Stoiximan Super League

Σαραβάκος: «Αποτυχημένη η σεζόν»

Για τη σεζόν που ολοκληρώνεται και για τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στον Παναθηναϊκό, μίλησε στη «SportDay» ο Δημήτρης Σαραβάκος. «Είναι μία αποτυχημένη χρονιά. Στην Ευρώπη ήταν καλή η παρουσία και είναι το μόνο στο οποίο μπορούμε να σταθούμε. Πρέπει να έρθουν παίκτες-προσωπικότητες που θα βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση», τόνισε ο «μικρός» του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Και οι δύο μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον Παναθηναϊκό», δήλωσε για τους Καμάργκο και Γιοβάνοβιτς ο προπονητής του Πανθρακικού, Εμίλιο Φερέρα, που είναι γνώστης του βελγικού ποδοσφαίρου. Μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής για τον Νίλσον, που αγωνίστηκε με τη Σουηδία κόντρα στην Πορτογαλία. «Στείλαμε το πρωτάθλημα… δώρο στον Πειραιά», , σε συνέντευξή του στο «Goal», ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Για τη σεζόν που ολοκληρώνεται και για τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στον Παναθηναϊκό, μίλησε στη «SportDay» ο Δημήτρης Σαραβάκος. «Είναι μία αποτυχημένη χρονιά. Στην Ευρώπη ήταν καλή η παρουσία και είναι το μόνο στο οποίο μπορούμε να σταθούμε. Πρέπει να έρθουν παίκτες-προσωπικότητες που θα βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση», τόνισε ο «μικρός» του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Και οι δύο μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον Παναθηναϊκό», δήλωσε για τους Καμάργκο και Γιοβάνοβιτς ο προπονητής του Πανθρακικού, Εμίλιο Φερέρα, που είναι γνώστης του βελγικού ποδοσφαίρου. Μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής για τον Νίλσον, που αγωνίστηκε με τη Σουηδία κόντρα στην Πορτογαλία. «Στείλαμε το πρωτάθλημα… δώρο στον Πειραιά», δήλωσε, σε συνέντευξή του στο «Goal», ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Σαραβάκος: «Πρώτα καθιέρωση στην Ελλάδα»

Έναν διαφορετικό ρόλο έχει από το καλοκαίρι ο άλλοτε κύριος «7» του Παναθηναϊκού, αφού μετέχει στο Δ.Σ της ΠΑΕ. Ο Σαραβάκος μίλησε «SportDay»για τη φετινή σεζόν και για αυτά που πρέπει να αλλάξουν στην ομάδα. Ακολουθεί ένα μέρος της συνέντευξης:

- Δημήτρη, φθάνουμε στο τέλος της σεζόν. Θα μας κάνεις έναν απολογισμό;

«Είναι μία αποτυχημένη χρονιά. Αν και η ομάδα ξεκίνησε με όνειρα και ελπίδες, δυστυχώς δεν πήγαν καλά τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Στην Ευρώπη ήταν καλή η παρουσία και είναι το μόνο στο οποίο μπορούμε να σταθούμε. Ήταν ευχάριστη έκπληξη το ότι η ομάδα προκρίθηκε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ».

- Γιατί το λες αυτό;
«Το λέω διότι δεν φαινόταν ότι μπορεί να έχει τέτοια πορεία στα πρώτα παιχνίδια του ομίλου. Μετά τις δύο ήττες από την Ιντερ και την Ανόρθωση κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να πάρει δύο "διπλά", στη Βρέμη και το Μιλάνο, και να φέρει τα κάτω-πάνω. Αυτή η πορεία, όμως, δεν σβήνει την αποτυχία της χρονιάς. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού λαχταρά ένα πρωτάθλημα. Το ενδιαφέρον του πια δεν είναι τόσο στο να πηγαίνει καλά η ομάδα στην Ευρώπη, όσο στο να τη δει και πάλι πρώτη στην Ελλάδα και να σταματήσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού».

- Η δική σου άποψη ποια είναι στο θέμα αυτό;

«Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να καθιερωθείς στην πρώτη θέση στην Ελλάδα και μετά να κάνεις το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Φέτος η απογοήτευσή μου, όπως και του κόσμου, ήταν πολύ μεγάλη. Μείναμε πολύ νωρίς πίσω στη βαθμολογία και το πρωτάθλημα χάθηκε από τον Δεκέμβριο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι' αυτό. Φέτος χάσαμε νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές το πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν να είσαι ο Παναθηναϊκός και να χάνεις το πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο και να το χάνεις από μικρομεσαίες ομάδες».

- Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται στις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός;

«Όχι πολλές αλλαγές. Λίγες και καλές. Να έρθουν δύο-τρεις παίκτες αναγνωρισμένης αξίας όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε καίριες θέσεις και να πλαισιώσουν αυτούς που υπάρχουν τώρα. Είπα και προηγουμένως ότι το δυναμικό της ομάδας είναι καλό, αλλά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, απουσιάζουν οι παίκτες-προσωπικότητες που θα βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση σε κάποιες στιγμές. Καλούς παίκτες έχει η ομάδα, πολύ μεγάλους παίκτες δεν έχει».

Φερέρα: «Μπορούν να κάνουν τη διαφορά»

Τα ονόματα των Ιγκόρ ντε Καμάργκο και Μίλαν Γιοβάνοβιτς βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο για τον Παναθηναϊκό. Οι δύο επιθετικοί της Σταντάρ Λιέγης βρίσκονται στη λίστα του «τριφυλλιού» και ειδικός για την αγωνιστική τους αξία είναι ο νυν προπονητής του Πανθρακικού, Εμίλιο Φερέρα, που είχε τον Καμάργκο παίκτη και τον Γιοβάνοβιτς αντίπαλο. Ο τεχνικός της θρακιώτικης ομάδας ανέφερε μεταξύ άλλων στη «SportDay»: «Και οι δύο μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Έχουν εμπειρία και πιστεύω ότι θα είναι ιδανική επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες, δεν προκαλούν προβλήματα κι έχουν φιλοδοξίες για να πετύχουν».

Κέρδισε «πόντους» ο Νίλσον

Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε με τα χρώματα της εθνικής Σουηδίας ο Μίκαελ Νίλσον. Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού έπαιξε 90 λεπτά στην ισοπαλία με την Πορτογαλία και τα πήγε αρκετά καλά. Έτσι, αναθερμάνθηκαν τα σενάρια που θέλουν την Κοπεγχάγη και μια γαλλική ομάδα να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει πρόταση(το υπάρχον συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι) για ένα χρόνο με 400 χιλιάδες στον Σουηδό, ο οποίος δεν έχει απαντήσει ακόμη.

* Στην ομάδα ενσωματώθηκε ο Σωτήρης Νίνης, καθώς επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελπίδων. Συνέχισε το ατομικό ο Μάντζιος. Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες-εκτός των διεθνών- επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης με και χωρίς χρήση μπάλας.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x