Ευρώπη

Δεν τη «σκούπισε»

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 71-63 στη Μαδρίτη και πλέον η Ρεάλ μπήκε και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της ιστορίας τους στην Ευρωλίγκα, σημειώνοντας μόλις 20 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά και βρέθηκαν πίσω ακόμη και με 19 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν να κάνουν την τεράστια ανατροπή, αλλά ήταν πλέον αργά.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 71-63 στη Μαδρίτη και πλέον η Ρεάλ μπήκε και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της ιστορίας τους στην Ευρωλίγκα, σημειώνοντας μόλις 20 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά και βρέθηκαν πίσω ακόμη και με 19 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν να κάνουν την τεράστια ανατροπή, αλλά ήταν πλέον αργά.

Κάκιστο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ έχοντας στο μυαλό του, από ό,τι φαίνεται, το…Βερολίνο και όχι το πώς θα φτάσει σε αυτό. Για αυτό και τρία λεπτά μετά το τζάμπολ του ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά πόντων (11-0). Ρέγιες και Μπούλοκ είχαν πάρει φωτιά και έτσι οι Μαδριλένοι έφτασαν ακόμα και στο +18 (22-4), δύο λεπτά πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος. Ο Ολυμπιακός- πλην του Τσίλντρες- πελαγοδρομούσε τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση και οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν. Επιθετικό πλάνο δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν έξι λάθη σε οκτώ λεπτά, ενώ στην άμυνα απουσίαζε το καθαρό μυαλό και έτσι η Ρεάλ είχε επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό της.
Στο τέλος της πρώτης περιόδου οι Πειραιώτες έδειχναν να συνέρχονται και με ένα επιμέρους σκορ 8-1, έκλεισαν κάπως την ψαλίδα (23-12).

Τα ίδια και χειρότερα και αρνητικό ρεκόρ

Και εκεί που τα πράγματα έδειχναν να διορθώνονται στο τέλος της πρώτης περιόδου για τον Ολυμπιακό με την είσοδο των Παπαλουκά, Γκριρ και Μπουρούση, η Ρεάλ ξεκίνησε με σερί 6-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου και ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +17 (29-12). Μάλιστα, ένα δίποντο του Ερβέλ ανέβασε τη διαφορά στο +19, που ήταν η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι. Οι επιθέσεις των «ερυθρολεύκων» ήταν η μία χειρότερη από την άλλη-τρίποντα του Τσίλντρες χωρίς να γίνει ούτε μια πάσα για παράδειγμα- και έτσι η ομάδα του Πλάθα διατηρούσε ξεκούραστα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν 5:30 λεπτά για να βρουν…διχτάκι (33-14) και να κάνουν ένα μίνι σερί 4-0 για το 33-16, τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Το πάρτυ της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχιζόταν και με τον όγδοο πόντο του Μπούλοκ η διαφορά έφτασε και πάλι στο +19 (35-16). Οι Πειραιώτες είχαν σπασμωδικές αντιδράσεις και με τον Γκριρ να σκοράρει έπειτα από ώρα, έκαναν το 35-18. Με δώδεκα λάθη και έχοντας χάσει οκτώ επιθετικά ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια υπολειπόμενος 17 πόντους (37-20). Μάλιστα, οι 20 πόντοι που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο Βισταλέγκρε, ήταν και η χειρότερη επιθετική επίδοση των Πειραιωτών στην ιστορία τους στην Ευρωλίγκα.

Βελτιώθηκε κάπως, αλλά….

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν πλέον εμφανές πως οι παίκτες της Ρεάλ άρχισαν να κουράζονται και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ροκάνισαν κάπως τη διαφορά (39-26). Ο Τεόντοσιτς οργάνωνε καλύτερα από τους Παπαλουκά και Πάργκο, ο Μπουρούσης και ο Πρίντεζης έδιναν πόντους και έτσι οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη μείωσαν σε 41-29, πέντε λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι Περαιώτες είχαν αρχίσει να βρίσκουν ρυθμό και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους 11 πόντους ,αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ συνέχισαν να τον πληγώνουν το ίδιο και ο Μπούλοκ και έτσι η διαφορά συνέχισε να συντηρείται σε διψήφια επίπεδα (52-38). Η διαφορά δεν έλεγε να πέσει κάτω από τους δέκα πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός έδειχνε πλέον πως βάδιζε στον σωστό δρόμο. Οι παίκτες του Γιαννάκη κατάφεραν να σημειώσουν 21 πόντους μέσα σε ένα δεκάλεπτο, ενώ είχαν 20 σε όλο το πρώτο και έτσι ήρθε αυτό το 52-41 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Τουλάχιστον έχασε αξιοπρεπώς…

Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός έριξε για πρώτη φορά τη διαφορά κάτω από τους δέκα (52-43) ύστερα από 27 λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό και έτσι κατάφεραν να φτάσουν ακόμα και στο -6 (54-48). Γκριρ, Παπαλουκάς και Βασιλόπουλος είχαν πλέον ξυπνήσει και είχαν μπει στον ρυθμό του παιχνιδιού και έτσι ο Ολυμπιακός έμενε σε απόσταση αναπνοής (57-51), έξι λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Και κάπου εκεί, το καθαρό μυαλό και οι σωστές επιλογές έδωσαν τη θέση τους στις βεβιασμένες προσπάθειες και τα αβίαστα λάθη και έτσι οι Μαδριλένοι μπήκαν στο τελευταίο τελευταίο τετράλεπτο του παιχνιδιού έχοντας προβάδισμα οκτώ πόντων. (59-51). Ένα σερί 4-0 της Ρεάλ έδωσε ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι 63-54. Ένα τρίποντο του Βασιλόπουλου και ένα του Παπαλουκά δεν ήταν αρκετά για να καταφέρουν να αλλάξουν τα δεδομένα και το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει σε 67-61. Στα 33’’ δευτερόλεπτα που απέμεναν τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Η Ρεάλ κέρδισε (71-63) μείωσε σε 2-1 και πλέον οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν την Πέμπτη στο τέταρτο ματς της σειράς.

Δεκάλεπτα: 23-12,37-20, 52-41, 71-63

Ρεάλ Μαδρίτης: Σάντσεθ, Ουίνστον 1,Ρέγιες 21, Βαν Ντεν Σπίγκελ 4, Μουμπρού 9, Ερβέλ 2, Μάσεϊ 6, Μπούλοκ 22, Γιούλ 2, Λόπεζ 2, Τόμας

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 5,Τσίλντρες 9, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν, Γκριρ 9, Βασιλόπουλος 6, Πρίντεζης 5, Έρτσεγκ 7, Τεόντοσιτς 2, Πάργκο.

Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x