Stoiximan Super League

Δεν μπορεί να λείψει...

Την πρόκρισή στον τελικό του Κυπέλλου Hellas OnLine για 5η φορά τα τελευταία έξι χρόνια πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του θεσμού, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα έκοψαν εισιτήριο για το μεγάλο παιχνίδι της 2ης Μαΐου. Οι Αρκάδες «πάγωσαν» το Φαληρικό γήπεδο με το γκολ του Τσέζαρεκ στο 39’, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω κάτω… Αρχικά ο Λέτο στο 47’ ισοφάρισε και ο Ντιόγο με προβολή στο 62’ έδωσε τη νίκη- πρόκριση στην ομάδα του. Επόμενος και τελευταίος αντίπαλος των πρωταθλητών η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (2/5). «Ποια είναι η θέση του Μπελούτσι σενιόρ Βαλβέρδε;», το του Γιώργου Χελάκη.

Την πρόκρισή στον τελικό του Κυπέλλου Hellas OnLine για 5η φορά τα τελευταία έξι χρόνια πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός. Στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του θεσμού, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα έκοψαν εισιτήριο για το μεγάλο παιχνίδι της 2ης Μαΐου. Οι Αρκάδες «πάγωσαν» το Φαληρικό γήπεδο με το γκολ του Τσέζαρεκ στο 39’, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω κάτω… Αρχικά ο Λέτο στο 47’ ισοφάρισε και ο Ντιόγο με προβολή στο 62’ έδωσε τη νίκη- πρόκριση στην ομάδα του. Επόμενος και τελευταίος αντίπαλος των πρωταθλητών η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (2/5). «Ποια είναι η θέση του Μπελούτσι σενιόρ Βαλβέρδε;», το ερώτημα του Γιώργου Χελάκη.

Το ματς:

Μια φορά ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ δεν βρέθηκε σε θέση οφ- σάιντ και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης έτρεξε πολλά χιλιόμετρα στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά τις περισσότερες φορές βρισκόταν σε ακάλυπτη θέση. Στη φάση του 39’, ωστόσο, ο Κροάτης πήρε σωστά πατήματα μέσα στην περιοχή και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μέσα στο «Καραϊσκάκη».

Εξέλιξη που από τη μια κρίνεται δίκαιη βάσει της εμφάνισης του Αστέρα και της αμυντικής αδράνειας του Ολυμπιακού, όμως που δεν είχε προϊδέαζε το αποτέλεσμά της λόγω των μηδαμινών κλασικών ευκαιριών. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πράξη όσα ισχυρίζονταν τις προηγούμενες μέρες. Το 2-2 που έφεραν στην έδρα τους, ναι μεν έδινε πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό αλλά δεν είχε ξεγράψει τις πιθανότητες πρόκρισης τους στον τελικό του θεσμού. Ο Νίκος Κωστένογλου έδειξε απόλυτα διαβασμένος και παρέταξε την ομάδα του με την τακτική του ψηλού πρέσινγκ.

Πράγματι, η σκέψη του απέφερε καρπούς μια και σε όλο το ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να περάσουν μπάλες στην επίθεση. Ο ξαφνικός τραυματισμός του Καρντόσο (13’ θλάση στο δικέφαλο) δεν άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Οι Ζαϊρί και Τσέζαρεκ έβρισκαν συνεχώς κενούς χώρους και οι Φλάβιο- Μπαστία προσπαθήσουν να τους βρουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Από τη μεριά της, η ομάδα του Βαλβέρδε είχε σε πολύ κακή μέρα τους Ντουντού- Μπελούτσι και μοιραία δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Με εξαίρεση τη φάση του 42’ με τον Γκαλέτι και το δοκάρι του Τοροσίδη στις καθυστερήσεις, οι πρωταθλητές πάτησαν ελάχιστα στην περιοχή του Αμπάρη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα… Πίεσαν από το πρώτο λεπτό και μόλις στο 47’ έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Λέτο σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ντουντού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αμπάρη. Το γκολ κατοχυρώθηκε στον Αργεντινό. Σε εκείνο το σημείο οι ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν…Ο Αστέρας περιόρισε την πίεση του πρώτου μέρους και ο Ολυμπιακός κατάφερε ελέγξει το παιχνίδι και να πατήσει περιοχή...

Η ολική ανατροπή, μάλιστα, δεν άργησε να έρθει. Στο 62’ ο Ντιόγο πέτυχε το 2-1 και έδωσε σαφές προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. Η αγωνιστική «μεταμόρφωση» των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι τέλους. Όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έτρεχαν το παιχνίδι, αλλά τις περισσότερες φορές έπαιζαν με σβηστές μηχανές… Η ψυχρολουσία των Αρκάδων δεν άφηνε περιθώρια για περαιτέρω ελπίδες και μοιραία έμειναν εκτός συνέχειας. Ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 5 Μαΐου.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (83' Γκαλίτσιος), Άντζας, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Λέτο, Πατσατζόγλου (46' Όσκαρ), Ντουντού, Γκαλέτι (83' Γ. Παπαδόπουλος), Μπελούτσι, Ντιόγο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Nϊκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος (74' Μιλάνο), Ζαϊρί, Μπαστία, Καρντόσο (13' Εστέβες), Φλάβιο, Φιλόμενο, Τσέζαρεκ (81' Καούνος)

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x