Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Λίγες αποφάσεις, πολλές κόντρες

Έντονοι διάλογοι υπήρξαν στη χθεσινή συνάντηση των μετόχων του Παναθηναϊκού. Τι ειπώθηκε μεταξύ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ και τι είπε ο Χενκ Τεν Κάτε για τις μεταγραφές και τη φετινή πορεία της ομάδας. Πόσοι παίκτες και σε ποιες θέσεις θα αποκτηθούν τη φετινή μεταγραφική περίοδο. «Ενδιαφέρουσα η πρόταση του ΠΑΟ», ο Ανχελέρι.

Έντονοι διάλογοι υπήρξαν στη χθεσινή συνάντηση των μετόχων του Παναθηναϊκού. Τι ειπώθηκε μεταξύ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ και τι είπε ο Χενκ Τεν Κάτε για τις μεταγραφές και τη φετινή πορεία της ομάδας. Πόσοι παίκτες και σε ποιες θέσεις θα αποκτηθούν τη φετινή μεταγραφική περίοδο. «Ενδιαφέρουσα η πρόταση του ΠΑΟ», δήλωσε ο Ανχελέρι.

Οι έντονοι διάλογοι

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να εκφράσουν τις διαφωνίες τους σε αρκετά θέματα είχαν οι μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού στη χθεσινή τους συνάντηση. Το «παρών» έδωσαν οι Ανδρέας Βγενόπουλος, Νίκος Πατέρας, Γιάννης Βαρδινογιάννης, Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης, Νίκος Γ. Βαρδινογιάννης, Λεωνίδας Πολέμης, Γιώργος Νίκας, Παναγιώτης Δάβαρης, Μιχάλης Ζολώτας. Στο μόνο θέμα που υπήρξε ταύτιση απόψεων ήταν στη κατασκευή του νέου γηπέδου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι διάλογοι των μετόχων και οι στιγμές εντάσεις, όπως τους αποκαλύπτει σήμερα η «SportDay» και ο Τάσος Νικολογιάννης. Στη συνάντηση βρέθηκαν και οι Κώστας Αντωνίου, Χενκ Τεν Κάτε.

Βγενόπουλος vs Γιαννακόπουλος

Βγενόπ.: «Η θέση μου είναι ότι πρέπει να κλείσουν οι οπαδικές εφημερίδες. Η "Πράσινη" και το "Ντέρμπι" έχουν σχέση με τον Παύλο και τον Γιάννη, εσάς, και ό,τι γράφουν όλοι νομίζουν ότι απηχεί τις απόψεις τους».

Τζίγκερ: «Εγώ με το "Ντέρμπι" δεν έχω προσωπική σχέση και κάποιες φορές διαφωνώ και με αυτά που γράφει. Είναι μία εφημερίδα που από την αρχή ήταν κοντά στην ΠΑΕ. Δεν έχω καμία σχέση και δεν στηρίζω κανέναν».
Βγενόπ.: «Εσύ, Παύλο, τις λες για την "Πράσινη";»
Παύλος Γιαννακ.: «Δεν είναι δικιά μου η "Πράσινη"».
Βγενόπ.: «Τι είναι αυτά που λες; Ο γιος σου είναι ξεχωριστός από σένα, δεν είναι μέλος της οικογένειας; Πλάκα μου κάνεις;».
Γιαννακ.: «Δεν μπορείς να μου μιλάς έτσι. Κάνε μου την χάρη σε παρακαλώ. Δεν θα μου λες εμένα για την “Πράσινη”. Πέρυσι η “Πράσινη” όταν έβριζε τον Βαρδινογιάννη και σας έκανε όλους παράγοντες σου άρεσε και τώρα δεν σου αρέσει;».
Βγενόπ.: «Εμένα δεν με έκανε κανένας παράγοντα, ήμουν παράγοντας».

Βγενόπουλος vs Τζίγγερ

Τζίγκερ: «Τι εννοείς στην επιστολή ότι "να μην υπάρχουν αγγυλώσεις;". Ποιον εννοείς, ότι έχει επέμβει στις αποφάσεις του προέδρου;».
Βγενόπ.: «Εσένα εννοώ».
Τζίγκερ: «Πότε έκανα εγώ παρέμβαση στον πρόεδρο;».
Βγενόπ.: «Στο θέμα Βέλιτς. Εσύ δεν ήθελες να φύγει».
Τζίγκερ: «Είχα μία άποψη, την οποία υποστήριξα. Από κει και πέρα, όμως, σεβάστηκα την απόφαση του προέδρου. Δεν το κατάλαβα; Δεν μπορούμε να λέμε την άποψή μας;».

Τεν Κάτε: «Ο Αντωνίου την ευθύνη…»

