Stoiximan Super League

«Βολές» Δομάζου!

Επίθεση κατά του προέδρου Νίκου Πατέρα και του διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστα Αντωνίου, εξαπέλυσε ο Μίμης Δομάζος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Derby», ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» άσκησε έντονη κριτική κατά των διοικούντων και τις λανθασμένες- κατά την άποψή του- αποφάσεις που πάρθηκαν, που είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει εκτός στόχων ακόμη μία χρονιά.

Επίθεση κατά του προέδρου Νίκου Πατέρα και του διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστα Αντωνίου, εξαπέλυσε ο Μίμης Δομάζος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Derby», ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» άσκησε έντονη κριτική κατά των διοικούντων και τις λανθασμένες- κατά την άποψή του- αποφάσεις που πάρθηκαν, που είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει εκτός στόχων ακόμη μία χρονιά.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Δομάζου:

-Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί και ο Παναθηναϊκός είναι εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος και αποκλεισμένος από το Κύπελλο. Τι θεωρείται ότι φταίει για αυτό;

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τους παίκτες που πρέπει. Τους σταρ. Όλοι οι παίκτες είναι καλοί, αλλά όχι μεγάλοι. Είναι όλοι ίδιοι. Ακόμα και ο Ζιλμπέρτο, η γνώμη μου είναι ότι δεν κάνει τη διαφορά. Εγώ θα έδινα λεφτά να πάρω έναν σταρ. Όχι απαραίτητα ένα μεγάλο όνομα, αλλά έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά μέσα στο γήπεδο. Στο χορτάρι και όχι στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Αυτός ο σταρ μετράει για μένα. Για άλλους ίσως μετράνε άλλα. Ο καθρέφτης κάθε παίκτη είναι το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τρεις παίκτες που να κάνουν τη διαφορά. Να τους βρουν, να τους παρακολουθήσουν και να δώσουν λεφτά να τους πάρουν.

Τρεις προσωπικότητες που θα ανεβάσουν επίπεδα την ομάδα. Αυτή τη στιγμή όποιος και να βγει από τους μέσους και τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά. Δώσανε 12 εκατομμύρια ευρώ και πήραν τον Ζιλμπέρτο. Για αμυντικό μέσο δεν έδινα τόσα λεφτά. Έχουμε τον Σιμάο, τον Μάτος - αυτόν τον καθαρίσανε βέβαια - και τρίτο τον Τζιόλη. Πάρε ένα μεγάλο παίκτη να ανεβάσεις και τους άλλους. Αυτό που έκανα εγώ. Ανέβαζα και τους υπόλοιπους. Συν ότι αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές δεν υπολογίζουν κανένα.

Όταν είσαι επαγγελματίας σωστός πρέπει να σέβεσαι το όνομά σου, την ιστορία σου και τα λεφτά που παίρνεις. Όχι να διαβάζω να λέει ο Ζιλμπέρτο τι ωραίο ήλιο έχει στην Ελλάδα και ότι είναι παράδεισος. Τι είναι αυτά; Να έρθω και εγώ στο Παράδεισο άμα είναι, να μην είμαι έξω. Δεν γίνεται όμως έτσι. Ο ΟΣΦΠ έχει τον Κόκκαλη και τον φοβούνται και έχει τρεις - τέσσερις παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός δεν το έχει αυτό. Όταν δεν πάει καλά, δεν έχει κάποιον να τον ανεβάσει. Ούτε ο Καραγκούνης μπορεί να το κάνει αυτό. Δίνει την ψυχή του, αλλά δεν μπορεί να παρασύρει την ομάδα».

-Λέτε επομένως ότι τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που δώσαμε πέρυσι, δεν έπιασαν τόπο...

«Φυσικά και δεν έπιασαν. Πήραμε οχτώ-εννιά παίκτες και μόνο ένας είναι βασικός. Ο Ζιλμπέρτο και κανείς άλλος. Αρα οι μεταγραφές που γίνανε δεν ήταν καλές. Δεν ξέρω πώς έγιναν αυτές, γιατί ο καθένας μέσα στην ομάδα έκανε μεταγραφές. Προφανώς πίστεψαν κάποιους μάνατζερ, τους κολλητούς τους, παρασύρθηκαν από κάποιους άλλους και μιλάω για τον διευθυντή ποδοσφαίρου. Γιατί ο Αντωνίου έκανε τις μεταγραφές, μαζί με τον Νίκο Πατέρα, που τους πήγαινε στο κότερο. Φαίνεται το κότερο ήταν καλό όταν μπαίνανε, αλλά μετά ήταν σάπιο. Έτσι φαίνεται. Από μακριά βλέπεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το κότερο. Ίσως να βάζει νερά».

