Stoiximan Super League

Κόκκαλης: «Αν με βρίσουν, έφυγα»!

Το θέμα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε είχε κουράσει όλους τον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο τον Σωκράτη Κόκκαλη. Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ., όταν και αποφασίστηκε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ισπανού τεχνικού, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξέσπασε: «Αν με βρίσουν, θα φύγω», φαίνεται να είπε ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ, αναφερόμενος στους φίλους της ομάδας και την πιθανή αντίδραση τους στη σημερινή φιέστα. Δυσαρέσκεια στη διοίκηση με τον Κετσπάγια! Διαβάστε τις λεπτομέρειες του χθεσινού Δ.Σ. Πέφτει η αυλαία για τους Τζόρτζεβιτς, Άντζα, Κοβάσεβιτς και Πατσατζόγλου.

Το θέμα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε είχε κουράσει όλους τον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο τον Σωκράτη Κόκκαλη. Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ., όταν και αποφασίστηκε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ισπανού τεχνικού, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξέσπασε: «Αν με βρίσουν, θα φύγω», φαίνεται να είπε ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ, αναφερόμενος στους φίλους της ομάδας και την πιθανή αντίδραση τους στη σημερινή φιέστα. Δυσαρέσκεια στη διοίκηση με τον Κετσπάγια! Διαβάστε τις λεπτομέρειες του χθεσινού Δ.Σ. Πέφτει η αυλαία για τους Τζόρτζεβιτς, Άντζα, Κοβάσεβιτς και Πατσατζόγλου.

Έξω φρενών ο Κόκκαλης

Το επικοινωνιακό είναι το κομμάτι που δεν αρέσει στον Σωκράτη Κόκκαλη. Προτιμά, όπως είπε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ., να λειτουργεί με την καρδιά για το καλό της αγαπημένης του ομάδας. Για το λόγο αυτό, όταν ρωτήθηκε για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Βαλβέρδε (με αναφορά που «φωτογράφιζε» τον Κετσπάγια) και την πιθανή αντίδραση του κόσμου, «φόρτωσε»! Αρχικά έδειξε το παράπονό του, βλέποντας πως η πετυχημένη πορεία του τα τελευταία 15 χρόνια αμφισβητείται, ενώ στη συνέχεια δεν άντεξε και ξέσπασε: «Αν με βρίσουν θα φύγω», φαίνεται να είπε σύμφωνα με την «SportDay» ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ πάνω στα νεύρα του, αφού βλέπει πως η εμπιστοσύνη που κατάφερε να χτίσει μέσα από τις επιτυχίες εντός Ελλάδας είναι έτοιμη να χαθεί.

Πάντως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η ατάκα του αυτή, ναι μεν φανερώνει την αποφασιστικότητα του για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει προς όφελος του Ολυμπιακού από εδώ και στο εξής, αλλά ουσιαστικά είναι βαριά και την είπε πάνω στην ένταση.

Όσον αφορά το όλο στόρι της απομάκρυνσης του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο, ο κ. Κόκκαλης αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως: «Λένε ότι εγώ δεν ήθελα τον Βαλβέρδε και ότι ήταν όλα επικοινωνιακά. Ακούστε, λοιπόν, τι έχει γίνει: του έκανα μία πρόταση τον Δεκέμβριο και δεν μου απάντησε. Μου είπε: "Πρόεδρε, σε δύο μήνες". Πήγα τον Φεβρουάριο και μου είπε ότι δεν ήταν έτοιμος, ζήτησε να τα πούμε τον Μάρτιο. Εριξα πάλι τα μούτρα μου και πήγα τον Μάρτιο και μου είπε ότι πάλι ότι δεν ήταν έτοιμος. Μου είπε, όμως, ότι δεν μπορώ να υπολογίζω σε συνεργασία για δύο χρόνια, αλλά για έναν. Στη συνάντηση που κάναμε τον Απρίλιο, είπαμε για ένα χρόνο, αλλά εκεί μου είπε: "Αν με ζητήσει μια ομάδα από τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη και Βαλένθια, να μπορώ να φύγω ανά πάσα στιγμή χωρίς κυρώσεις". Να είναι ελεύθερος, δηλαδή. Τότε του είπα να μπορούμε κι εμείς να λύσουμε το συμβόλαιο χωρίς αποζημίωση. Μου απάντησε ότι "όχι, αυτό δεν γίνεται, δεν είναι σωστό". Και μου ζήτησε να τα συζητήσουμε με τον μάνατζέρ του».

Τα λοιπά του Δ.Σ.

