το κλίμα ήταν άσχημο και κάποιοι από τους ξένους έλεγαν μεταξύ τους ότι δεν θα πληρώσουν!

Δεν μπήκε στην επανάληψη

Άλλη μία προβληματική εμφάνιση πρόσθεσε στις αρκετές φετινές του ο Παναθηναϊκός και φυσιολογικά προέκυψε η ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, «πήραν» το κέντρο και ευτύχησαν να προηγηθούν με το τέρμα του Σαλπιγγίδη. Αυτό ήταν ό,τι έδειξε συνολικά η ομάδα του Τεν Κάτε, μια και από το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους μέχρι το τέλος του αγώνα η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική. Μάλιστα, μετά το 1-1 θα μπορούσε κάλλιστα να δεχθεί και δεύτερο γκολ, ενώ η μοναδική ευκαιρία του «τριφυλλιού» ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Κλέιτον.

Ζιλμπέρτο: «Να φερθούμε επαγγελματικά»

Απογοητευμένος, αλλά και αποφασισμένος να παλέψει μέχρι τέλους, δήλωσε μετά τον αγώνα της Τρίπολης ο Ζιλμπέρτο Σίλβα:«Θέλαμε τους τρεις βαθμούς επειδή είναι σημαντικό να μπούμε σε μια καλή θέση στα πλέι οφ. Δεν τα καταφέραμε, αλλά και πάλι θα επιδιώξουμε να πάρουμε τα τρία τελευταία ματς για να προσπαθήσουμε να πάρουμε μια διαφορά. Νομίζω ότι σήμερα δεν πήγαμε άσχημα, είχαμε καλή συμπεριφορά στο πρώτο ημίχρονο ή αν θέλετε και μέχρι την ισοφάριση. Αυτοί από μια στημένη φάση βρήκαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο επιθετικός τους έκανε ένα καλό σουτ και σκόραρε, αλλά αυτό θα έπρεπε να το αποφύγουμε. Όλη τη σεζόν υπάρχουν τέτοιες φάσεις, στις οποίες για κάποια δευτερόλεπτα χάνουμε τη συγκέντρωσή μας και δεχόμαστε τέτοια περίεργα γκολ».

Για τα νεύρα που είχε στο τέλος ο Ζιλμπέρτο ανέφερε: «Ήθελα να κερδίσω το παιχνίδι, γι' αυτό είχα νεύρα. Είμαι συνηθισμένος απ' αυτό. Ήθελα να πιέσω τους συμπαίκτες μου για να κερδίσουμε το ματς. Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν πρέπει να απογοητευτούμε διότι χρειαζόμαστε το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για τις τρεις νίκες. Πρέπει να παλέψουμε σε κάθε ματς. Κανένα δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να φερθούμε επαγγελματικά».

Ατομικά προπονήθηκαν σήμερα οι Μάντζιος, Μάτος, Καραγκούνης, Λεοντίου, ενώ ο Καρνέζης πήρε άδεια και δεν προπονήθηκε. Αποθεραπεία έκαναν οι παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στον Αστέρα. Οι υπόλοιποι μετά από το ζέσταμα επιδόθηκαν σε ασκήσεις στις σέντρες και τα σουτ και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με ασκήσεις τρεις εναντίον τριών. Οι Ζιλμπέρτο, Μουν, Νίλσον, Σιμάο, Βαβζίνιακ και Νίνης απουσίασαν διότι έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x