Stoiximan Super League

Οι… αστείοι δεν αστειεύονται

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 έκανε η Εθνική ομάδα νικώντας-χωρίς να εντυπωσιάσει αλλά όντας ουσιαστική-στο κατάμεστο Παγκρήτιο το Ισραήλ με 2-1. Παράλληλα έδωσε την καλύτερη απάντηση στον πρόεδρο της ομοσπονδίας του Ισραήλ που είχε κάνει λόγο για… αστεία ομάδα. Ο Σαλπιγγίδης με εξαιρετικό σουτ στο 32’ και ο Σαμαράς με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Τοροσίδης στο 66’ πέτυχαν τα ελληνικά τέρματα, ενώ στο 59’ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γκολάν. Στην κορυφή του ομίλου η Εθνική με 13 βαθμούς, όσους έχει και η επόμενη αντίπαλος της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ, Ελβετία το Σεπτέμβριο. Τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο έφτασε ο Άγγελος Μπασινάς. .

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 έκανε η Εθνική ομάδα νικώντας-χωρίς να εντυπωσιάσει αλλά όντας ουσιαστική-στο κατάμεστο Παγκρήτιο το Ισραήλ με 2-1. Παράλληλα έδωσε την καλύτερη απάντηση στον πρόεδρο της ομοσπονδίας του Ισραήλ που είχε κάνει λόγο για… αστεία ομάδα. Ο Σαλπιγγίδης με εξαιρετικό σουτ στο 32’ και ο Σαμαράς με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Τοροσίδης στο 66’ πέτυχαν τα ελληνικά τέρματα, ενώ στο 59’ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γκολάν. Στην κορυφή του ομίλου η Εθνική με 13 βαθμούς, όσους έχει και η επόμενη αντίπαλος της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ, Ελβετία το Σεπτέμβριο. Τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο έφτασε ο Άγγελος Μπασινάς.

Ο αγώνας

Η ελληνική ομάδα χωρίς να εντυπωσιάσει είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενη τους πολλούς κενούς χώρους και τις αδυναμίες της άμυνας του Ισραήλ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο πρώτο μέρος μόνο μία φορά, στο 5ο λεπτό με τον Χαλκιά να ανακόπτει με τη συνδρομή του Μόρα τον επερχόμενο Γκιγιάλ. Από εκεί κι έπειτα επικίνδυνες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ είχε μόνο η Ελλάδα. Στο 9’ ο Χαριστέας πήρε μία κόντρα και βρέθηκε απέναντι από τον Αουάτ, ωστόσο καθυστέρησε να πλασάρει και ανακόπηκε. Τρία λεπτά μετά ο Κυργιάκος έχασε χρυσή ευκαιρία να σκοράρει, όταν μετά από μία κακή απομάκρυνση σούταρε απελπιστικά άουτ. Στο 29’ ο Γκέκας συνεργάστηκε με τον Σαλπιγγίδη, αλλά το πλασέ του τελευταίου «σταμάτησε» πάνω σε σώματα αμυνομένων.

Ο φορ του Παναθηναϊκού πήρε το αίμα του πίσω στο 32’. Έπειτα από ένα κόρνερ του Καραγκούνη από τα δεξιά η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στο δεξί του πόδι κι εκείνος με δυνατό συρτό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Αουάτ, που μην έχοντας οπτικό πεδίο από τα πολλά σώματα δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει. Ήταν το πρώτο επίσημο γκολ (και δεύτερο συνολικά) του «Σάλπι» με το εθνόσημο στην 27η συμμετοχή του. Το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια έχοντας θέσει τις βάσεις για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ντρορ Καστάν έριξε στη μάχη τον Γιόσι Μπεναγιούν αποσύροντας το άλλο μεγάλο αστέρι της ομάδας του, τον Μπεν Σαχάρ, που ήταν αρνητικός στο πρώτο μέρος. Ο μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα του και στο 56’ με ατομική ενέργεια αναστάτωσε την ελληνική άμυνα, προτού τον σταματήσει με σωτήρια προβολή ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Η ελληνική ομάδα έδειξε να επαναπαύεται σε αυτό το 1-1 και το πλήρωσε. Στο 59’ μετά από ολιγωρία ολόκληρης της άμυνας, ο Μπαρντά βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι ελεύθερος, σούταρε και η μπάλα αφού κόντραρε στο σώμα του Γκολάν κατέληξε στα δίχτυα του Κώστα Χαλκιά για το 1-1.

Ο Ότο Ρεχάγκελ πέρασε αμέσως στη θέση του Φάνη Γκέκα τον Γιώργο Σαμαρά και η απάντηση της Εθνικής ήρθε άμεσα. Στο 65’ ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε κοφτή ντρίμπλα στον Γκιγιάλ, ο οποίος τον ανέτρεψε εντός περιοχής και ο Ολεγκάριο Μπενκερένσα έδειξε ορθώς την άσπρη βούλα. Φάνηκε να υπάρχει μία αναστάτωση στον ελληνικό πάγκο για τον παίκτη που θα αναλάμβανε την εκτέλεση. Ο «Sam» πήρε την ευθύνη στις πλάτες του και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Αουάτ δίνοντας προβάδισμα με 2-1 στο 66’. Μετά το γκολ ο ομοσπονδιακός τεχνικός ενίσχυσε την ανασταλτική λειτουργία της μεσαίας γραμμής αντικαθιστώντας τον Γιώργο Καραγκούνη με τον Χρήστο Πατσατζόγλου. Στο 76’ η Ελλάδα άγγιξε το 3-1, αλλά το πλασέ του Σαμαρά στο έξοχο γύρισμα του Σεϊταρίδη από δεξιά ήταν αδύναμο και σταμάτησε πάνω στον Μπεν Χαΐμ.

Οι Έλληνες διεθνείς έδειχναν να έχουν απορροφήσει την πίεση των αντιπάλων, που πάντως όμως ήταν μόνιμα επικίνδυνοι. Στο 84ο λεπτό ο Άγγελος Μπασινάς πήρε τη θέση του Άγγελου Χαριστέα κι έγινε ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που συμπληρώνει 100 συμμετοχές με το εθνόσημο, πίσω από τον Θοδωρή Ζαγοράκη (120). Στα λεπτά που απέμεναν η Εθνική δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει στην κόντρα σε δύο περιπτώσεις με τον Κώστα Κατσουράνη και τον Βασίλη Τοροσίδη. Ας είναι όμως… Το τελικό 2-1 έφερε την ελληνική ομάδα ακόμη πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης.

*Κόπηκαν 22.794 εισιτήρια, αλλά το Παγκρήτιο Στάδιο ήταν σχεδόν κατάμεστο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Μόρας, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης (69’ Πατσατζόγλου), Σαλπιγγίδης, Χαριστέας (84’ Μπασινάς), Γκέκας (63’ Σαμαράς).

Στον πάγκο: Τζόρβας, Δέλλας, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος (εκτός αποστολής Κουτσιανικούλης, Μάκος, Βύντρα και Τζιόλης)

Ισραήλ: Αουάτ, Σάμπαν, Μπενταγιάν, Κεϊνάν, Μπεν Χαΐμ, Άλμπερμαν, Γκιγιάλ, Ζιφ (40’ Ζιφ), Μπεν Σαχάρ (46’ Μπεναγιούν), Σέχτερ (74' Γιτζάκι), Γκόλαν.

Στον πάγκο: Νταβίντοβιτς, Μεσουμάρ, Κοέν, Στρουλ.

Κίτρινες κάρτες Τοροσίδης-Μπεν Χαΐμ

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x