FinalFour 09

«Ετοιμοι για το Κύπελλο»

Πανέτοιμοι για να προσθέσουν το πέμπτο αστέρι στη φανέλα του Παναθηναϊκού δήλωσαν οι παίκτες της ομάδας πριν την τελευταία τους προπόνηση εν όψει του μεγάλου τελικού της Κυριακής απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πανέτοιμοι για να προσθέσουν το πέμπτο αστέρι στη φανέλα του Παναθηναϊκού δήλωσαν οι παίκτες της ομάδας πριν την τελευταία τους προπόνηση εν όψει του μεγάλου τελικού της Κυριακής απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Γράφει από το Βερολίνο ο Βασίλης Μοιρώτσος

Αν έβλεπε κανείς το πρόσωπο του και την αντίδραση του στην ερώτηση "είσαι έτοιμος για τον τελικό", θα καταλάβαινε ότι δεν αγχώνεται ιδιαίτερα που μετέχει στο πρώτο φάιναλ φορ της καριέρας του και κατ' επέκταση στον πρώτο του τελικό. Ο Ντρου Νίκολας γύρισε και κοίταξε τον Ισπανό δημοσιογράφο, λέγοντας του. "Εσύ είσαι ρεπόρτερ. Πως θα σου φαινόταν αν σου έκανα μια ερώτηση του τύπου, είσαι έτοιμος για να γράψεις καλά στην εφημερίδα", πριν συνεχίσει λέγοντας. "Φυσικά και είμαι έτοιμος. Για τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να μπεις μέσα και να παίξεις το μπάσκετ που ξέρεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, με τεράστια εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και με σπουδαίους παίκτες. Εχουμε την ευκαιρία να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη, να παίξουμε σαν ομάδα και σε καλό ρυθμό για 40 λεπτά, ώστε να πάρουμε το κύπελλο".

Ο Αμερικανός παραδέχθηκε ότι "ο Σισκάουσκας έκανε ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα", αλλά δεν παρέλειψε να αναφέρει πως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες. "Είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μια εξαιρετική ομάδα και δεν στηρίζεται μόνο στον Σισκάουσκας. Υπάρχουν ο Σμόντις, ο Χόλντεν, ο Κριάπα και άλλοι σπουδαίοι παίκτες, που θέλουν όλοι προσοχή". Οσο για το πως έζησε το πρώτο του ματς σε φάιναλ φορ; "Καταρχήν, είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε και περάσαμε στον τελικό. Απέναντι στον Ολυμπιακό παίξαμε πολύ καλά για 40 λεπτά και αξίζαμε την πρόκριση. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική σε τέτοιες διοργανώσεις. Το φάιναλ φορ είναι κάτι που όλοι θέλουν να βρίσκονται και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ με τον Παναθηναϊκό".

Ο Μάικ Μπατίστ ξέρει πολύ καλά τι εστί τελικός στην Ευρωλίγκα και μάλιστα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ηταν στην ίδια θέση πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα και γι' αυτό τον λόγο εξηγεί πως "θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης, ώστε να είμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας". Ποια είναι τα κλειδιά όμως για να γίνουν οι πράσινοι και πάλι πρωταθλητές Ευρώπης; "Τα ριμπάουντ, η διατήρηση του ρυθμού σε όλο το ματς και πάνω απ' όλα να ακολουθήσουμε τις εντολές των προπονητών μας. Πρέπει να παλέψουμε για 40 λεπτά γιατί απέναντι μας θα βρούμε μια ομάδα εξαιρετική, με παίκτες σημαντικούς, όπως ο Σισκάουσκας, ο Χόλντεν και ο Σμόντις".

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει αγωνιστεί σε τρεις τελικούς στην Ευρωλίγκα, φεύγοντας νικητής ισάριθμες φορές. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ θέλει το απόλυτο στα φάιναλ φορ και αυτό που χρειάζεται σύμφωνα με τον Λιθουανό είναι "να βρισκόμαστε σε εγρήγορση σε όλο το ματς. Πρέπει να μαζέψουμε όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για την αντίπαλο μας, ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να τους αντιμετωπίσουμε. Είναι εξαιρετικό σύνολο, δεν έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και γι' αυτό θα πρέπει να μην χαλαρώσουμε ούτε δευτερόλεπτο αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης".

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, δεν συμμερίζεται την άποψη όσων λένε πως η παράδοση θέλει μια ελληνική ομάδα να μην τα καταφέρνει σε τελικό μετά από πρόκριση σε ελληνικό "εμφύλιο". "Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου αυτό. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι τον εαυτό μας και την ομάδα μας. Ο στόχος μας είναι να πολεμήσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Το κλειδί δεν είναι ένα για τη νίκη. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι για να φτάσουμε στο κύπελλο. Πριν από δύο χρόνια οι ομάδες ήταν διαφορετικές και σίγουρα αυτό το ματς θα είναι διαφορετικό από εκείνο της Αθήνας".

