Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Πρόωρη Ανάσταση!

Ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό άνοιξε! Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έφτασε στα χέρια των ανθρώπων του «τριφυλλιού» η άδεια για έναρξη των εργασιών εκσκαφής και αντιστήριξης στην περιοχή από το ΥΠΕΧΩΔΕ και από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν τα έργα. «Έγινε ένα ακόμη μεγάλο βήμα. Όσες αντιξοότητες κι αν έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε να αισιοδοξούμε έχοντας ως σύμμαχο τόσο τη σκληρή και συνεπή δουλειά μας όσο και τη στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού», τόνισε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Την ελπίδα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει τελειώσει το θέμα της μεταγραφής του εξέφρασε ο Μάρκος Ανχελέρι, μιλώντας στη «SportDay». «Μη φάτε, γιατί… πληρώνετε», ο Τεν Κάτε στους παίκτες.

Ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό άνοιξε! Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έφτασε στα χέρια των ανθρώπων του «τριφυλλιού» η άδεια για έναρξη των εργασιών εκσκαφής και αντιστήριξης στην περιοχή από το ΥΠΕΧΩΔΕ και από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν τα έργα. Αμέσως μετά την αργία του Πάσχα, ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης θα παραδώσει και τυπικά τόσο την άδεια όσο και το εργοτάξιο στους «πράσινους», οι οποίοι θα αρχίσουν αμέσως τα έργα για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη. «Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο, ταυτόχρονα όμως είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της ομάδας μας. Σήμερα έγινε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την κατασκευή του γηπέδου. Αναμένουμε την τυπική παράδοση της άδειας και του εργοταξίου από τον Δήμο Αθηναίων και ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες. Όσες αντιξοότητες κι αν έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε να αισιοδοξούμε έχοντας ως σύμμαχο τόσο τη σκληρή και συνεπή δουλειά μας όσο και την στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού», τόνισε.

Ανχελέρι: «Όλα είναι ανοιχτά»

Την πεποίθηση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και σύντομα θα ολοκληρωθεί η μετακίνησή του σε ευρωπαϊκό σύλλογο εξέφρασε ο Μάρκος Ανχελέρι, μιλώντας στη «SportDay». Ωστόσο, ο δεξιός μπακ της Εστουδιάντες έθεσε ως προτεραιότητα τον Παναθηναϊκό, που συμμετέχει αρκετά συχνά στο Champions League. «Ελπίζω την ερχόμενη εβδομάδα να έχουν τελειώσει όλα. Θα φύγω για την Ευρώπη», είπε αρχικά ο 26χρονος άσος.

Είσαι πια ένα τοπ όνομα στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Σε θέλει η μισή Ευρώπη. Πώς αντιμετωπίζεις αυτή την κατάσταση.

«Καλό είναι να σε θέλουν όλοι. Είναι ικανοποίηση για όσα έχεις κάνεις έως τώρα. Δικαιούνται όλες οι θυσίες και ανοίγονται νέοι ορίζοντες. Τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε αλλάζει επίπεδο. Είναι κάτι διαφορετικό. Ξεφεύγεις από την πραγματικότητα της πατρίδας σου. Δεν έχω πρόβλημα να το κάνω. Το θέλω και μάλιστα πολύ. Έχω φιλοδοξίες. Αν δεν είχα, θα έμενα για πάντα στο χωριό μου».

Τι συμβαίνει με τη μεταγραφή σου;

«Με θέλουν η Λάτσιο και ο Παναθηναϊκός. Απ’ ό,τι ξέρω σε μία από τις δύο ομάδες θα πάω».

Ήρθε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα να σε δει στο ματς με την Κρουζέιρο.

«Δεν το ήξερα. Το έμαθα. Καλύτερα που δεν μου το είχαν πει. Θα είχα άγχος. Αφού ήρθαν να με δουν, σημαίνει ότι με θέλουν και αυτό είναι καλό».

Μίλησες με τον άνθρωπο του Παναθηναϊκού;

«Όχι, αλλά έμαθα για το ενδιαφέρον. Τώρα τα πάντα τα χειρίζονται ο ατζέντης με την Εστουδιάντες. Ξέρω ότι με θέλουν και περιμένω να τελειώσουν γρήγορα όλα».