Πέραν της απόφασής του να λήξει τη συνεργασία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο κ. Κόκκαλης βρήκε ευκαιρία να αναφερθεί σε ορισμένες εμμονές και απόψεις του Ισπανού τεχνικού σε θέματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι. Ιδού, λοιπόν, τι είπε ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ για:

Την απόκτηση του Ζαϊρί: «Διαρρέουν από την πλευρά του Βαλβέρδε ότι δεν γνώριζε τη μεταγραφή του. Αφού δεν είχε κλείσει ο ίδιος, τι να κάναμε; Να περιμέναμε πότε θα κλείσει; Κι αν στο μεταξύ ο Ζαϊρί πήγαινε στον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ; Αν είχε απαντήσει εγκαίρως και είχαμε ανανεώσει τη συνεργασία μας, φυσικά και θα συζητούσαμε όλες τις μεταγραφές».

Τους παίκτες που είχε ζητήσει ο Βαλβέρδε: Μου ζητούσε συνέχεια πέρυσι τον Εθκέρο και τον Ντε λα Πένια. Αυτός είναι μεγαλύτερος από μένα», ήταν η καλύτερη ατάκα του, ενώ ανέφερε ότι ζητούσε διαρκώς και τον Γέστε. Τον Ντε λα Πένια θυμήθηκε και ο Γιώργος Λούβαρης, καθώς είπε «κι εμένα μου τον είχαν προτείνει πριν από πέντε χρόνια».

Τους Λάτιν του Ολυμπιακού: «Με ρώτησε τι θα κάνουμε αν έρθουν προτάσεις για παίκτες, όπως ο Ντιόγο, ο Γκαλέτι και ο Ντουντού. Του είπα λοιπόν ότι δεν θα τους πουλήσουμε. "Γιατί;", με ρώτησε και του απάντησα ότι δεν μπορούμε να τους αναπληρώσουμε».

Τους νεαρούς που ήθελε ο Ισπανός να δοθούν δανεικοί: «Για τον Νηκλιτσιώτη και τον Σοϊλέδη να το καταλάβω. Να δώσουμε όμως και τον Γιάννη και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο; Γιατί; Για να φέρνουμε τους 30άρηδες που ήθελε; Να πάρει εκείνος το πρωτάθλημα και να φύγει κι εμείς να μην έχουμε κάνει τίποτε με τους Νέους».

«Χαλάει» του Κετσπάγια;

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε κουνάει «μαντήλι» από το λιμάνι, αμέσως άπαντες όρισαν αντικαταστάτη του τον Τιμούρ Κετσπάγια. Πράγματι, ο Γεωργιανός τεχνικός είχε μιλήσει με τη διοίκηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συμφωνήσει για δύο χρόνια έναντι 700.000 ευρώ ετησίως και είχε υπογραφεί (πιθανότατα) και προσύμφωνο. Η στάση, όμως, που κράτησε ο πρώην κόουτς της Ανόρθωσης, ο οποίος βγήκε και επιβεβαίωσε ότι έχει μιλήσει με τον Ολυμπιακό δεν άρεσε καθόλου στους ιθύνοντες της ΠΑΕ. Για το λόγο, φυσικά, ότι επίσημα οι «ερυθρόλευκοι» διεμήνυσαν πως νεότερα για το θέμα του νέου προπονητή θα προέκυπταν στο τέλος του μήνα. Προφανώς του είχαν δώσει εντολή να πει τίποτα και πουθενά.

Πάντως, με δηλώσεις του στην «SportDay» ο πρώην κόουτς της Ανόρθωσης είπε: «Συναντήθηκα με τον κ. Κόκκαλη στην Αθήνα, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία. Τώρα είμαι στην Κύπρο. Θα μιλήσουμε και πάλι μόλις επιστρέψει από το Βιετνάμ. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη πρόκληση στην καριέρα μου και φοβάμαι. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις και αυτό είναι λογικό μετά την κατάκτηση του νταμπλ. Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι γι' αυτό. Πρώτος στόχος μου είναι να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί εκεί ανήκει, αλλά φυσικά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

* Πέραν του Κετσπάγια, ο Ολυμπιακός εξετάζει και άλλες περιπτώσεις προπονητών. Μάλιστα για ορισμένες από αυτές είναι διατεθειμένος να ταξιδέψει για να αρχίσει διαπραγματεύσεις. Στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασε η πρόταση του Νταβίντε Μπαλαρντίνι της Παλέρμο, όπως και του Ζεσουάλδο Φερέιρα της Πόρτο. Από κει και πέρα προτάθηκε ο Μπολόνι της Σταντάρ Λιέγης, όπως και οι Σούστερ- Λίνεν.

Αντίο στον «Τζόλε»!

Οι εκδηλώσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ξεκινούν σήμερα στις 11 το πρωί γύρω από το «Γ. Καραϊσκάκης» και θα κορυφωθούν με την φιέστα στις 20:00. Τότε δηλαδή που οι «ερυθρόλευκοι» θα χειροκροτήσουν για τελευταία φορά τον επί σειρά ετών αρχηγό τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Η μέρα είναι σημαντική για τον Σέρβο άσο και όλοι ελπίζουν ότι θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του, με τις καλύτερες εντυπώσεις… Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αυλαία πέφτει επίσης και για τους Παρασκευά Άντζα, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Χρήστο Πατσατζόγλου.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x