Μιχάλης Λεάνης

Ο Βαλβέρδε ήθελε να μείνει;

SportDay

Eντάξει, ο Κόκκαλης δεν ήθελε να ανανεώσει με τον Βαλβέρδε, γιατί έριξε δύο φορές τα μούτρα του, τον κάλεσε να συμφωνήσουν κι αυτός δεν ανταποκρίθηκε θετικά. Ο πρόεδρος λειτουργεί συναισθηματικά και δεν γουστάρει να συνεργάζεται με ανθρώπους που δεν τον εμπιστεύονται απόλυτα. Καλώς ή κακώς, έτσι λειτουργεί. Ομως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι ο Βαλβέρδε επιθυμούσε σφόδρα να συνεχίσει να δουλεύει στον Ολυμπιακό. Τα γεγονότα συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι ο Ισπανός δεν καιγόταν. Το γιατί, είναι δικαίωμά του.

Αν θέλει το καταθέτει, αν όχι το συσκευάζει και το παίρνει μαζί του. Αλλά πώς είναι δυνατόν ένας προπονητής να επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα του και στην κρίσιμη συνάντηση τον Απρίλη να θέτει όρο να μείνει ελεύθερος σε περίπτωση που μία από τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη ή Βιγιαρεάλ θελήσει να συνεργαστεί μαζί του; Συγγνώμη, αλλά αυτόν τον όρο όχι μόνο σοβαρή ομάδα δεν πρόκειται να τον δεχθεί, αλλά ούτε και τρελογκομενίτσα. Να πας να της πεις τι; Οτι «μωρό μου, γουστάρω μαζί σου, έχουμε περάσει ένα χρόνο πολύ ωραία, γουστάρω να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, με μία προϋπόθεση όμως.

Αν μου γυαλίσει καμιά φίλη σου ανταγωνίστρια, να με αφήσεις να πάω να ρίξω κανένα καπάκουλτου χωρίς σκηνές και υστερίες. Λέμε, αν… Μέχρι τότε και αφού δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για μένα, συνεχίζουμε μαζί, μωρό μου». Εχεις να φας παπούτσι Migato με τακούνι στο δόξα πατρί, που από το πρήξιμο θα κάνεις να φορέσεις τζόκεϊ καπέλο πάνω από τρεις μήνες. Και με το δίκιο της δηλαδή η κοπέλα...

Συγγνώμη, αλλά με τον όρο αυτόν ξεβρακώνεσαι. Δεν θέλεις να μείνεις με την καρδιά σου, κάνεις κορδελάκια και κρύβεσαι, προσπαθώντας σε περίπτωση που χαλάσει η συμφωνία να ρίξεις τις ευθύνες στην άλλη πλευρά. Οπως ξεβρακώνεσαι όταν θέτεις στο συμβόλαιο όρο να πάρεις μπόνους 100.000 για την κατάκτηση του Κυπέλλου και 50.000 για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός σε περίπτωση πρόκρισης του πρότεινε 400.000! Δεν μπορεί να θέλεις να οδηγήσεις τον Ολυμπιακό στα σαλόνια, να εμφανίζεσαι στα μάτια του κόσμου ως ο αρχιτέκτονας της ευρωπαϊκής ιδέας και να ποντάρεις τα διπλάσια στο Κύπελλο Ελλάδας, που κόντεψε στον τελικό φέτος να παίξει ο Πανσερραϊκός, απ' ό,τι στην πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διευκρίνιση, δεν μιλάμε για πορεία, αλλά για πρόκριση, όσο δύσκολη κι αν φαντάζει αυτή φέτος. Από την άλλη, γνωρίζεις ως Βαλβέρδε ότι από τα περσινά λάθη σου αυτό που τραυμάτισε σοβαρά την ομάδα, όχι μόνο από απόψεως κύρους, αλλά και στον οικονομικό τομέα, κομμάτι του οποίου είναι και η σύναψη νέου συμβολαίου, ήταν ο αποκλεισμός από τη διοργάνωση και μάλιστα από την Ανόρθωση. Κοντά στα 20 μύρια έχασε η ομάδα, ο Βαλβέρδε τίποτα! Δείξε, λοιπόν, διάθεση να επανορθώσεις, δείξε ότι σε πόνεσε κι εσένα.

Κι φέτος, αφού επιθυμείς με την καρδιά σου να μείνεις, δείξε ότι σκοπεύεις να ρισκάρεις. Αν και εγώ προσωπικά, εν αντιθέσει με την επίσημη θέση της διοίκησης, δεν το θεωρώ ρίσκο. Καθήκον το θεωρώ. Ενός προπονητικού τιμ που ήρθε στην ομάδα για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και γι' αυτόν τον σκοπό αμείφθηκε πλουσιοπάροχα. Αν ήταν να πάρει αυτά τα χρήματα για την κατάκτηση μόνο του νταμπλ, ας κρατούσε ο Ολυμπιακός τον Σεγούρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x