Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Ξανά στο προσκήνιο ο Νιλμάρ

Νέα κρούση στην Ιντερνασιονάλ για την απόκτηση του Νιλμάρ ίσως κάνει ο Παναθηναϊκός, όπως αποκαλύπτει η "SportDay". Γιατί ο Μάτος είναι το ατού στα χέρια των ανθρώπων του "τριφυλλιού". . Αρκετές θα είναι οι αλλαγές στην ενδεκάδα, στον αγώνα με τη Σκόντα Ξάνθη. Αλλο ένα βήμα για το γήπεδο από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Νέα κρούση στην Ιντερνασιονάλ για την απόκτηση του Νιλμάρ ίσως κάνει ο Παναθηναϊκός, όπως αποκαλύπτει η "SportDay". Γιατί ο Μάτος είναι το ατού στα χέρια των ανθρώπων του "τριφυλλιού". Τη Δευτέρα επιστρέφει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, σφίξιμο στη γάμπα ένιωσε ο Χρήστος Μελίσσης. Αρκετές θα είναι οι αλλαγές στην ενδεκάδα, στον αγώνα με τη Σκόντα Ξάνθη. Αλλο ένα βήμα για το γήπεδο από το ΥΠΕΧΩΔΕ.


Τι γίνεται με τον Νιλμάρ

Ο Νιλμάρ παραμένει ο διακαής πόθος του Παναθηναϊκού. Το όνομα του Βραζιλιάνου επιθετικού είχε ακουστεί και τον Ιανουάριο, αλλά τα πολλά χρήματα που ζητούσε η Ιντερνασιονάλ "μπλόκαραν" τη μεταγραφή. Το κόστος για την απόκτησή του είναι περίπου στα 14 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ, όμως, υπάρχει ένα "κλειδί" στην υπόθεση. Σύμφωνα με τη "SportDay", οι Βραζιλιάνοι θέλουν τον Μάτος και για να τον κάνουν δικό τους θα δώσουν ένα ποσό κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Οπότε, σε τέτοια περίπτωση, οι "πράσινοι" με 7-8 εκατομμύρια μπορούν να αποκτήσουν τον Νιλμάρ, ο οποίος είναι στόχος πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Ο χρόνος θα δείξει τι θα συμβεί. Πάντως, ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν θα έλεγε όχι στο να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Σενάρια για Ενζονζί

Κρούση στην Αμιάν για την απόκτηση του Στίβεν Ενζονζί φέρεται να έκανε ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με δημοσίευμα του skysports.com. Ο 20χρονος Γάλλος μεσοαμυντικός, που είναι διεθνής με τις «μικρές» ομάδες της χώρας, βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο των Μαρσέιγ, Καέν και Πόρτσμουθ. «Η ελληνική ομάδα λέγεται πως προσέγγισε την Αμιάν, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν πως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι», αναφέρει το βρετανικό δίκτυο για τον παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2010.

Τη φετινή περίοδο ο ύψους 1,90μ. νεαρός άσος (γεννημένος στις 15/12/1988) έχει 26 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, έχοντας δεχτεί και έξι κίτρινες κάρτες, ενώ έχει και δύο εμφανίσεις στο Κύπελλο.

Ένα ακόμα βήμα για το γήπεδο

Την άδεια εκσκαφών από τον Δήμο Αθηναίων περιμένουν στον Παναθηναϊκό, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα για την ανέγερση του γηπέδου στον Βοτανικά. Το ΥΠΕΧΩΔΕ έθεσε χθες τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει 45 ημέρες, και μετά θα είναι σε θέση να εκδώσει την οικοδομική άδεια για την κατασκευή της νέας έδρας του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις ενέργειες του υπουργού, Γιώργου Σουφλιά και τοu επιτελείου του.

Οσον αφορά τον Δήμο Αθηναίων, ο Παναθηναϊκός περιμένει τις εξής κινήσεις το γρηγορότερο δυνατό:

* Να εγκαταστήσει άμεσα -με την έκδοση της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων- τον ανάδοχο εργολάβο στο οικόπεδο που θα κατασκευασθεί το γήπεδο, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες, το κόστος των οποίων, σύμφωνα με τη σύμβαση ΠΑΕ – Δήμου, θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον Παναθηναϊκό.

* Να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων που εκκρεμούν για να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.

* Να προχωρήσει στο άνοιγμα του πεζόδρομου μεταξύ των οικοδομικών τετραγώνων 45-46-50 (δηλαδή του γηπέδου) και 45Α.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, παρουσιάζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στα επόμενα βήματα -δεδομένων και των διατυπωμένων προθέσεων και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων να στηρίξουν το γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x