Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Η λεπτομέρεια για το… σίριαλ

Όλο αυτό το διάστημα, η ανανέωση του συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε απασχολεί τους πάντες στις τάξεις του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να δώσει την οριστική του απάντηση στον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος (πιθανότατα την Παρασκευή) επιστρέφει από τις ΗΠΑ. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «SportDay», ο 45χρονος προπονητής στις αρχές Δεκεμβρίου είχε ενημερώσει τους Πειραιώτες ότι ήταν έτοιμος να ανανεώσει για ένα χρόνο το συμβόλαιό του. Θετικά προχωράει η υπόθεση του Βασίλη Κουτσιανικούλη. », το σχόλιο του Κώστα Νικολακόπουλου στη Web tv.

Όλο αυτό το διάστημα, η ανανέωση του συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε απασχολεί τους πάντες στις τάξεις του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να δώσει την οριστική του απάντηση στον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος (πιθανότατα την Παρασκευή) επιστρέφει από τις ΗΠΑ. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «SportDay», ο 45χρονος προπονητής στις αρχές Δεκεμβρίου είχε ενημερώσει τους Πειραιώτες ότι ήταν έτοιμος να ενεργοποιηθεί η οψιόν του υπάρχοντος συμβολαίου του, που αναφέρει ότι το συμβόλαιο του Ισπανού είναι 1+1 έτη.

Αυτό που ήθελε ο Βαλβέρδε ήταν να υπογράψει με τον σύλλογο για ένα χρόνο, όπως προέβλεπε η συμφωνία των δύο πλευρών το προηγούμενο καλοκαίρι. Πολλοί θα αναρωτηθούν: «Γιατί δεν ανανεώθηκε τότε το συμβόλαιο του Βαλβέρδε;». Υπάρχει, όμως, απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μέσα στον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Κόκκαλης κατέθεσε πρόταση στον Βάσκο, με την οποία του ζητούσε να παραμείνει στην ομάδα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτή ήταν η λεπτομέρεια που έκανε τη συγκεκριμένη υπόθεση «σίριαλ». Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορούσε να τη δεχθεί (σ.σ.: δεν ήθελε να απαντήσει αρνητικά), αφού το οικογενειακό του πρόβλημα τον προβληματίζει ιδιαίτερα.


Το τελευταίο διάστημα μεσολάβησαν πολλά πράγματα και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο Βαλβέρδε θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Οι διοικούντες, από την πλευρά τους, θέλουν ο 45χρονος τεχνικός να υπογράψει για δύο χρόνια, αφού θεωρούν πως: «Οταν ένας προπονητής υπογράφει μόνο για ένα χρόνο, δεν μπορεί να σκεφτεί το μέλλον. Δεν μπορεί τουλάχιστον να το κάνει σε βαθμό που θα το έκανε αν υπήρχε μία μεγαλύτερη διάρκεια συμβολαίου». Η διοίκηση επιθυμεί τη νέα αγωνιστική περίοδο να αξιοποιηθούν περισσότερο τα νέα παιδιά του συλλόγου, με την εκμετάλλευση περισσοτέρων παικτών από την ακαδημία της ομάδας.

Εξάλλου, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα χρειαστεί να είναι έτοιμοι το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη, καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις τους στο Champions League της περιόδου 2009/10. Έτσι, θέλουν να σχεδιάσουν το συντομότερο δυνατόν τα πλάνα που αφορούν τη νέα σεζόν.

Εν αναμονή για Λέτο

Μετά την ανακοίνωση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ότι στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα σταματήσει το ποδόσφαιρο, στον Ολυμπιακό αναζητούν τον αντικαταστάτη του μεγάλου αρχηγού της ομάδας. Πρώτος στη σχετική λίστα, όπως είναι φυσικό, είναι ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που άφησε τον «Τζόλε» στον πάγκο.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν με ανυπομονησία τις εξελίξεις που αφορούν την προσπάθεια της Λίβερπουλ να εκδοθεί άδεια εργασίας στον Αργεντινό άσο. Το επόμενο διάστημα είναι αρκετά σημαντικό, αφού ο αγγλικός σύλλογος περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου που αφορά την παραπάνω υπόθεση και απασχολεί ιδιαίτερα τους Πειραιώτες. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι όποιες εξελίξεις θα επηρεάσουν (είτε θετικά είτε αρνητικά) τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού, που πιστεύει ότι θα απορριφτεί το αίτημα της ομάδας του Άνφιλντ. Αν τελικά τα πράγματα έρθουν όπως επιθυμούν οι «ερυθρόλευκοι», τότε θα κινηθούν αμέσως για την ανανέωση του δανεισμού του 23χρονου άσου.

Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο οι «κόκκινοι» να πουλήσουν τον παίκτη, με την Παρί Σεν Ζερμέν να εμφανίζεται διατεθειμένη να καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του. Όπως αναφέρει η «SportDay», η Λίβερπουλ αναμένεται να ζητήσει 5 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Λέτο, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοια ποσά. Η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως και του Βαλβέρδε, θα ξεκαθαρίσει με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη.

Προχωράει του Κουτσιανικούλη

Πληροφορίες της «SportDay» από την Κρήτη αναφέρουν ότι θα βρεθεί η «χρυσή» τομή για την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη από τον Εργοτέλη. Συγκεκριμένα, στην Κρήτη μεταδόθηκε ότι αν ο Ολυμπιακός δώσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ για τον 21χρονο επιτελικό μέσο και ορίσουν ένα ποσοστό μεταπώλησης, τότε θα πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του νεαρού άσου στους «ερυθρόλευκους». Την ίδια ώρα, από τους Πειραιώτες δεν προέκυπτε κάτι επί του θέματος, ωστόσο εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μπήκε ο Οσκαρ, όχι ο Μπελούτσι

Στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον κυριακάτικο αγώνα στην έδρα του Λεβαδειακού τέθηκε ο Όσκαρ Γκονζάλεθ ύστερα από τη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός άσος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε από το ματς με τον Πανιώνιο και υπολογίζεται κανονικά από τον 45χρονο προπονητή.

Ο Νικοπολίδης και ο Φερνάντο Μπελούτσι δεν υπολογίζονται για τον τον κυριακάτικο(5/4, 19:00) εκτός έδρας αγώνα με τους Βοιωτούς και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο. Ο Αργεντινός μέσος καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να είναι έτοιμος για το δεύτερο ματς (στις 09/04) με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, για το Κύπελλο Ελλάδας. Θεραπεία έκανε ο Μήτρογλου ο οποίος ως γνωστόν θα μείνει εκτός προπονήσεων για το επόμενο μήνα, διότι έχει υποστεί θλάση μέτριου βαθμού στον δικέφαλο. Τέλος, ο Στολτίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.

Μέχρι τώρα ήταν σενάριο και φήμη, τώρα όμως γίνεται και επίσημο. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι στο Ηράκλειο για τον αγώνα της Εθνικής και με δηλώσεις του στο ΚΡΗΤΗ TV είπε ότι έχει προτάσεις από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και σκέφτεται να αποδεχτεί μία απ' αυτές μέχρι τον Μάιο!

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x