-Δηλαδή πιστεύετε ότι ο Κώστας Αντωνίου δεν έκανε σωστά τη δουλειά του;

«Φυσικά και δεν την έκανε σωστά. Δεν ήξερε πού να πάει και τι να κάνει και έκανε πάρα πολλά λάθη. Πιστεύω ότι ένας άλλος παλαίμαχος με μεγαλύτερο όνομα και με περισσότερη πείρα, δεν θα έκανε τόσα λάθη, αν είχε τόσα εκατομμύρια ευρώ στη διάθεσή του».

«Ο Αντωνίου δεν ξέρει το παιδί και κάνει πάρα πολλά λάθη. Έπειτα είναι και το άλλο. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ποια είναι η πορεία του; Με τι ασχολήθηκε; Ποιος τον έβαλε σε αυτή τη θέση; Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης; Γιατί τον έβαλες εκεί, κύριε Βαρδινογιάννη; Δεν υπήρχαν άλλα παιδιά πιο άξια; Που να έχουν μεγαλύτερη σχέση με το αντικείμενο; Ίσως πάει με τους μάνατζερ για να βρει καλούς παίκτες. Αλλά με τόσα λεφτά που έδωσες, να κινδυνεύεις να μείνεις ακόμα και εκτός Ευρώπης; Είναι δυνατόν;».


-Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός ξόδεψε ένα πρωτοφανές ποσό για τα ελληνικά δεδομένα και αυτό που έρχεται, προετοιμάζεται να διαθέσει για μεταγραφές ένα ανάλογο ποσό. Εσείς ως Μίμης Δομάζος, τι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει;

«Τι πρέπει να γίνει το ξέρει όλος ο κόσμος. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα στόπερ, έναν κεντρικό μέσο και έναν επιθετικό να βάζει γκολ. Αλλωστε για το σέντερ μπακ τους το είχαμε πει, να πάρουν τον Κυργιάκο. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει ένα στόπερ. Εγώ είχα μιλήσει με τον Κυργιάκο και μετά με τον Νίκο Πατέρα, αλλά αυτός δεν με άκουσε. Ίσως γιατί υπήρχε εκείνη η οικονομική διαφορά από την ΟΥΕΦΑ. Ένα ποσό 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τα οποία όμως δεν είχαν πάει ποτέ στα χέρια του Κυργιάκου και αν πήγαιναν, θα έκανε έφεση και ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν θα τα είχε πάρει τα λεφτά. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι αυτό το θέμα. Αλλο ήταν το πρόβλημα. Όταν όμως έχουν αλλάξει όλα στο σύλλογο, δεν επιτρεπόταν να γίνει αυτό. Ακόμα το πληρώνουμε αυτό το λάθος».

-Το προηγούμενο καλοκαίρι συντελέστηκε μία μεγάλη αλλαγή στα διοικητικά, με την είσοδο νέων προσώπων και την εισροή εκατομμυρίων ευρώ. Θεωρείτε ότι αυτή η αλλαγή έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν αναπτυχθεί;

«Έχει αποδώσει μόνο στα λεφτά. Βέβαια δεν είμαι μέσα στα υπόλοιπα για να ξέρω τι γίνεται. Οι άνθρωποι αυτοί, ο Γιαννακόπουλος, ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος έβαλαν λεφτά, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έδωσε τις μετοχές και έγινε μία καλή προσπάθεια. Το λάθος είναι ότι μιλάνε και οι τέσσερις. Τουλάχιστον για φέτος, έπρεπε να μιλάει ένας και να αποφασίζει ένας. Όχι αυτή η πολυφωνία που μπερδεύει. Είναι και το άλλο. Είχε πει ο κύριος Βγενόπουλος να γίνει μία επιτροπή παλαιμάχων και να επισημαίνει τα λάθη που γίνονται. Όχι να επεμβαίνει, αλλά να λειτουργεί συμβουλευτικά. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Μεγάλο λάθος που το πλήρωσε η ομάδα. Αν γινόταν, κάτι καλό θα είχε βγει».

-Σε κάθε καράβι, για τη ρότα του ευθύνεται ο καπετάνιος. Ποιες είναι οι ευθύνες των τεσσάρων μεγαλομετόχων και τι πρέπει να διορθώσουν;

«Το είπα και πριν. Πρέπει να μιλάει ένας και όχι όλοι. Αλλος μιλάει για το γήπεδο, άλλος για τους παίκτες, άλλος για το ένα, άλλος για το άλλο, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Βέβαια για το σχεδιασμό υπεύθυνοι είναι ο Νίκος Πατέρας και ο Κώστας Αντωνίου και φέτος απέτυχαν. Οι ίδιοι άνθρωποι που απέτυχαν θα αναλάβουν και το νέο σχεδιασμό. Εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι θα αποτύχουν και πάλι, όποιους παίκτες ή προπονητή και να πάρουνε».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x