Stoiximan Super League

Ντερνίς: «Καλώς να έρθει…»

Ευπρόσδεκτη θα ήταν μία πρόταση από πλευράς Ολυμπιακού για τον Ζοφρέ Ντερνίς, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του σε γαλλική ιστοσελίδα. Ο 28χρονος αριστερός χαφ της Σεντ Ετιέν, που τέθηκε αντιμέτωπος με τους «ερυθρόλευκους» στο Κύπελλο UEFA, μένει ελεύθερος και φέρεται να είναι στο στόχαστρο των πρωταθλητών Ελλάδας. «Μακάρι να γίνει πρόταση, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Γάλλος άσος. «Θέλω να αγωνιστώ στο εξωτερικό, αλλά προτεραιότητά μου είναι να σωθεί η Σεντ Ετιέν», πρόσθεσε. Άγνοια για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του δήλωσε ο Κολομβιανός φορ της Βέστερλο, Χάιμε Αλφόνσο Ρουίς. .

Ευπρόσδεκτη θα ήταν μία πρόταση από πλευράς Ολυμπιακού για τον Ζοφρέ Ντερνίς, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του σε γαλλική ιστοσελίδα. Ο 28χρονος αριστερός χαφ της Σεντ Ετιέν, που τέθηκε αντιμέτωπος με τους «ερυθρόλευκους» στο Κύπελλο UEFA, φέρεται να είναι στο στόχαστρο των πρωταθλητών Ελλάδας και δεδομένου ότι μένει ελεύθερος, αποτελεί μία ταυτόχρονα πολύ καλή αγωνιστικά και… οικονομικά περίπτωση.

«Ακούγονται πολλά για ενδιαφέρον ομάδων, αλλά δεν έχω προχωρήσει σε συζητήσεις με κανέναν. Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό, αν και δεν θα απορρίψω κάποια πρόταση από γαλλική ομάδα. Επιθυμία μου είναι να γνωρίσω ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, θέλω να γευτώ αυτή την εμπειρία», δήλωσε ο Γάλλος άσος.

Όταν ρωτήθηκε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον από Ολυμπιακό, Εσπανιόλ και Μπενφίκα, όπως και ποια από τις τρεις ομάδες θα επέλεγε αν του γινόταν πρόταση, απάντησε: «Είναι και οι τρεις πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές, αν και η Εσπανιόλ βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση στην Ισπανία. Ο Ολυμπιακός και η Μπενφίκα παραμένουν μεγάλα ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αγωνίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη και είναι πολύ ελκυστικές περιπτώσεις. Ελπίζω να μου κάνουν κάποια συγκεκριμένη πρόταση, όμως για την ώρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ειλικρινά δεν ξέρω ποια από τις τρεις ομάδες θα διάλεγα. Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη και θα τη συζητήσω με τη σύζυγό μου. Ίσως να διάλεγα την Μπενφίκα, καθώς έχω μιλήσει με τον (Πορτογάλο συμπαίκτη μου) Πάουλο Μασάδο και μου είπε πολύ καλά λόγια».

Πάντως ο Ντερνίς ξεκαθάρισε πως επί της παρούσης το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα βοηθήσει τη Σεντ Ετιέν να παραμείνει στη Ligue 1. «Δεν θέλω να φύγω και η ομάδα να έχει υποβιβαστεί, δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μου είναι να αφήσω τη Σεντ Ετιέν στην πρώτη κατηγορία. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα έχω όλο το χρόνο στη διάθεσή μου για να σκεφτώ το μέλλον μου», τόνισε.

Ο Ντερνίς έχει φέτος 24 συμμετοχές και 1 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε σε 9 ματς του Κυπέλλου UEFA σημειώνοντας κι ένα γκολ, σε βάρος του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη».

Η καριέρα του με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ)

1999/00-Λιλ (2): 3-1
2000/01-Λιλ: 2-0
2001/02-Βασκεάλ (2): 30-7
2002/03-Βασκεάλ (2): 32-4
2003/04-Λιλ: 19-1
2004/05-Λιλ: 24-3
2005/06-Λιλ: 21-1
2006/07-Σεντ Ετιέν: 28-1
2007/08-Σεντ Ετιέν: 29-7
2008/09-Σεντ Ετιέν: 21-1

Το γκολ του Ντερνίς απέναντι στον Ολυμπιακό:



Ρουίς: «Δεν έχω ακούσει τίποτα…»

Άγνοια για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού (αλλά και του Παναθηναϊκού) για την απόκτησή του δήλωσε ο Χάιμε Αλφόνσο Ρουίς στον βελγικό Τύπο. Ο Κολομβιανός επιθετικός της Βέστερλο, που φέτος έχει πετύχει 14 γκολ σε 25 συμμετοχές, φέρεται να έχει απασχολήσει τους δύο «αιώνιους», ενώ κάποιες πηγές ήθελαν Έλληνες «κατασκόπους» στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση της ομάδας του με την Άντερλεχτ (0-1), όπου αγωνίστηκε για 73 λεπτά. «Δεν έχω ακούσει τίποτα για τις δύο ομάδες. Δεν ξέρω κάτι», είπε ο 25χρονος πανύψηλος φορ (1,95μ.) στη «Het Nieuwsblad».

Όπως προσθέτει το βελγικό δημοσίευμα, το πιθανότερο είναι ο Ρουίς να παραμείνει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο στη Βέστερλο, καθότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2011.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x