Γενικά

Οι τιτανομαχίες της Τετάρτης

Μετά το «ζέσταμα» της Τρίτης, το πρόγραμμα της Τετάρτης στα προημιτελικά του Champions League περιλαμβάνει δύο πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις. Λίβερπουλ και Τσέλσι αναμετρώνται για μία ακόμη χρονιά στο «Άνφιλντ» στον αγγλικό εμφύλιο της διοργάνωσης, ενώ η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει στο «Καμπ Νου» την Μπάγερν Μονάχου. .

Μετά το «ζέσταμα» της Τρίτης, το πρόγραμμα της Τετάρτης στα προημιτελικά του Champions League περιλαμβάνει δύο πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις. Λίβερπουλ και Τσέλσι αναμετρώνται για μία ακόμη χρονιά στο «Άνφιλντ» στον αγγλικό εμφύλιο της διοργάνωσης, ενώ η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει στο «Καμπ Νου» την Μπάγερν Μονάχου. Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της ημιτελικής φάσης την Τρίτη.

Λίβερπουλ-Τσέλσι

Και πάλι αντίπαλοι… Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για ένατη φορά και για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Champions League στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης. Η Λίβερπουλ είχε «χαμογελάσει» στα ημιτελικά το 2005 (0-0, 1-0) και το 2007 (1-0, 1-0, 4-1 στα πέναλτι), ενώ πέρυσι η Τσέλσι είχε προκριθεί στον τελικό αποκλείοντας τους «κόκκινους» (1-1, 3-2 στην παράταση). Τη σεζόν 2005/06 οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη φάση των ομίλων, με τα δύο ματς να λήγουν στο 0-0.

Μεγάλος απών για τους γηπεδούχους, που το Σάββατο πέρασαν με 1-0 από την έδρα της Φούλαμ, θα είναι ο τιμωρημένος Χαβιέρ Μασεράνο, ενώ επιστρέφει από τον τραυματισμό του ο Στίβεν Τζέραρντ. Από πλευράς των «μπλε», που επικράτησαν με 2-0 της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», θα απουσιάσουν οι τραυματίες Πάουλο Φερέιρα, Τζο Κόουλ και Μποσίνγκουα, αλλά αποθεραπεύτηκε και θα είναι στη διάθεση του Γκους Χίντινκ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Συνολικά, Λίβερπουλ και Τσέλσι έχουν τεθεί αντιμέτωπες 154 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με τους «κόκκινους» να έχουν 69 νίκες, τους «μπλε» 53, ενώ 32 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Πάντως τη φετινή περίοδο η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έχει νικήσει δύο φορές για την Premiership τους Λονδρέζους, με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τον Οκτώβριο με γκολ του Τσάμπι Αλόνσο στο 10’ (βάζοντας τέλος στο εντός έδρας αήττητο 86 ματς της Τσέλσι στο πρωτάθλημα) και με 2-0 στο «Άνφιλντ» τον Φεβρουάριο με δύο γκολ του Φερνάντο Τόρες, στο 89’ και στις καθυστερήσεις.

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου

Πώς πέρασαν τα χρόνια; Το 1996 ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Γιούργκεν Κλίνσμαν τέθηκαν αντιμέτωποι ως ποδοσφαιριστές στον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν. Δεκατρία χρόνια μετά, ως προπονητές πλέον, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα προημιτελικά του Champions League.

Οι Καταλανοί βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς προέρχονται από εκτός έδρας νίκη επί της Βαγιαδολίδ με 1-0 και παραμένουν σε απόσταση έξι βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης στην Primera Division. Εκτός μάχης και από τις δύο αναμετρήσεις με τους Βαυαρούς θα είναι οι τραυματίες Μιλίτο και Αμπιντάλ, αλλά επανέρχονται οι Τουρέ και Χλεμπ. Στον αντίποδα, οι πρωταθλητές Γερμανίας καλούνταν να… μαζέψουν τα κομμάτια τους από τη συντριβή με 5-1 από την Βόλφσμπουργκ. Από τη δοκιμασία στο «Καμπ Νου» θα απουσιάσουν δύο βασικά στελέχη της άμυνας, ο Λούσιο και ο Βαν Μπόιτεν, καθώς και πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Ευρώπη, Μίροσλαβ Κλόζε, που είναι τραυματίας.

Αυτή θα είναι η πέμπτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Ευρώπη. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1996 οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο, αλλά η Μπάγερν νίκησε με 2-1 στη Βαρκελώνη. Τη σεζόν 1998/99 το ραντεβού των δύο μεγαθηρίων είχε δοθεί στη φάση των ομίλων του Champions League, με τη βαυαρική ομάδα να πετυχαίνει δύο νίκες, 1-0 και 1-2. Η «Μπάρτσα» ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικά κλαμπ στην Ευρώπη έχει 15 νίκες, 5 ήττες και 1 ισοπαλία. Αντίστοιχα, η Μπάγερν κόντρα σε ισπανικές ομάδες εκτός έδρας μετρά 4 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 8 ήττες.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x