Stoiximan Super League

Τεν Κάτε: «Θα τον τελειώσω!»

Την αντίδραση του Χενκ Τεν Κάτε προκάλεσε η διαρροή στον Τύπο για την αναφορά που είχε γίνει στην προχθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού για το σύστημα που θα παρατάσσεται η ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν, η ερώτηση για τις θέσεις που θέλουν να παίζουν οι παίκτες και κάποιοι διάλογοι με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. «Έχουμε πει ό,τι λέμε να μένει μεταξύ μας. Όποιος μιλάει είναι η πληγή της ομάδας. Είναι μ...», είπε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός τεχνικός. «», το μήνυμα του Μαρσέλο Μάτος, μέσω της «SportDay» στον 55χρονο προπονητή. Στο «στόχαστρο» τριών ευρωπαϊκών συλλόγων βρίσκεται ο Αντρέας Ιβανσιτς. Πώς εξελίσσονται οι μεταγραφικές υποθέσεις των «πρασίνων». Ποιους παίκτες θα επιλέξει ο Τεν Κάτε για τον αποψινό (19:00, ΝΕΤ) ματς με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Την αντίδραση του Χενκ Τεν Κάτε προκάλεσε η διαρροή στον Τύπο για την αναφορά που είχε γίνει στην προχθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού για το σύστημα που θα παρατάσσεται η ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν, η ερώτηση για τις θέσεις που θέλουν να παίζουν οι παίκτες και κάποιοι διάλογοι με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει μεταφέρει το παράπονό του για το συγκεκριμένο θέμα και χθες απείλησε εκ νέου με απομακρύνσεις παικτών, όχι μόνο για τις διαρροές αλλά και για όσους δεν δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις και στους αγώνες.

«Αυτό που συμβαίνει δεν μπορώ να το πιστέψω. Πάλι βγήκαν όλα στον Τύπο. Οι εφημερίδες γράφουν τα πάντα», είπε αρχικά ο 55χρονος προπονητής, μέσω του Γιάννη Αναστασίου, και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να βγάζετε τα συστήματα προς τα έξω ή το καθετί που λέμε μεταξύ μας. Αυτό είναι κακό για την ομάδα. Πότε θα το καταλάβετε; Έχουμε πει ό,τι λέμε να μένει μεταξύ μας. Όποιος μιλάει είναι η πληγή της ομάδας. Είναι μ... (είπε την πασίγνωστη λέξη στα ελληνικά). Θα τον βρω και θα τον διώξω από την ομάδα. Θα τον τελειώσω. Έκανα μια πλάκα στον Πετρόπουλο και βγήκε και αυτή. Το ίδιο με τον Ρουκάβινα. Με κάθε λεπτομέρεια. Είναι δυνατόν; Αυτό θα τελειώσει».

Στη συνέχεια, ο Τεν Κάτε ζήτησε το 100% στις προπονήσεις και στα παιχνίδια, αφού του έχει δοθεί σχετική εντολή από τη διοίκηση: «Θέλω στις προπονήσεις και στα παιχνίδια να δίνετε το 100%. Όποιος δεν το κάνει θα τον διώχνω από την προπόνηση. Γι' αυτό το θέμα έχω και εντολή από τη διοίκηση. Τη συγκατάθεσή της».

Καταλήγοντας, ο Ολλανδός τεχνικός αναφέρθηκε στο αποψινό (19:00, ΝΕΤ) ματς με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ: «Πιστεύω ότι δεν θα μας επηρεάσει η διακοπή και θα παρουσιαστούμε αποφασιστικοί στα ματς που απομένουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τρεις μνηστήρες για Ιβανσιτς»

