Stoiximan Super League

Μισή χαρά για τον Άρη

Ο Άρης έφυγε νικητής από την Αθήνα απέναντι στην ΑΕΚ με 1-0, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ωστόσο το τρίποντο της Λάρισας επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη» έκανε... μισή τη χαρά των παικτών του Μαζίνιο, αφού παρέμειναν στο -2 από τους Θεσσαλούς στη μάχη για την πέμπτη θέση. Το γκολ της νίκης για τους Θεσσαλονικείς σημείωσε στο 24ο λεπτό ο Κόκε, ο οποίος αποβλήθηκε στο 86’ με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Χουανφράν, που αποχώρησε τραυματίας. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έναντι των γηπεδούχων που παρουσίασαν πολλά προβλήματα ανάπτυξης και απείλησαν ελάχιστα τον αντίπαλο. Η ήττα αυτή έφερε την «Ένωση» στο -6 από τον ΠΑΟΚ και στο -4 από τον Παναθηναϊκό. Μπάγεβιτς: «Δε σκεφτόμασταν τον τελικό…», στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Θέλω να παραμείνω στην ΑΕΚ»,

Ο Άρης έφυγε νικητής από την Αθήνα απέναντι στην ΑΕΚ με 1-0, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ωστόσο το τρίποντο της Λάρισας επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη» έκανε... μισή τη χαρά των παικτών του Μαζίνιο, αφού παρέμειναν στο -2 από τους Θεσσαλούς στη μάχη για την πέμπτη θέση. Το γκολ της νίκης για τους Θεσσαλονικείς σημείωσε στο 24ο λεπτό ο Κόκε, ο οποίος αποβλήθηκε στο 86’ με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Χουανφράν, που αποχώρησε τραυματίας. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έναντι των γηπεδούχων που παρουσίασαν πολλά προβλήματα ανάπτυξης και απείλησαν ελάχιστα τον αντίπαλο. Η ήττα αυτή έφερε την «Ένωση» στο -6 από τον ΠΑΟΚ και στο -4 από τον Παναθηναϊκό. Μπάγεβιτς: «Δε σκεφτόμασταν τον τελικό…», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Θέλω να παραμείνω στην ΑΕΚ», είπε από την πλευρά του ο Σεμπάστιαν Σάχα.

Ο αγώνας...

Οι δύο ομάδες μπήκαν μάλλον νωθρά στον αγωνιστικό χώρο. Τα πολλά λάθη και οι ημιτελείς προσπάθειες στο χώρο του κέντρου ήταν το χαρακτηριστικό στοιχείο του πρώτου 20λεπτου, όταν οι πιο ενδιαφέρουσες φάσεις ήταν δύο αδύναμα σουτ από Καφέ και Βανγκέλι εκατέρωθεν.

Στο 21’ ο Ρεγκέιρο ταλαιπώρησε τον Ζεράλντο από τα αριστερά και έκανε μία σέντρα-σουτ, που απέκρουσε δύσκολα ο Σάχα. Τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός τερματοφύλακας δεν μπορούσε να αντιδράσει... Ο Νέτο σέντραρε από δεξιά στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ, ο Χαβίτο με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και ο Κόκε στην επαναφορά δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλοξενούμενους.

Η «Ένωση» σε όλο το πρώτο μέρος είχε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη, το οποίο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προσπαθούσε να καταπολεμήσει με συνεχείς αλλαγές του συστήματος (από 4-4-2 σε 4-3-3 και αντιστρόφως) και εναλλαγές θέσεων των παικτών του. Χωρίς αποτέλεσμα όμως, αφού ο Άρης είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του, ενώ ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με τις «φαρμακερές» σέντρες του Ρεγκέιρο και του Νέτο.

Τίποτα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς άρχισε την επανάληψη ρίχνοντας στη μάχη τον Μαντούκα αντί του Ταχτσίδη, προφανώς για να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στην ομάδα του. Η πρώτη φορά που η ΑΕΚ ανησύχησε τον αντίπαλο ήταν στο 58’, όταν ο Σηφάκης μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς σε κόρνερ του Μαντούκα. Ένα λεπτό μετά το ψαλιδάκι του Ζεράλντο Άλβες (!) κόντραρε σε σώματα αμυνόμενων. Η πίεση που άσκησε η «Ένωση» διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και γρήγορα ο Άρης επανέφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, ελέγχοντας το χώρο του κέντρου και απειλώντας όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Στο 60’ ο Χαβίτο σούταρε από πλάγια θέση στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Ο Ισπανός πλάσαρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση στο 61’ μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Κάμπορα.

Στο 65’ ο Κουλουχέρης αποχώρησε τραυματίας και ελλείψει των Λέμπο και Γιάχιτς, ο Λαμπριάκος πέρασε στο ματς για να αγωνιστεί ως στόπερ για τον Άρη. Στο 67’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2, ωστόσο ο Κάμπορα από τη μικρή περιοχή κλώσησε αέρα στο γύρισμα του Ρεγκέιρο. Στο 77’ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Πρίττας έπεσε στα πόδια του Καφέ και φάνηκε να τον ανατρέπει με τα χέρια (!), αν και ενδεχομένως είχε προηγηθεί φάουλ του Εντίνιο στον παίκτη του Άρη. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει τη ροή του αγώνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απέσυρε στο 80’ τους Καφέ και Σκόκο αντικαθιστώντας τους με τον Ντιούφ και τον Μπερνς. Ο Άρης ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με μία ακόμη αναγκαστική, τον Γκαρσία αντί του τραυματία Πρίττα στο 83’. Στο 86’ ο Κόκε αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον συμπατριώτη του, Χουανφράν. Ο Ισπανός φορ των Θεσσαλονικέων αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο πήγε να ζητήσει συγγνώμη από τον αριστερό μπακ της ΑΕΚ, που σφάδαζε από τους πόνους στο γόνατο και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς, με συνέπεια οι δύο ομάδες να τελειώσουν το ματς με δέκα παίκτες.

Στο 88’ οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν βόλεϊ στην αντίπαλη περιοχή, όμως η κεφαλιά του Ντιούφ έφυγε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και ο Άρης έφυγε με τη νίκη σε εκτός έδρας ματς απέναντι στην ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους φιλάθλους να αποδοκιμάζουν για την κακή εμφάνιση της ομάδας τους και τους παίκτες του Άρη να μην μπορούν να χαρούν όσο θα ήθελαν την επιτυχία τους, αφού η Λάρισα με νίκη επί του αδιάφορου Λεβαδειακού στη Βοιωτία την τελευταία αγωνιστική θα είναι πέμπτη.

Δείτε το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Καφές (80’ Ντιούφ), Ταχτσίδης (46’ Μαντούκα), Σκόκο (80’ Μπερνς), Εντίνιο, Μπλάνκο.

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Πελετιέρι, Χετεμάι, Κουτρομάνος.

Άρη (Μαζίνιο): Σηφάκης, Ρομπέρζ, Κουλουχέρης (65’ Λαμπριάκος), Βανγκέλι, Νέτο, Πρίττας (83’ Γκαρσία), Μπατιόν, Ρεγκέιρο, Χαβίτο, Κάμπορα (71’ Κάλβο), Κόκε.

Στον πάγκο: Καρατζιοβαλής, Βιτόλο, Σιστόν, Ζεντίλ.

Κίτρινες κάρτες: Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μπερνς, Ζεράλντο-Κόκε, Ρεγκέιρο

Διαιτητής: Α. Κάκκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Σ. Τρύφωνας (Κέρκυρας), Ι. Ευθυμιάδης (Πιερίας)

Eπιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x