Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Από του χρόνου πάλι…

Αναβολή, όπως αναμενόταν, ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ στη σημερινή πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης για το 10% των εισπράξεων που αξιώνει η Ερασιτεχνική. Η επόμενη εκδίκαση ορίστηκε για τις 17 Μαρτίου 2010, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει και άλλος χρόνος για το συμβιβασμό που προσπαθούν να πετύχουν οι δύο πλευρές το τελευταίο εξάμηνο. «Κύπελλο και νίκες μέχρι τέλους», το .

Αναβολή, όπως αναμενόταν, ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ στη σημερινή πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης για το 10% των εισπράξεων που αξιώνει η Ερασιτεχνική. Η επόμενη εκδίκαση ορίστηκε για τις 17 Μαρτίου 2010, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει και άλλος χρόνος για το συμβιβασμό που προσπαθούν να πετύχουν οι δύο πλευρές το τελευταίο εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται πως στη συνάντηση που είχε χθες ΠΑΕ και Ερασιτέχνης δεν προέκυψε κάτι νεότερο και το θέμα κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες. Λόγος δεν είναι άλλος από το περιβόητο ποσοστό του 10% των εισπράξεων από τα εισιτήρια διαρκείας και των άλλων κερδών της ΠΑΕ που ζητά ο Ερσιτέχνης. Το ποσό των 480.000 ευρώ που πρότεινε χθες για συμβιβασμό ο Νίκος Θανόπουλος δεν έγινε δεκτό από τον Δημήτρη Χατζηχρήστο, ο οποίος με τη σειρά του αξιώνει περίπου 1.5εκατ. ευρώ (ποσοστά δηλαδή και από το παρελθόν).

Ελαφρύ πρόγραμμα ο Καφές

Καλύτερα αισθάνθηκε την Τετάρτη ο Παντελής Καφές και πήρε το «ok» για να συμμετάσχει κανονικά στην προπόνηση της ΑΕΚ. Η ίωση που τον ταλαιπωρούσε φαίνεται πως υποχωρεί και ο Έλληνας μέσος επιδόθηκε σε ελαφρύ πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, ο Μιχάλης Παυλής δεν προπονήθηκε προληπτικά καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, ενώ ατομικό ακολούθησε ο Ρίκκα και πρόγραμμα αποκατάστασης ο Λαγός.

Στα υπ’ όψη ο Παπαστεριανός

Αυτή είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει στα μεταγραφικά της η ΑΕΚ. Περιθώρια για μεγάλα οικονομικά ανοίγματα δεν έχει και προτεραιότητά της είναι οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και οι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από την ελληνική αγορά. Ήδη ο πρώτος…ντόπιος που πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής της είναι ο Νίκος Καράμπελας του Άρη. Το νέο όνομα που προστέθηκε στα υπ’ όψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι του Μανώλη Παπαστεργιανού του Ηρακλή.

Ο νεαρός μέσος διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που λατρεύει σε έναν παίκτη ο Σερβοέλληνας. Ταλαντούχος, με γεμάτη σεζόν και περιθώρια να εξελιχθεί σε… λίρα εκατό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες της «Ένωσης» έχουν κάνει μια πρώτη επαφή με τον «Γηραιό» και παρόλο που ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο, το ποσό που απαιτείται είναι στα μέτρα τους.

Εξελίξεις επί του θέματος και όχι μόνο θα δρομολογηθούν μετά τη συνάντηση του «Ντούσκο» με τον τεχνικό διευθυντή και τον πρόεδρο της ομάδας, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Τότε δηλαδή που θα δημιουργηθεί το πλάνο που θα κινηθεί η ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι και το διαθέσιμο μπάτζετ που θα έχει στα χέρια του ο προπονητής.

Δεν έχει πρόβλημα να μείνει

Παρά τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του ίδιου στα Μέσα της Πορτογαλίας, η αλήθεια είναι μία. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ναι μεν υποδέχεται με ικανοποίηση το ενδιαφέρον της Μπενφίκα ή άλλων μεγάλων ομάδων, αλλά δεν «καίγεται» να πει αντίο στην ΑΕΚ. Είναι απόλυτα χαρούμενος με τη ζωή του στην Ελλάδα και την πορεία που έχει στην ομάδα, που δεν τον απασχολεί να προετοιμάσει το έδαφος για τη μεγάλη καριέρα.

Σίγουρα, ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο από το τωρινό (παίρνει 350.000 ευρώ το χρόνο) θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον ίδιο. «Χορτάτος» ως προς την οικονομική σημασία της λέξης δεν είναι. Θα έφευγε μοναχά για ένα παχυλό συμβόλαιο, κάτι που παρεμπίπτοντος θα ήθελε πολύ να βρει στην ΑΕΚ. Προς το παρόν, η μόνη χειροπιαστή πρόταση που έχει ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, Γκουστάβο Οναϊντία, είναι της Σάλκε από τον περασμένο Ιανουάριο. Από την Μπενφίκα δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Πάντως, ο ατζέντης του παίκτη θα βρεθεί στην Αθήνα τις επόμενες μέρες για να μάθει την τιμή που κοστολογεί τον παίκτη η ΑΕΚ. Όπως και να’χει πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Ο Μπλάνκο δεν ψάχνεται να πάρει μεταγραφή, αλλά δεν θα έλεγε και «όχι» σε ένα νέο συμβόλαιο.

Εντίνιο: «Δικό μου το γκολ»

Στο άκουσμα πως το δεύτερο γκολ της Πορτογαλίας χρεώθηκε αυτογκόλ του Τουαλά και όχι σε εκείνον που έκανε την προβολή, τρελάθηκε! Ο Εντίνιο πραγματοποίησε χθες το ντεμπούτο του με την εθνική Πορτογαλίας, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και έδειξε εντελώς ακομπλεξάριστος. Μάλιστα, στο 55’ του φιλικού αγώνα με τη Νότιο Αφρική, ο επιθετικός της ΑΕΚ βρέθηκε μια «ανάσα» από το πρώτο του τέρμα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο «Εντι» επιχείρησε να σπρώξει τη μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά απ’ ότι φάνηκε στην πορεία τον πρόλαβε ο Τουαλά!

Αμέσως μετά τον αγώνα, ο Εντίνιο τόνισε: «Το γκολ είναι δικό μου! Βρήκε την μπάλα, αλλά τη βρήκα κι εγώ, άρα το γκολ είναι δικό μου. Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύτηκαν, είμαι ευτυχισμένος και θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να βάζω γκολ».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x