Τρεις ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αντρέας Ιβανσιτς. Όπως ανέφερε χθες η ελβετική ιστοσελίδα 4-4-2.com, το Αννόβερο, η Νυρεμβέργη και η Βασιλεία ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Αυστριακού ακραίου χαφ. «Ο Ιβανσιτς φεύγει από την Αθήνα;», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος και συνεχίζει: «Ο άσος του Παναθηναϊκός σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 25χρονος μέσος τον χειμώνα είχε απορρίψει αυτή την προοπτική. Ο προπονητής του στον Παναθηναϊκό, όμως, ο Χενκ Τεν Κάτε, περιστασιακά πλέον τον υπολογίζει. Παρά το γεγονός ότι ο Ιβανσιτς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2012, κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή και έρχονται ομάδες ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Το Αννόβερο και η Νυρεμβέργη ευχαρίστως θα έπαιρναν τον διεθνή άσο της Αυστρίας, με την οποία έχει 49 συμμετοχές. Επίσης, και η Βασιλεία θέλει τον παίκτη. Τη σεζόν 2006-2007 ξεκίνησε η συνεργασία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ιβανσιτς, όμως τώρα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να συνεχιστεί».

Οι μεταγραφικές υποθέσεις

Στο εξωτερικό βρίσκεται από χθες ο Κώστας Αντωνίου, με σκοπό να διαπιστώσει αν οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Παναθηναϊκού είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν στην Ελλάδα την καριέρα τους. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» θα μεταβεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και θα έχει διερευνητικές επαφές με παίκτες, τους εκπροσώπους τους και κάποιες ομάδες. Ο Αντωνίου αναμένεται να πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις και η επιστροφή του υπολογίζεται στα μέσα της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι στην Αργεντινή και παρακολούθησε το παιχνίδι της Ρασίνγκ Κλουμπ με τη Ρίβερ Πλέιτ. Ο σκάουτερ των «πρασίνων», όπως αναφέρει η «SportDay», «τσέκαρε» τον Πάμπλο Καβαγέρο. Πρόκειται για τον 23χρονο επιθετικό της Ρασίνγκ, που αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι (σ.σ.: έχει ύψος 1,91μ.). Στη φιλοξενούμενη παίζουν ο φορ Φαλκάο και ο αριστερός χαφ Αμπελάιρας, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τον Παναθηναϊκό. Ο Ρότσα αναμένεται να δει το Μπόκα Τζούνιορς-Γοδόι Κρουζ, στρέφοντας την προσοχή του στον 21χρονο (αριστεροπόδαρο) μέσο, Πάμπλο Μόουτσε.

Τέλος, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Κρίστιαν Τάνασε αποκάλυψε ο Ντορινέλ Μουντεάνου. Σύμφωνα με τον Ρουμάνο παλαίμαχο άσο, το «τριφύλλι» εξετάζει την περίπτωση του 22χρονου μέσου της Άρτζες Πιτέστι. Πρόκειται για το «δεκάρι» της εθνικής Ρουμανίας, οποίος είχε σκοράρει στην ήττα (2-1) της ομάδας της πατρίδας του από την Αυστρία. Οι «πράσινοι» δεν επιβεβαίωναν το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν αποκλείεται άνθρωπος της ομάδας να τον παρακολούθησε το παίκτη σε κάποιο ματς. Όπως ανέφερε ο Μουντεάνου, ο Τάνασε βρίσκεται στο «στόχαστρο» την Κολωνίας και της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Τα πλάνα του Τεν Κάτε

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Χενκ Τεν Κάτε απόψε (19:00, ΝΕΤ) τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Ξάνθη. Ο Ολλανδός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γκαλίνοβιτς και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Νίλσον, Βύντρα, Βαβζίνιακ και Σπυρόπουλο. Ως αμυντικοί μέσοι θα αγωνιστούν οι Σιμάο και Μάτος, με τους Γκάμπριελ (δεξιά) και Καραγκούνη (αριστερά) να παίζουν στα πλάγια. Ο Σαλπιγγίδης θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πιο πίσω τον Κλέιτον. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Νίνης, Πετρόπουλος, Γκούμας, Χριστοδουλόπουλος, Ίβανσιτς, Μουν και Καρνέζης. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Σαριέγκι, οι τραυματίες Ρουκάβινα, Μάντζιος, όπως και οι Ζιλμπέρτο Σίλβα (που θα γυρίσει αύριο από τη Βραζιλία), Ντέιβιντ και Λεοντίου (που βρίσκεται στο Βέλγιο).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x