Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: «Λαβράκι» από Γαλλία

Αρέσει και δεν αποκλείεται να γίνουν κινήσεις για την αγορά του. Ο επιθετικός της Σοσό, Μεβλούτ Ερντίνγκ, είναι το νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα του Ολυμπιακού και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά. «Χάστε κιλά και σοβαρευτείτε», είπε σε έντονο ύφος στους παίκτες του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο στόχαστρο του Λουίς Φαν Γκάαλ βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης, για χάρη του οποίου ο τεχνικός της Άλκμααρ θα έρθει στη χώρα μας.

Αρέσει και δεν αποκλείεται να γίνουν κινήσεις για την αγορά του. Ο επιθετικός της Σοσό, Μεβλούτ Ερντίνγκ, είναι το νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα του Ολυμπιακού και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά. «Χάστε κιλά και σοβαρευτείτε», είπε σε έντονο ύφος στους παίκτες του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο στόχαστρο του Λουίς Φαν Γκάαλ βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης, για χάρη του οποίου ο τεχνικός της Άλκμααρ θα έρθει στη χώρα μας.

Στόχος ο Μεβλούτ

Θα ήταν τουλάχιστον παράξενο αν δεν προέκυπταν αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχει περάσει κυριολεκτικά από… κόσκινο την αγορά της Γαλλίας και έχει εντοπίσει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών για να εμπλουτίσει τη μεταγραφική του λίστα. Ένας από αυτούς φαίνεται να είναι ο επιθετικός της Σοσό, Μεβλούτ Ερντίνγκ. Ο Τούρκος με γαλλικό διαβατήριο άσος εντυπωσιάζει τη φετινή χρονιά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο στόχαστρο και άλλων συλλόγων.

Σημαντικό στοιχείο, για το οποίο πρέπει να συγκρατήσουμε το όνομα του, είναι το γεγονός ότι ο 22χρονος έχει εξεταστεί προσεκτικά από τον Ανδρέα Νινιάδη. Ο αρχισκάουτερ των «ερυθρολεύκων», υπό τις εισηγήσεις του οποίου έχουν προχωρήσει αρκετές μεταγραφές, παραδέχτηκε ότι πρόκειται για καλή περίπτωση και ενέκρινε τον νεαρό άσο στη διοίκηση.

* Μία από τις πάμπολλες προτάσεις που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός αφορούσε τον Άμπρααμ. Πρόκειται για τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό της Βασιλείας, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα απασχολήσει τους Πειραιώτες. Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί δεν είναι η καλύτερη, μια και στο καλύτερο αμυντικά παιχνίδι της ελβετικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα (1-1), ο παίκτης καθόταν στον πάγκο.

** Η πολύ καλή χρονιά του Όκουε με τη φανέλα του Βύζαντα Μεγάρων δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους πρωταθλητές. Ο Νιγηριανός επιθετικός έχει προταθεί, σε πρώτη φάση τον έχει παρακολουθήσει ο Μπάντοβιτς και ενδέχεται να τον δει και ο Νινιάδης.

Το ξέσπασμα του Βαλβέρδε

Ξινό βγήκε στους παίκτες του Ολυμπιακού το ρεπό- μαμούθ που τους έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Από ό,τι φάνηκε, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν ευκαιρία να… παραστρατήσουν τις τελευταίες μέρες και αυτό φάνηκε κυρίως στην εμφάνισή τους. Ο Ισπανός τεχνικός διαπίστωσε πως ορισμένοι έχουν πάρει περιττά κιλά και με αφορμή τη χαλαρότητα που έχει δει στις τελευταίες υποχρεώσεις της ομάδας, ξέσπασε: «Έχουμε πάρει κιλά και λίπος. Δεν είναι καλό αυτό και δεν μου αρέσει. Θέλω να προσέξετε και να βελτιώσετε τη διατροφή σας. Δεν θέλω να χαλαρώσετε, ειδικά τώρα που έρχεται το Πάσχα. Μετά τις γιορτές θα μετρηθείτε ξανά. Θα γίνουν και άλλες μετρήσεις και αν δω ότι τα αποτελέσματα πάλι δεν είναι καλά, τότε θα αναγκαστώ να σας τιμωρήσω με πρόστιμο», τόνισε αρχικά στη χθεσινή του ομιλία ο Βάσκος.

Παράλληλα, έκανε και νύξη στο επόμενο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Έχω παρατηρήσει ότι όλοι πιστεύετε πως έχουμε προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου. Ο μόνος που δεν το πιστεύει είμαι εγώ! Θα πιστέψω ότι έχουμε προκριθεί μόνο όταν κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Αστέρα. Το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να το κατακτήσουμε και αυτό».

Η ομιλία του Βαλβέρδε στους παίκτες ολοκληρώθηκε με την αναφορά στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, αλλά σύμφωνα με τον προπονητή του: «Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Στόχος μας είναι να νικήσουμε και στα υπόλοιπα ματς και να μην χαλάσουμε την εικόνα μας».

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά και αφορούν την κατάσταση της υγείας του Φερνάντο Μελούτσι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ανέβασε ρυθμούς στην προπόνηση και το τεχνικό τιμ αισιοδοξεί πως θα τον έχει στη διάθεσή του για τον επαναληπτικό με τον Αστέρα. Σίγουρα δεν θα αγωνιστεί κόντρα στον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα, αλλά προτεραιότητά τους είναι να τον έχουν έτοιμο για το Κύπελλο. Εκτός προπόνησης έμεινε ο Ντομί λόγω ίωσης, ο Νικοπολίδης έκανε ατομικό, ενώ ο πρόσφατα τραυματίας Μήτρογλου (ένα μήνα εκτός) ξεκίνησε θεραπεία.

Για πάρτη του Τοροσίδη…

Ναι μεν ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για παίκτες του εξωτερικού, αλλά αυτό δεν απαγορεύει σε ενδιαφερόμενους να κοιτάξουν το ρόστερ του. Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι ένας από αυτούς που βρίσκεται στα υπόψη μεγάλων ομάδων και δεν αποκλείεται στο τέλος της σεζόν να προκύψει κάποια πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ. Πέραν της Μπάγερν Μονάχου που έστειλε σκάουτερ να τον παρακολουθήσει στο Παγκρήτιο αγωνιζόμενο με τη φανέλα της Εθνικής, η φήμη του έφτασε και στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοπόρος (και όπως όλα δείχνουν πρωταθλήτρια) Άλκμααρ επιθυμεί να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για τον Έλληνα αμυντικό. Μάλιστα, ο Λουίς Φαν Γκάαλ θέλει να τον δει ο ίδιος να αγωνίζεται και δεν θα είναι παράξενο αν τον δούμε να έρχεται στη χώρα μας…

«Θα γυρίσεις νωρίτερα»

Ένα είναι σίγουρο. Ο Κριστιάν Λεντέσμα θα βρίσκεται κανονικά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι και μάλιστα θα λάβει μήνυμα από τη διοίκηση να επιστρέψει νωρίτερα του αναμενομένου στην Ελλάδα. Ο Αργεντινός μέσος, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στη Σαν Λορέντζο, θα χρειαστεί ξεκούραση μετά το τέλος των υποχρεώσεών του προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμος στην προετοιμασία (20 Ιουνίου). Μόλις επιστρέψει θα υπογράψει νέο συμβόλαιο (το τρέχον λήγει σε ένα χρόνο) με αυξημένες ετήσιες αποδοχές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x