Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Adios, Εrnesto…

Οι δρόμοι τους χώρισαν... Για ένα χρόνο κράτησε η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού κατά τη διάρκεια του Δ.Σ της ΠΑΕ αποφασίστηκε ομόφωνα η μη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να φαντάζει ο επικρατέστερος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. «Δεν υπάρχει κανένα όνομα που έχει «κλείσει». Ο Ολυμπιακός θα διερευνήσει την αγορά, θα βρει προτάσεις και στο τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί», τόνισε κατά την αποχώρησή του ο Γιάννης Μώραλης.

Οι δρόμοι τους χώρισαν... Για ένα χρόνο κράτησε η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού κατά τη διάρκεια του Δ.Σ της ΠΑΕ αποφασίστηκε ομόφωνα η μη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να φαντάζει ο επικρατέστερος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Γεωργιανος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Σωκράτη Κόκκαλη και συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα.

Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε πως από τον Ολυμπιακό ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν έρθει σε καμία συμφωνία με άλλον προπονητή. Μέχρι τις 30 Μαΐου θα συνεδριάσει πάλι το Δ.Σ. και στο τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Βάσκου. Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο, ο Σωκράτης Κόκκαλης ανακοίνωσε την προσφορά που κατέθεσε στον Βαλβέρδε, ύψους 1εκατ. ευρώ και 750.000 ευρώ μπόνους, αλλά και την αντιπρόταση του Ισπανού, ο οποίος ζητούσε 1.5εκατ. ευρώ καθαρά. Ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ, όμως, φυλούσε το… καλύτερο για το τέλος, λέγοντας ότι οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν και ήρθε το «διαζύγιο».

«Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Σωκράτης Κόκκαλης ενημέρωσε το Δ.Σ. για την υπόθεση του προπονητή, την πρόταση που υποβάλλαμε, μετά από πολλές προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Ο κ. Βαλβέρδε δεν την αποδέχτηκε και το Δ.Σ. αποφάσισε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Μώραλης και συνέχισε αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του: «Δεν υπάρχει κανένα όνομα που έχει «κλείσει». Ο Ολυμπιακός θα διερευνήσει την αγορά, θα βρει προτάσεις και στο τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί», είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ και εστίασε στα όσα ακούγονται για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Ξαναείπα πως ο Ολυμπιακός δεν έχει έρθει σε συμφωνία με κανένα προπονητή. Στο νέο Δ.Σ. θα αποφασιστεί».

Παράλληλα, ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Ισπανό για την προσφορά του: «Ευχαριστήσαμε τον Βαλβέρδε για τη σημαντική προσφορά του στην κατάκτηση του νταμπλ και τώρα προχωράμε. Του έγινε μια πρόταση που θεωρούμε ότι ήταν σοβαρή και δεν έγινε αποδεκτή. Εφόσον δεν τη δέχτηκε, το Δ.Σ. αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο».

Όσον αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που φαίνεται να σκέφτονται στον Ολυμπιακό, είπε: «Ανάμεσα στο θέμα του προπονητή, συζητήθηκε και αυτό. Υπήρξε πρόταση από τον κ. Κοκκαλη. Μια χρηματοοικονομική εταιρεία έχει αναλάβει το θέμα και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει παρουσίαση η οποία θα βασιστεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου . Η επιθυμία του Κόκκαλη είναι οι άνθρωποι που θα μπουν να βλέπουν το ποδόσφαιρο με το ίδιο μάτι»…

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τα ακόλουθα, σε σχέση με τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου:

1.Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη μη αποδοχή της πρότασης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τον κ. Ernesto Valverde για επέκταση της συνεργασίας τους, αποφασίζει ομόφωνα τη μη ανανέωση αυτής.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστεί τον κ. Ernesto Valverde για τη μέχρι σήμερα προσφορά του. Σε νέα συνεδρίαση του μέχρι το τέλος Μαΐου θα αποφασίσει τη πρόσληψη νέου προπονητή.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 22 Ιουνίου 2009 με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.Κατάργηση Δικαιώματος Προτίμησης Παλαιών Μετόχων.
Έχει ορισθεί ήδη χρηματοοικονομικός σύμβουλος προκειμένου να καθορισθούν οι λεπτομέρειες της αύξησης αυτής. 


Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x