Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Αρέσει ο Ιορντάκε

Μπορεί το μεταγραφικό ραντεβού μεταξύ Νίκου Θανόπουλου και Ντούσαν Μπάγεβιτς να μετατέθηκε για μετά τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά στην ΑΕΚ δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και κινούνται ήδη για την ενίσχυση της ομάδας, με προσεγμένες και όσο το δυνατόν πιο προσιτές οικονομικά κινήσεις. Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις από τον 24χρονο αριστερό χαφ Ίλιε Ιορντάκε, που δοκιμάζεται από τη Μεγάλη Δευτέρα. Εστιάζει σε Ζαϊρί και Λεονάρντο η «Ένωση», στα υπόψη για την άμυνα ο Τριποτσέρης.

Μπορεί το μεταγραφικό ραντεβού μεταξύ Νίκου Θανόπουλου και Ντούσαν Μπάγεβιτς να μετατέθηκε για μετά τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά στην ΑΕΚ δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και κινούνται ήδη για την ενίσχυση της ομάδας, με προσεγμένες και όσο το δυνατόν πιο προσιτές οικονομικά κινήσεις. Ο 24χρονος Ρουμάνος αριστερός χαφ, Ίλιε Ιορντάκε, δοκιμάζεται από τη Μεγάλη Δευτέρα στις προπονήσεις της ομάδας και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Ο παίκτης, που πρόσφατα αγωνίστηκε σε φιλικό της δεύτερης ομάδας της Ρουμανίας, απέναντι στην Πορτογαλία, έμεινε ελεύθερος λόγω οφειλών από την Παντούρι και θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, παρά το ενδιαφέρον ομάδων από την πατρίδα του.

Ο ρουμανικός Τύπος αναφέρει πως ο Ιορντάκε θα προπονείται με την ΑΕΚ ως τη Μεγάλη Πέμπτη και ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει αποφασίσει να αποκτηθεί, μιας και το κασέ του (περίπου 250.000 ευρώ ετησίως) είναι πολύ προσιτό.

«Μίλησα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και διαπίστωσα ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον παίκτη», δήλωσε στη «SportDay» ο εκπρόσωπος του παίκτη, Φλορίν Μανέα. «Τον είχαν παρακολουθήσει μέσω DVD, αλλά ήθελαν να τον δουν και σε κάποιες προπονήσεις. Ο Ιορντάκε ανυπομονεί να παίξει με την ΑΕΚ. Γνωρίζει ότι είναι μία από τις σημαντικότερες ομάδες της Ελλάδας και θα ήταν ένα βήμα στην καριέρα του μία μεταγραφή σε αυτή την ομάδα. Γι' αυτό και περιμένει πώς και πώς να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της η ΑΕΚ και να προχωρήσει το θέμα. Ο Ιορντάκε είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ρουμανικού ποδοσφαίρου και από τους καλύτερους παίκτες στην ηλικία του. Και είναι και ελεύθερος, αφού κέρδισε το δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον από ρουμανικές ομάδες, αλλά προτεραιότητα του παίκτη είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Περιμένουμε και κάτι από την Ιταλία, αλλά αν η ΑΕΚ προχωρήσει το θέμα, μπορώ να πω πως είναι ομάδα που καλύπτει τις φιλοδοξίες του».

Κλεισμένος ο Καράμπελας, φουλ για Ζαϊρί και Λεονάρντο

Μετά τον Νίκο Καράμπελα, που έχει συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ, σειρά παίρνουν κι άλλοι παίκτες από την ελληνική αγορά. Στο στόχαστρο της «Ένωσης» είναι ο Ζαουάντ Ζαϊρί και ο Λεονάρντο. Ο Μαροκινός ακραίος μεσοεπιθετικός, που μένει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, έχει προτάσεις και από το εξωτερικό (Γαλλία), αλλά θεωρείται πως αν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του (450.000 ευρώ ετησίως) αναμένεται να πει το «ναι». Παράλληλα θεωρείται δεδομένο πως θα γίνει πρόταση στον Λεβαδειακό για την απόκτηση του Λεονάρντο, ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αν οι Βοιωτοί δεν προβάλουν μεγάλες απαιτήσεις, ο Βραζιλιάνος θα ενισχύσει την «Ένωση».

Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Θοδωρή Τριποτσέρη. Ο 23χρονος στόπερ έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό και ίσως αποκτηθεί, ειδικά αν προκύψει πώληση κάποιου αμυντικού (π.χ Μαϊστόροβιτς).

Δύσκολα ο Τζεμπούρ, 50-50 για Χουανφράν

Μειώθηκαν οι πιθανότητες συμμετοχής του Ράφικ Τζεμπούρ στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς οι εξετάσεις που του έγιναν το απόγευμα δεν έδειξαν την προσδοκώμενη πρόοδο στον τραυματισμό του στο γόνατο. Ο Γαλλοαλγερινός φορ θα συνεχίσει συντηρητικό πρόγραμμα, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος υποτροπής που θα τον αφήσει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα και θα του στερήσει τη συμμετοχή και στα play-offs.

Σε ό,τι αφορά στον Χουανφράν, έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου, θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή και θα προσπαθήσει να αποφύγει το χειρουργείο, που θα τον θέσει εκτός τελικού. Ο Ισπανός αμυντικός πήρε άδεια για να ταξιδέψει στην πατρίδα του και θα επιστρέψει την Τρίτη του Πάσχα. Οι πιθανότητες για τον Ισπανό μπακ είναι μοιρασμένες, σε αντίθεση με τον Ζεράλντο Άλβες, που έχει ένα απλό διάστρεμμα και ενδέχεται να παίξει και κόντρα στον Εργοτέλη την επόμενη Κυριακή.

Στη σημερινή προπόνηση, ο Νίκος Γεωργέας ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα, ενώ ο Ταμαντανί Ενσαλίβα έκανε και πάλι θεραπεία καθώς έχει μια διάταση στους αριστερούς προσαγωγούς. Οι Παναγιώτης Λαγός, Αντώνης Ρίκκα συνέχισαν πρόγραμμα αποκατάστασης.

*Οι Νάτσο Σκόκο και Αγκουστίν Πελετιέρι θα απουσιάσουν από τον αγώνα με τον Εργοτέλη λόγω καρτών, όπως αναμένεται να συμβεί και με τον Γιώργο Αλεξόπουλο, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο ματς με τον Άρη.

Πρόστιμο στον Εντίνιο

«Δεν σκοπεύουμε να τελειώσουμε τον Εντίνιο, αλλά να τον συνετίσουμε», δήλωσε ο Νίκος Θανόπουλος για το νέο πειθαρχικό παράπτωμα του Εντίνιο δείχνοντας πώς αντιμετωπίζεται το θέμα από τη διοίκηση. Ο Πορτογάλος επιθετικός θα απολογηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη στη διοίκηση και θα του επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο, όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό. Στον 26χρονο άσο δεν θα επιβληθεί εξοντωτική τιμωρία ούτε πρόκειται να τεθεί εκτός ομάδας. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν λάθος από τη στιγμή που ακολουθούν τα play-offs και ο τελικός του Κυπέλλου, ενώ οι μετοχές του έχουν ανέβει διεθνώς με την κλήση του στην εθνική Πορτογαλίας.

Κίνησης ανθρωπιάς

Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης επισκέφτηκαν χθες Γιώργος Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Ταμαντανί Ενσαλίβα, Εντίνιο και Γκουστάβο Μαντούκα προσφέροντας δώρα, λαμπάδες, μπάλες ποδοσφαίρου και αθλητικά ρούχα στα παιδιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x