FinalFour 09

Ομπράντοβιτς: «Οι καλύτερες ομάδες στον τελικό»

Ένα αμφίρροπο ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες περιμένει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον τελικό του φάιναλ φορ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον μεγάλο αγώνα.

Aνταπόκριση από το Βερολίνο, Χρήστος Ρομπόλης

Ένα αμφίρροπο ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες περιμένει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον τελικό του φάιναλ φορ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον μεγάλο αγώνα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συναντώ τον φίλο μου τον Ετόρε. Πιστεύω πως οι δύο καλύτερες ομάδες έχουν την ευκαιρία να παίξουν στον τελικό. Ελπίζω να γίνει ένα εξαιρετικό ματς όπως ήταν και οι ημιτελικοί. Θα είναι δύσκολο να κατακτήσουμε το Κύπελλο απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα, με μεγάλη εμπειρία, αλλά έχουμε και εμείς τις ίδιες αρετές», τόνισε, ενώ δεν φάνηκε να προβληματίζεται ιδιαίτερα για τις λιγότερες από 48 ώρες μεταξύ ημιτελικού και τελικού. «Δεν είναι κάτι καινούριο για μας. Όλα τα φάιναλ φορ είναι έτσι. Θα κοιτάξουμε τις μικρές λεπτομέρειες που κρίνουν έναν τελικό. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη φιλοσοφία της ΤΣΣΚΑ και θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε κατάλληλα την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με το σωστό τρόπο για να νικήσουμε».

Για το γεγονός ότι σε σχέση με τον τελικό του 2007, ο Σισκάουσκας έχει αλλάξει... στρατόπεδο, επισήμανε: «Ο Σισκάουσκας είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Στον ημιτελικό ήταν εκπληκτικός, αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν είναι μόνο ο Σισκάουσκας. Αν ήταν έτσι θα έβαζα όλη την ομάδα να τον μαρκάρει. Έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και παίζουν πολύ ομαδικά. Θα κάνουμε μεγάλο λάθος αν πιστέψουμε πως ένας παίκτης θα κρίνει τον αγώνα».

Ερωτηθείς που αποδίδει τις τόσες επιτυχίες του σαν προπονητής, απάντησε: «Όλα εξαρτώνται από τους παίκτες. Είμαι πανευτυχής που έχω τέτοιους παίκτες στα χέρια μου. Κάθε φορά που θέλουμε να πάρουμε έναν παίκτη, ψάχνουμε για τον χαρακτήρα του. Αυτό έχει πολλή σημασία», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει να εργαστεί στο ΝΒΑ. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό. Ποτέ μου δεν σκέφτηκα να προπονήσω ομάδα στο ΝΒΑ. Είναι τελείως διαφορετικός κόσμος. Καθένας από μας έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο μέρος που είναι ευτυχισμένος. Κι εγώ είμαι ευτυχισμένος στην Ευρώπη».

Τέλος, μίλησε για τον ημιτελικό και την προσπάθεια του Ολυμπιακού. «Ακόμη απορώ πώς η μπάλα δεν μπήκε στο καλάθι στην τελευταία μας επίθεση, η οποία ίσως ήταν η καλύτερη που κάναμε στον αγώνα. Ο Ολυμπιακός δεν επιχείρησε τρίποντο στην τελευταία επίθεση, αλλά δεν ήταν εύκολο με τόσους παίκτες. Προσπάθησα να μιλήσω με όλους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού γιατί ξέρω πώς αισθάνεσαι μετά από ένα τέτοιο ματς. Έκαναν πολύ καλή προσπάθεια και δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος να μην είναι χαρούμενοι».

Σπανούλης: «Δεν κολλάμε στον τελικό»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως η νίκη επί του Ολυμπιακού ανήκει στο παρελθόν. «Είναι πολύ όμορφο για μένα και την ομάδα μου να είμαστε στον τελικό. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα. Πρέπει να ακολουθήσουμε τη στρατηγική μας. Είναι 50-50 οι πιθανότητες. Δεν πρέπει να κολλάει κανείς στη νίκη στον ημιτελικό, αλλά να διατηρεί την ενέργειά του για τον τελικό. Έχουμε αρχίσει να προετοιμάζουμε το μυαλό και το σώμα μας για τον τελικό», είπε ο Λαρισαίος γκαρντ.

Όσον αφορά στο πώς ζει την εμπειρία του πρώτου του φάιναλ φορ και πώς το βλέπει σε σύγκριση με την εμπειρία του στο ΝΒΑ, είπε: «Είναι εντελώς διαφορετικό το μπάσκετ στις ΗΠΑ από ό,τι εδώ. Μου αρέσει περισσότερο το μπάσκετ εδώ, γι’αυτό και βρίσκομαι εδώ. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές και ελπίζω να κατακτήσουμε τον τίτλο για να πετύχουμε το στόχο μας. Η ένταση είναι μεγάλη και το επίπεδο εξαιρετικό. Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Ποιος δεν θέλει να αγωνιστεί σε ένα φάιναλ φορ και μάλιστα στον τελικό; Είναι ευλογία. Αισθάνομαι πολύ τυχερός».

Εν τω μεταξύ, με σχετική ανακοίνωση το Σάββατο έγινε γνωστό πως: "Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στην "O2 World Arena", με θέμα τον τελικό της Ευρωλίγκας. Παραμένουν ενεργά τα αυστηρά μέτρα, σε ότι αφορά το τι απαγορεύεται να φέρει κάποιος μαζί του, κατά την είσοδό του στο γήπεδο. Αυτό που έγινε γνωστό σήμερα είναι ότι, όσοι φίλοι του Παναθηναϊκού προμηθευτούν εισιτήρια από φίλους άλλων ομάδων, θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια που βρίσκονται στις θύρες, όπου κάθονται οι «πράσινοι» φίλαθλοι, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή για τις συγκεκριμένες θύρες, αύριο 10π.μ.-6μ.μ.. Όσοι «πράσινοι» επιχειρήσουν να μπουν στο γήπεδο, χωρίς να έχει γίνει ανταλλαγή, θα τους απαγορευτεί η είσοδος".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x