Τι ξέρεις για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Όποτε έχω την ευκαιρία, βλέπω μπάλα από κάθε χώρα του πλανήτη. Πρέπει να ξέρεις τα πάντα, να βλέπεις τα πάντα και να παίρνεις ιδέες από κάθε γήπεδο και ομάδα. Έχω δει και ελληνικούς αγώνες. Έχουν ομάδες που παίζουν στο Champions League και ο Παναθηναϊκός είναι μία από αυτές. Είναι μεγάλη ομάδα, παλεύει διαρκώς για τους τίτλους και έχει σπουδαία παράδοση. Αυτό σου δίνει μεγάλο πρεστίζ. Παίζουν πολλοί Αργεντινοί στην Ελλάδα, η Αθήνα είναι πολύ όμορφη πόλη για να ζεις. Το μόνο δύσκολο είναι η γλώσσα, αλλά από ό,τι μου είπαν δεν είναι τόσο δύσκολο όσο λένε. Όταν θέλεις, τα μαθαίνεις όλα και προσαρμόζεσαι. Θα δούμε τι θα γίνει. Για την ώρα είναι όλα ανοιχτά. Περιμένω και εγώ με αγωνία. Είναι μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής μου».

Εσύ πού θέλεις να πας;

«Δεν έχω πρόβλημα. Η Λάτσιο είναι ομάδα του Καμπιονάτο, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα του Champions League. Αυτό έχει σημασία. Το σίγουρο είναι ότι θα πάρω και εγώ μέρος στην απόφαση για το πού θα πάω. Δεν θα αποφασίσουν μόνοι τους η ομάδα με τον μάνατζερ μου. Αν τα βρουν οι ομάδες, εγώ πάω αμέσως στην Ελλάδα».

Θέλεις να πας στην Ελλάδα;

«Φυσικά, γιατί όχι; Είναι μια χώρα στην οποία το ποδόσφαιρο ανεβαίνει διαρκώς. Πήρα πρόσφατα και το Πανευρωπαϊκό και οι ομάδες έχουν σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στον Παναθηναϊκό ξέρω ότι έπαιξαν καλοί παίκτες, όπως ο Μπορέλι και ο Έκι Γκονζάλες. Δεν είναι τυχαία ομάδα. Πρωταθλητισμό κάνει».

Πρέσινγκ σε Πιζάρο

Παρά το γεγονός ότι ο Πιζάρο θα είναι περιζήτητος αν βγει προς πώληση από την Τσέλσι, ο Παναθηναϊκός και προσωπικά ο Τεν Κάτε θα κυνηγήσουν την απόκτησή του. Ο δανεισμός του Περουβιανού επιθετικού στη Βέρντερ ολοκληρώνεται με τη λήξη της σεζόν και κάπου εκεί αναμένονται οι εξελίξεις. Όπως τόνισε και ο ατζέντης του 30χρονου άσου, οι «πράσινοι» θα πρέπει να χτυπήσουν την «πόρτα» της Τσέλσι. Πάντως, είναι δεδομένο ότι πολλά θα κριθούν από τις ομάδες που θα τον διεκδικήσουν. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει έρθει σε επικοινωνία με τον παίκτη, ο οποίος του απάντησε ότι θα μιλήσουν με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Corriere Dello Sport» κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Μίλαν για τον Πιζάρο, καθώς οι μεγάλοι της στόχοι, Αντεμπαγιόρ και Κανουτέ, είναι πανάκριβοι.

Φιλικό με σημασία

Φιλική αναμέτρηση με τη μικτή ΕΠΣ Ρεθύμνου έδωσε χθες στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός, που αγωνίστηκε με τους Νέους και τη συμμετοχή των Γκούμα, Χριστοδουλόπουλου, Μελίσση, Μουν και Ντέιβιντ από την πρώτη ομάδα. Το παιχνίδι έγινε για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον φίλο της ομάδας Ανδρέα Φραγκιαδάκη, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και στο ΔΑΚ Γάλλου βρέθηκαν 2.000 φίλοι της ομάδας και του ποδοσφαίρου. Για την ιστορία, το ματς έληξε 2-2 και τα γκολ του «τριφυλλιού» πέτυχαν οι Ντέιβιντ και Χριστοδουλόπουλος. Στη σημερινή προπόνηση, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Βύντρα, ενώ θεραπεία έκαναν οι Καραγκούνης και Νίνης (που έχει υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα στο δεξί πόδι).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x