Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Σοκ με Κυργιάκο!

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στις τάξεις της ΑΕΚ ο χθεσινός τραυματισμός του Σωτήρη Κυργιάκου. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για θλάση στο δεξιό δικέφαλο μοιραίο και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τεθεί νοκ άουτ από τον τελικό (αν τελικά η ομάδα του προκριθεί) του Κυπέλλου. «Δεν πωλείται ο Μπλάνκο, εκτός…», η τοποθέτηση του Νίκου Θανόπουλου στο μάνατζερ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Εκτός αποστολής έμεινε ο .

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στις τάξεις της ΑΕΚ ο χθεσινός τραυματισμός του Σωτήρη Κυργιάκου. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για θλάση στο δεξιό δικέφαλο μοιραίο και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τεθεί νοκ άουτ από τον τελικό (αν τελικά η ομάδα του προκριθεί) του Κυπέλλου. «Δεν πωλείται ο Μπλάνκο, εκτός…», η τοποθέτηση του Νίκου Θανόπουλου στο μάνατζερ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Εκτός αποστολής έμεινε ο Χουανφραν.

«Παγωμάρα» με Κυργιάκο!

Ούτε στα χειρότερα τους όνειρα δεν περίμεναν στην ΑΕΚ το χθεσινό απρόοπτο με τον Σωτήρη Κυργιάκο. Ο «στυλοβάτης» της «κιτρινόμαυρης» άμυνας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και αποχώρησε σφαδάζοντας από τους πόνους. Σε μια προβολή που επιχείρησε, ένιωσε ένα «κρακ» στο αριστερό του πόδι και έπεσε στο χόρτο με έντονους πόνους. Οπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα, επρόκειτο για θλάση στον αριστερό δικέφαλο μηριαίο.

Εντός των επόμενων ημερών θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το ακριβές διάστημα απουσίας του. Οι πιθανότητες να χάσει τον τελικό Κυπέλλου είναι πολλές, εκτός αν ο οργανισμός του αντιδράσει θετικά στην θεραπεία και γυρίσει έγκαιρα. Πάντως, χθες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έκρυβε τον μεγάλο του προβληματισμό, καθώς αυτή τη στιγμή η ομάδα του έχει μπει στην πιο κρίσιμη ευθεία της περιόδου και δεν έχει περιθώρια να στερείται τα πρώτα της ονόματα.

Όσον αφορά τα πλάνα ενδεκάδας, στο πρόγραμμα της Παρασκευής ο «Ντούσκο» επέλεξε το 4-4-2. Σάχα κάτω από τα δοκάρια, τους Αλεξόπουλο και Μαϊστόροβιτς στα σέντερ μπακ και τους Κουτρομάνο- Ζεράλντο στα άκρα της άμυνας. Οι Πελετιέρι, Χετεμάι Ντιούφ και Μαντούκα έπαιξαν στα χαφ, έχοντας μπροστά τους το επιθετικό δίδυμο Εντίνιο- Τζεμπούρ. Εκτός μάχης τέθηκε ο Σκόκο που είναι τιμωρημένος (όπως και ο Κυργιάκος).

Μόνο με καλή πρόταση φεύγει ο Μπλάνκο

Η πολιτική που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ την ερχόμενη περίοδο είναι σαφής. Πέραν του ότι δεν θα κάνει μεγάλα οικονομικά ανοίγματα για μεταγραφές, θα αποφύγει την πώληση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της. Αυτό ακριβώς μετέφερε στη χθεσινή του ομιλία με τον μάνατζερ του Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος, ο Νίκος Θανόπουλος. Οι δύο άντρες συνομίλησαν στα γραφεία της ομάδας και η απάντηση του προέδρου, στο ερώτημα του ατζέντη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε με τον παίκτη», δεν άφησε περιθώρια περαιτέρω συζητήσεων: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πουλήσουμε πρωτοκλασάτο παίκτη μας, πόσω μάλλον τον Μπλάνκο. Είναι η σημαία μας και πολύ σημαντικό μέρος του βασικού κορμού. Αν ο ίδιος ο Μπλάνκο θέλει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του και έρθει μια πρόταση που καλύπτει οικονομικά την ΑΕΚ, το συζητάμε. Η ΑΕΚ ωστόσο δεν επιθυμεί να τον πουλήσει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Επομένως στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του παίκτη. Ο ίδιος θέλει να μείνει, η διοίκηση ποντάρει πολλά στην εκτελεστική του δεινότητα ενώ σημαντικό στοιχείο είναι πως δεν υπάρχει καμία πρόταση. Ο κ. Θανόπουλος ούτε καν είπε στον ατζέντη του 26χρονου επιθετικού την τιμή που τον κοστολογεί, αλλά η ατάκα του: «Αν έρθει κάτι εξαιρετικό, αν π.χ. τον ζητήσει η... Λίβερπουλ και θέλει να πάει, το συζητάμε», άφησε έμμεσα υπονοούμενα... Το «εξαιρετικό», σύμφωνα με πληροφορίες, υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ.

«Θα δώσω ακόμη περισσότερα»

Ικανοποιημένος στην Ελλάδα και με την μέχρι τώρα παρουσία του στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Νάτσο Σκόκο. Με δηλώσεις του στο «mediotiempo.com» του Μεξικό, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός παραδέχτηκε πως ναι μεν είναι ευτυχισμένος στη χώρα μας, αλλά όσον αφορά την προσωπική του απόδοση στις υποχρεώσεις της «Ένωσης»: «στόχος μου είναι δώσω ακόμα περισσότερα πράγματα».

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος στην Ελλάδα και το ότι είμαι παίκτης της ΑΕΚ. Προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου και για μένα ήταν ότι καλύτερο το βραβείο που μου δόθηκε. Είμαι πολύ χαρούμενος και στόχος μου είναι δώσω ακόμα περισσότερα πράγματα. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Είμαι ευτυχισμένος, είναι μια πολύ ωραία πόλη η Αθήνα, αγωνίζομαι σε μια απις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και είμαι πολύ καλά», τόνισε αρχικά ο Σκόκο και συνέχισε σχολιάζοντας τις ποδοσφαιρικές του παραστάσεις τις περιόδους που αγωνίστηκε στην Πούμας: «Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από την παρουσία μου στο Μεξικό και την Πούμας. Το ματς με την Κρουζ Αζούλ ήταν από τα μεγαλύτερα ματς της χώρας και για μας μοναδικός στόχος ήταν η νίκη».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x