Ο Κώστας Τσαρτσαρής ανέφερε. "Οποια ομάδα και να αντιμετωπίζαμε θα είχαμε δύσκολο έργο. Θα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας. Κοιτάζουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται και ελπίζω να είμαστε εμείς που θα στεφθούμε πρωταθλητές Ευρώπης",.

Φραγκίσκος Αλβέρτης: "Έχουμε προκριθεί πολλές φορές σε τελικό Ευρωλίγκας και τα συναισθήματα είναι ίδια όπως πάντα. Μια ημέρα πριν, ασχολούμαστε με την οργάνωση, την τακτική και όλα τα άλλα που κάνουμε κάθε φορά. Εντάξει, πέραν της τακτικής ο αγώνας με την ΤΣΣΚΑ είναι ένας τελικός. Η συγκέντρωση και το πάθος είναι αυτά που χαρακτηρίζουν παιχνίδια σαν και το αυριανό".

Ντούσαν Σάκοτα: "Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε τελικό Ευρωλίγκας και όλοι στην ομάδα νιώθουμε υπερηφάνεια. Θέλουμε να φέρουμε το πέμπτο ευρωπαϊκό στην Ελλάδα, αυτό που θέλει ο κόσμος μας κι εμείς. Εχουν αλλάξει πολλά από τότε που αντιμετωπίσαμε τελευταία φορά την ΤΣΣΚΑ. Το αυριανό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Θα είναι σημαντικό να ελέγξουμε το ριμπάουντ, να κρατηθούμε ως το τέλος και εύχομαι να νικήσουμε".

Στράτος Περπέρογλου: "Ευελπιστούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το Κύπελλο. Σίγουρα, ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει και ελπίζω να μας οδηγήσει στη νίκη με τη συμπαράστασή του. Πρέπει να αντιδράσουμε στο physical game της αντιπάλου και να μην υποπέσουμε σε επιπόλαια λάθη".

Νίκολα Πέκοβιτς: "Δε σκεφτόμαστε πώς θα προετοιμαστούμε. Ξέρουμε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μια εξαιρετική ομάδα. Δεν ξέρω ποιους τρόπους θα βρουν για να με σταματήσουν. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ένας παίκτης, αλλά πέντε που μπορούν να φανούν ανά πάσα στιγμή. Αν δε σκοράρω εγώ, αλλά κάποιος άλλος, δεν πειράζει. Σέβομαι πολύ την ΤΣΣΚΑ και το πως παίζει. Νιώθω άνετα γιατί πρέπει να έχουμε πίεση. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε ένα ματς. Είδαμε την ΤΣΣΚΑ σε βίντεο και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε. Είναι ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και, σίγουρα, θα γίνει ένα ωραίο ματς για τον κόσμο που θα το δει. Ευτυχώς, εμεις δεν είμαστε τόσο κουρασμένοι, επειδή ο κόουτς μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στον ημιτελικό. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αντίπαλος. Πρέπει να έχουμε 40' συγκέντρωσης. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε για να κάνουμε ό,τι θέλει ο κόουτς".

Δημήτρης Βεργίνης: "Η αυριανή ημέρα είναι πολύ μεγάλη για μένα. Να είμαι εδώ σε έναν τελικό Ευρωλίγκας, σε τόσο μικρή ηλικία, σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ. Όταν υπέγραφα στον Παναθηναϊκό, ήξερα σε ποια ομάδα πήγαινα, την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι άλλο, όμως, να το περιμένεις και άλλο να το ζεις. Ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό ήταν εκπληκτικό ματς και νιώθω ευτυχισμένος που νικητές ήμασταν εμείς. Σίγουρα, "έσπασε η καρδιά μου" στα τελευταία δευτερόλεπτα. Παίξαμε με πάθος και αποδείξαμε πως είμαστε πιο πλήρεις και, βέβαια, πως είμαστε καλύτερη ομάδα. Θα ξεχώριζα τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Πέτυχε πολύ μεγάλα σουτ σε ιδιαίτερα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Φυσικά, ήταν όμως η ομαδική προσπάθεια που μας έφερε στον τελικό. Ο Δημήτρης (Διαμαντίδης) μπορεί να μην πέτυχε πόντους στον ημιτελικό, αλλά βοήθησε σε άλλους τομείς. Οργάνωση, ριμπάουντ, η αξία αυτού του παίκτη δεν περιγράφεται με λόγια. Τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα για τη νίκη με την ΤΣΣΚΑ".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x