Πόλο

Χατζηθεοδώρου: «Ο Ολυμπιακός είναι αυτοκράτορας εδώ και καιρό»

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει το ανδρικό τμήμα πόλο του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο Final 4 της Πτολεμαΐδας, νικώντας τον Πανιώνιο με 9-6 στον τελικό της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσθεσαν σήμερα, το 12ο Κύπελλο στην τροπαιοθήκη τους, γεγονός που ευχαριστεί τους πάντες στην ομάδα. Αυτό άλλωστε τόνισαν οι Βαγγέλης Πάτερος και Θοδωρής Χατζηθεοδώρου σε δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα, και δεν έκρυψαν την απογοήτευσής τους που το Final 4 δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει το ανδρικό τμήμα πόλο του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο Final 4 της Πτολεμαΐδας, νικώντας τον Πανιώνιο με 9-6 στον τελικό της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσθεσαν σήμερα, το 12ο Κύπελλο στην τροπαιοθήκη τους, γεγονός που ευχαριστεί τους πάντες στην ομάδα. Αυτό άλλωστε τόνισαν οι Βαγγέλης Πάτερος και Θοδωρής Χατζηθεοδώρου σε δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα, και δεν έκρυψαν την απογοήτευσής τους που το Final 4 δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη.

Βαγγέλης Πάτερος: «Συγχαρητήρια στην τοπική αρχή για την άψογη διοργάνωση. Το εμπορικότερο φάιναλ φορ Κυπέλλου στα χρονικά, με τη συμμετοχή των τεσσάρων μεγάλων ομάδων της Ελλάδας, στερείτε τηλεόρασης. Έπρεπε κάποιοι να το είχαν κοιτάξει και να το είχαν φροντίσει νωρίτερα. Σχετικά με τις αποβολές, αυτές ήταν 11-5 υπέρ του Πανιωνίου. Δεν ευνοήθηκε κάποιος από τη διαιτησία. Καλή επιτυχία από τα βάθη της καρδιά μου στον Πανιώνιο στον τελικό του Λεν Τρόφι στην Ουγγαρία. Μακάρι να φέρει το τρόπαιο. Έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να προχωρήσουν όλες οι ομάδες χωρίς αντιπαραθέσεις σε αυτό το άθλημα που φέρνει τόσες επιτυχίες. Συγχαρητήρια στα 100 παιδιά, φίλους του Ολυμπιακού, που έκαναν τον κόπο και ήρθαν από τον Πειραιά για να μας ενισχύσουν».

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου: «Συγχαρητήρια στον φιναλίστ Πανιώνιο. Έχει πάρει δίκαια την σκυτάλη, ως δυνατός διεκδικητής των τίτλων. Ο Ολυμπιακός όμως δικαιούνταν και αυτό το κύπελλο. Ο Ολυμπιακός του ημιτελικού ήταν τραγικός, αλλά ο Ολυμπιακός του τελικού ήταν πολύ καλός. Το να διατηρείς την κυριαρχία σου παίρνοντας νέους τίτλους είναι πολύ σημαντικό. Η εμπειρία μας και η πληρότητά μας ως ομάδα μας βοήθησε πολύ στο παιχνίδι. Προσωπικά εγώ έφτασα τους 23 εγχώριους τίτλους και ισοφάρισα το ρεκόρ του Κραβαρίτη στον Ολυμπιακό και του Αλβέρτη γενικότερα. Θέλω να φτάσω φέτος στους 25 και γενικότερα στην καριέρα μου τους 30. Μπράβο στον προπονητή για τη δουλειά που κάνει και μας περνάει τη νοοτροπία του νικητή. Θα πρέπει να πω ότι είναι απαράδεκτο που δεν υπήρχε τηλεόραση. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συνεχίσουμε την προβολή του αθλήματος. Ισοφαρίσαμε τους 12 τίτλους του Εθνικού, αλλά τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Του χρόνου θα είμαστε πρώτοι με 13. Ο Ολυμπιακός είναι ο αυτοκράτορας εδώ και καιρό. Και αν καταφέρω να παίξω άλλα 15 χρόνια, θα περάσουμε τον Εθνικό και στα πρωταθλήματα».

Αντίθετα ήταν τα συναισθήματα στο «στρατόπεδο» του Πανιωνίου, με τον τεχνικό της ομάδας, Κώστα Λούδη, να υποστηρίζει ότι δίκαια ο Ολυμπιακός πήρε το κύπελλο, αφού είναι πιο έμπειρη ομάδα σε τελικούς και ένα επίπεδο πιο πάνω από τους «κυανέρυθρους» σαν σύνολο. Τώρα όλοι στη Νέα Σμύρνη στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον δεύτερο αγώνα με τη Ζέγκεντ στην Ουγγαρία, για τον τελικό του LEN Trophy.

«Τα παιδιά έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν κάτω από αυτές τις συνθήκες (σ.σ. κούραση, συνεχή δύσκολη ματς, τραυματισμοί). Ο Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από μας και πιο έμπειρη ομάδα σε τελικούς», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Λούδης κσι συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι κρίθηκε στον παίκτη παραπάνω τον δικό μας. Οι αποβολές που κερδίσαμε ήταν σωστές. Δεν είχαμε την υπομονή στην τελική προσπάθεια, ενώ αντίστοιχα το δυνατό όπλο του Ολυμπιακού είναι η άμυνα στον παίκτη λιγότερο. Η απώλεια του Κυπέλλου δεν θα μας επηρεάσει σε καμιά περίπτωση, ενόψει του επαναληπτικού τελικού του κυπέλλου Λεν Τρόφι με την Ζέγκεντ στην Ουγγαρία. Μέχρι στιγμής οι δύο μας στόχοι έχουν επιτευχθεί. Είμαστε στον τελικό του Λεν Τρόφι, που στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν μέσα στις επιδιώξεις μας, ενώ προκριθήκαμε και στον τελικό του κυπέλλου, όπου καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό».

Ο αρχηγός των "κυανέρυθρων", Γιάννης Θωμάκος επισήμανε: «Ο Ολυμπιακός κατάκτησε δίκαια το κύπελλο. Κέρδισε τον τίτλο στις λεπτομέρειες. Ήμασταν κοντά στο σκορ, μειώσαμε σε 5-4 και 7-6, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και εκεί ήταν το κομβικό σημείο, διότι αντί να ισοφαρίσουμε δεχτήκαμε γκολ στην επόμενη επίθεση. Επιπλέον χάσαμε το Μάζη πολύ νωρίς στο παιχνίδι και το κενό του φάνηκε στην εξέλιξη του αγώνα. Εμείς βήμα-βήμα ανεβαίνουμε επίπεδο, πλησιάζουμε τον Ολυμπιακό και καταφέρνουμε να τον κοντράρουμε. Η ήττα αυτή και η απώλεια του τίτλου πιστεύω πως όχι μόνο δεν θα μας επηρεάσει, αλλά θα μας δώσει και δύναμη ενόψει του τελικού με την Ζέγκεντ στην Ουγγαρία, καθώς κοντράροντας τον Ολυμπιακό, μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αυτό είναι μεγάλη επιτυχία και τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας».

Επιμέλεια: Κώστας Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x