Όπως ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή δόθηκε ο λόγος στον Τεν Κάτε, ώστε να πει τη δική του άποψη για το τι έφταιξε στο αγωνιστικό σκέλος. Ο Ολλανδός έριξε τις ευθύνες στον Αντωνίου και τους παίκτες, ενώ είχε διάλογο διάλογο με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Τεν Κάτε: «Το πρωτάθλημα το χάσαμε λόγω της νοοτροπίας των παικτών, αλλά φταίω και εγώ διότι δεν ήξερα καλά το υλικό από την αρχή. Βέβαια για τις μεταγραφές την όλη ευθύνη την είχε ο κύριος Αντωνίου. Εγώ δεν έκανα καμία μεταγραφή. Από κει και πέρα, η λάθος νοοτροπία των παικτών μάς στοίχισε. Κατά τα άλλα, παίξαμε πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν δει κανείς στα στατιστικά, δημιουργούμε τις περισσότερες ευκαιρίες από όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αλλά είμαστε μόλις πέμπτοι στην αποτελεσματικότητα. Εμείς βάζουμε ένα γκολ στις 16 ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός βάζει ένα γκολ στις οκτώ ευκαιρίες».
Τζίγκερ: «Μίλησες για νοοτροπία. Στο ματς με τον Πανσερραϊκό τι έφταιγε και αποκλειστήκαμε;».
Τεν Κάτε: «Πιστεύω ότι οι παίκτες διαλέγουν παιχνίδια. Βλέπουν τα μεγάλα ματς σαν μεγάλα και τα μικρά σαν μικρά».
Τζίγκερ: «Τα ντέρμπι τα θεωρείς μικρά ή μεγάλα παιχνίδια; Διότι ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε κανένα ντέρμπι.».
Τεν Κάτε: «Στα ντέρμπι πήγαμε καλά, αλλά πληρώσαμε την έλλειψη αποτελεσματικότητας. Κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις μετατρέψαμε σε γκολ».
Αντωνίου: «Δεν είχαμε πολύ χρόνο το καλοκαίρι και έτσι δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τα λάθη στις επιλογές. Και ο προπονητής κάποιους παίκτες τους είχε δει σε DVD και δεν τους είχε δει ζωντανά και δεν τους ήξερε καλά. Για κάποιους παίκτες δεν είχε εικόνα».

Αντωνίου: «Τέσσερις βασικούς»

Στη συνέχεια ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στις θέσεις που θέλει ενίσχυση η ομάδα και έκανε λόγο για τέσσερις παίκτες που θα προορίζονται για τη βασική ενδεκάδα: «Σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε κάνει με τον προπονητή, χρειάζεται να κάνουμε τέσσερις μεταγραφές. Εναν στόπερ, ένα δεξί μπακ, ένα αριστερό χαφ και έναν επιθετικό. Πρέπει και οι τέσσερις παίκτες που θα έρθουν να κάνουν τη διαφορά. Από κει και πέρα, αν φύγει και κάποιος παίκτης με πώληση, τότε θα δούμε αν χρειαστεί άλλη ανάγκη». Ο Αντωνίου μάλιστα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να μειωθεί το ρόστερ σύμφωνα και με την επιθυμία του προπονητή και από 26 να γίνουν 24. Από τα λεγόμενα του Αντωνίου φαίνεται ότι φέτος δεν υπάρχει σκέψη να γίνουν πολλές μεταγραφές, άρα αδυνατίζει και το σενάριο να γίνουν αγορές από την ελληνική αγορά, όπως έγινε πέρυσι. Πάντως δεν αναφέρθηκε κανένα όνομα.

Βγενόπουλος: «Πήγαν να τον φάνε σαν πατατάκι…»

Μετά τη χθεσινή συνάντηση έγινε ξεκάθαρο ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Τεν Κάτε. Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές στους υπόλοιπους μετόχους για ελλιπή στήριξη στον Ολλανδό.
Βγενόπ.: «Ρίξαμε πολλά λεφτά το καλοκαίρι, αλλά από τον Σεπτέμβριο άρχισε κακόπιστη κριτική στον Τεν Κάτε και αυτή επηρέασε την ομάδα. Την κρίσιμη στιγμή, που όλοι πήγαν να τον φάνε σαν πατατάκι, βγήκα μπροστά και τον στήριξα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι ότι μπορούμε τις μεταγραφές, ώστε να φτιάξουμε ομάδα και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και να μην υπάρχει όριο στο μπάτζετ, αρκεί να έρθουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Πρέπει να κάνουμε δεκτές τις προτάσεις του προπονητή και του football manager».
Όταν ρωτήθηκε ο «Βγενό» ποιοι πήγαν να τον φάνε, απάντησε «ξέρω εγώ».
Κάποια στιγμή μάλιστα είχε διάλογο ο Τεν Κάτε με τον Γιώργο Νίκα.
Τεν Κάτε: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να το βλέπουμε και σαν επιχείρηση χωρίς συναισθηματισμούς».
Νίκας: «Δεν συμφωνώ σε αυτό. Όποιος δουλεύει στον Παναθηναϊκό πρέπει να έχει συναίσθημα για την ομάδα. Να είναι δεμένος. Στον Παναθηναϊκό πρώτα πρέπει να μπαίνει το συναίσθημα».

«Ραντεβού με ΠΑΟ»

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο απόκτησης του Μάρκος Ανχελέρι και όπως δήλωσε χθες ο μάνατζερ του παίκτη, σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού: «Όσον αφορά το μέλλον του Ανχελέρι, δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Βρίσκομαι στην Ιταλία, αλλά δεν έχω κανονίσει να συναντηθώ με κάποιον διοικητικό παράγοντα της Λάτσιο. Αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα είμαι στη Βενετία, όπου θα συναντηθώ με αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού». Για το μέλλον του μίλησε και ο ίδιος ο Ανχελέρι: «Αυτή την εβδομάδα ξεκαθαρίζουν όλα. Θέλω να πάω όπου θα είναι καλύτερα για όλες τις πλευρές. Είμαι οπαδός της Εστουντιάντες και θέλω το καλύτερο και για την ομάδα. Δε θα χρησιμοποιούσα τη λέξη "σίριαλ" για τη μεταγραφή μου. Και δεν θα το έκανα γιατί όλα είναι ξεκάθαρα. Από την πλευρά μου έχω την καλύτερη δυνατή ενημέρωση για να λήξουν όλα με τον καλύτερο τρόπο». Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Σεϊταρίδη είναι πάντα στα υπόψη, από τη στιγμή που η αποχώρηση του από την Ατλέτικο είναι δεδομένη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x