Stoiximan Super League

Ανατροπή, αλλά εκτός play-off!

Σπουδαία ανατροπή πέτυχε ο Άρης στο «Κλ. Βικελίδης» την Κυριακή, καθώς, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τον Πανθρακικό, πήρε τελικά τη νίκη με 3-2, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Χάθηκαν τα play-offs για τους «κιτρινόμαυρους», αφού η Λάρισα νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό εκτός έδρας και κατέλαβε οριστικά την πέμπτη θέση. «Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας...», στη συνέντευξη Τύπου ο Ιομάρ Μαζίνιο.

Σπουδαία ανατροπή πέτυχε ο Άρης στο «Κλ. Βικελίδης» την Κυριακή, καθώς, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τον Πανθρακικό, πήρε τελικά τη νίκη με 3-2, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Χάθηκαν τα play-offs για τους «κιτρινόμαυρους», αφού η Λάρισα νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό εκτός έδρας και κατέλαβε οριστικά την πέμπτη θέση. «Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας...», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ιομάρ Μαζίνιο.

Στα του αγώνα, πρωταγωνιστής των Θεσσαλονικέων ήταν ο Χαβιέ Κάμπορα, ο οποίος με δύο προσωπικά γκολ στις καθυστερήσεις (90+2’, 90+4’) μετέτρεψε το 1-2 σε 3-2, ολοκληρώνοντας την πλήρη ανατροπή που είχε ξεκινήσει από το 63’ και το γκολ του Πρίττα. Η ομάδα της Κομοτηνής, αν και σε παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, χάρη σε δύο «βολίδες» των Πόνσε (28’) και Γήττα (45+1’).

Το ματς...

Ο Ιομάρ Μαζίνιο παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Κάμπορα, τον οποίο πλαισίωναν από δεξιά προς τ’ αριστερά οι Χαβίτο, Ζεντίλ και Ρεγκέιρο. Οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για τη νίκη, με την ελπίδα να «στραβοπατήσει» την ίδια ώρα η Λάρισα, ενώ οι αδιάφοροι βαθμολογικά φιλοξενούμενοι, αγωνίστηκαν υπό το βλέμμα του Ίλιε Ντουμιτρέσκου, ο οποίος θα κοουτσάρει τους «πράσινους» τη νέα περίοδο, στη δεύτερη χρονιά του στη Σούπερ Λίγκα.

Στα του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης, όμως, άλλη ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις πολλές ευκαιρίες και άλλη είχε την ουσία, δηλαδή του γκολ.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στα πρώτα 10’ θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ. Οι πρώτες προσπάθειες των παικτών του είχαν ως αποκορύφωμα την ευκαιρία στο 8'. Μετά από κόντρα, ο Κάμπορα βρέθηκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Ρούνιε, πλάσαρε αλλά ο τελευταίος έδιωξε ενστικτωδώς και στη συνέχεια ο Ρεγκέιρο δεν πρόλαβε να πλασάρει σε κενή εστία, με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί του Πανθρακικού. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την πρωτοβουλία και συνέχισαν να δημιουργούν καλές ευκαιρίες, όπως και στο 20’. Ο πολύ δραστήριος, Χαβίτο, σε μια αντεπίθεση της ομάδας του, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ζεντίλ, ο οποίος μόνος του από θέση μέσα αριστερά στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού, σούταρε στην κλειστή γωνία του Ρούνιε αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο. Οι Θρακιώτες είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ενώ οι Θεσσαλονικείς συνέχιζαν τις προσπάθειές τους να σκοράρουν. Στο 24’ ακυρώθηκε σωστά ένα γκολ του Ρεγκέιρο, καθώς ο Ουρουγουανός ήταν σε θέση οφσάιντ όταν δέχτηκε την κάθετη πάσα του Ζεντίλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος έκανε εξαιρετική δουλειά από την αρχή του αγώνα, έχοντας περάσει πολλές κάθετες πάσες ή έχοντας ανοίξει το παιχνίδι στα πλάγια ουκ ολίγες φορές, ώστε ο Άρης να βρει χώρους και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Αφού όμως οι γηπεδούχοι δε μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ, το πέτυχαν οι, κατα τ' άλλα αδιάφοροι, παίκτες του Πανθρακικού και δη με εντυπωσιακό τρόπο! Στο 28’ ο Πόνσε πέτυχε ένα φανταστικό τέρμα, όταν από απόσταση, περίπου, 30 μέτρων εξαπέλυσε έναν δεξί ''κεραυνό'', η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη και κατέληξε στα δίχτυα του Άρη! (0-1).

