Μπάμπης Χριστόγλου

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

SportDay

Αυτός ήταν ο τελικός των τελικών και ένα τέτοιο ματς μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να το κερδίσει. Στα πέναλτι με ήρωα τον Νικοπολίδη. Ο Θρύλος έκανε το αδύνατο δυνατό. Εχανε με 2-0, ισοφάρισε 2-2, βρέθηκε να χάνει 3-2 στο 90', αλλά ισοφάρισε και πήγε στην παράταση. Εκεί προηγήθηκε, έμεινε με εννέα, η ΑΕΚ ισοφάρισε, αλλά οι Πειραιώτες άντεξαν και στα πέναλτι έκαναν το νταμπλ. Μπράβο τους επειδή απέδειξαν ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Ο «Τζόλε» είπε αντίο με «κούπα», όπως του άξιζε, και ο Ολυμπιακός συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών. «Στα πέναλτι;», θα αναρωτηθεί κάποιος.

Ναι, στα πέναλτι. Εκεί δικαιώθηκε για το πείσμα του να αντέξει με δύο παίκτες λιγότερους για ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Ολοκληρώνει μια σπουδαία χρονιά με τίτλο. Ο Βαλβέρδε έκανε λάθη, αλλά οι παίκτες του τα διόρθωσαν με την απόδοσή τους στην επανάληψη και το μεγάλο τους σθένος στην παράταση και τα πέναλτι. Η ΑΕΚ αξίζει και αυτή συγχαρητήρια για το θέαμα που πρόσφερε, αλλά όταν έχεις τέτοιο προβάδισμα (στο 8' με 2-0, και στο 90' με 3-2), τότε δεν χάνεις το Κύπελλο.

Στα πέναλτι μπορεί να λέει ότι ήταν άτυχη ύστερα από τόσα πολλά που χτυπήθηκαν, αλλά το θέμα είναι τι έκανε πριν φθάσει εκεί. Ο Ολυμπιακός με την εμφάνισή του στο δεύτερο μέρος και στην παράταση μπορεί να λέει δίκαια ότι είναι άξιος κυπελλούχος. Εστω και στα πέναλτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x