Τα «κιτρινόμαυρα» πόδια… κόπηκαν και τα λάθη άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο, κυρίως όταν ο Άρης προσπαθούσε να αναπτυχθεί. Η απάντησή του πάντως θα μπορούσε να έχει δοθεί στο 35’ σε μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Νέτο, που όμως ο Ρούνιε δήλωσε ξανά «παρών». Το πρώτο γκολ ήταν πανέμορφο, λοιπόν και ο Γήττας θέλησε να… μιμηθεί τον Αργεντινό συμπαίκτη του, πετυχαίνοντας ένα πανομοιότυπο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (45+1’) ο μέσος των φιλοξενούμενων είδε τον Σηφάκη να είναι ελαφρώς εκτός εστίας και με ένα πανέμορφο σουτ τον «κρέμασε», κάνοντας το 2-0 για τους φιλοξενούμενους. Αυτή ήταν η απόλυτη ψυχρολουσία στο «Κλ. Βικελίδης», με την οποία και ''έκλεισε'' το πρώτο ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το σκηνικό ήταν ακριβώς ίδιο. Ο Άρης είχε τον έλεγχο και ο Πανθρακικός αμυνόταν. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν μειώσει το σκορ (51') όταν ο Κάλβο βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Ρούνιε ύστερα από εξαιρετική πάσα του Χαβίτο, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ό, τι δεν κατάφερε όμως ο νεαρός μεσοεπιθετικός το κατάφερε ο Πρίττας. Στο 63’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Κάμπορα πήρε την κεφαλιά και ο Ρούνιε και... το δεξί του δοκάρι δεν επέτρεψαν στην μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα, κατέληξε όμως στα πόδια του Πρίττα, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία και μείωσε στο σκορ για τους γηπεδούχους (1-2). Οι «κιτρινόμαυροι» ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, αλλά η συνέχεια δεν ήταν όσο εκρηκτική αναμενόταν γι’ αυτούς.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, ενώ στο 69’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Στόικος ο οποίος είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα μόλις στο 3’ για σκληρό μαρκάρισμα στον Ρεγκέιρο, είδε και δεύτερη για αντίστοιχο μαρκάρισμα στον Κάλβο, με συνέπεια να αποβληθεί. Αμέσως μετά από την αποβολή, ο Μαζίνιο έσπευσε να ρίξει στο παιχνίδι έναν επιθετικό, τον Βλόνταρτσικ στη θέση του Μπατιόν, για να πιέσει ακόμα περισσότερο, ωστόσο τα γκολ και η ανατροπή ήρθαν από άλλον…

Χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα και υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τράβηγμα του Αργυρίου στον Χαβίτο (80’) μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Χαβιέ Κάμπορα αποφάσισε να βάλει τη δική του «σφραγίδα» στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για τον Άρη. Στο 90+2’ ο 29χρονος Αργεντινός έχοντας την μπάλα μέσα στην περιοχή βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν για να πλασάρει τον Ρούνγε στην αριστερή του γωνία και να ισοφαρίσει (2-2). Αυτή όμως δεν ήταν η τελευταία του «κουβέντα», καθώς δύο λεπτά αργότερα (90+4’) έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή και από θέση δεξιά, σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία του τερματοφύλακα του Πανθρακικού και έγραψε το τελικό 3-2.

Δείτε το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Βαλεντίν, Κουλουχέρης (89' Λαμπριάκος), Βανγκέλι, Πρίττας, Μπατιόν (72' Βλοντάρτσικ), Τιάγκο, Χαβίτο, Κάμπορα, Ρεγκέιρο (46' Κάλβο)

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ρούνιε, Αγγελόπουλος, Ζαπρόπουλος (55' Τροΐζε), Ματέις, Γήττας, Ριέρα (74' Χαραλάμπους ), Πόνσε, Στόικος, Λόπεζ, Αργυρίου, Ντιαλό (46' Μπεβάκουρα)

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Βοηθοί διαιτ.: Τρύφων (Δράμας) / Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»


Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x