Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Πρώτος στόχος ο Μπόμπο

Πρώτος στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου είναι ο Ντενίλσον ντα Σίλβα Μπόμπο. Ο Βραζιλιάνος φορ της Μπεσίκτας συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Ντιόγο στην κορυφή της επίθεσης. Στην Ελλάδα αναμένεται σήμερα ή αύριο ο ατζέντης του Σεμπαστιάν Λέτο, τον οποίο η Λίβερπουλ αποφάσισε να πουλήσει με 2,5 εκατ. ευρώ. Προτάθηκε ο Αβραάμ Γκραντ, φαβορί παραμένει ο Κετσπάγια για την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων». Για το Βιετνάμ αναχωρεί σήμερα (στις 16:15) η αποστολή των νταμπλούχων Ελλάδας.

Πρώτος στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου είναι ο Ντενίλσον ντα Σίλβα Μπόμπο. Ο Βραζιλιάνος φορ της Μπεσίκτας συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Ντιόγο στην κορυφή της επίθεσης. Βασικό αλλά όχι απαραίτητο θεωρείται το γεγονός ότι ο 24χρονος άσος μιλάει την ίδια γλώσσα και θα μπορεί να συνεννοείται πιο εύκολα με τον Ντιόγο. Τέλος Μαϊου θα ανακοινωθεί ο Κετσπάγια.

Είναι αρκετά δυνατός και έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Τη φετινή σεζόν είχε 28 εμφανίσεις στο τουρκικό πρωτάθλημα, 4 στο Κύπελλο UEFA και 5 στο Κύπελλο Τουρκίας, πετυχαίνοντας 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, η περίπτωση του Μπόμπο είναι δύσκολη και ακριβή. Μάλιστα, η διοίκηση παραδέχθηκε πως ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με την Μπεσίκτας για τον 24χρονο στράικερ.

Οι Τούρκοι φέρονται να αξίωσαν ένα υπερβολικό ποσό για την παραχώρηση του παίκτη και οι νταμπλούχοι Ελλάδας προσπαθούν να το «ρίξουν» κάτω από τα 4 εκατ. ευρώ. Δεν θεωρείται απίθανο το σενάριο οι Πειραιώτες να τον αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού και να οριστεί μια καλή οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2010. Το επόμενο διάστημα αναμένονται στην Ελλάδα οι μάνατζερ του Μπόμπο, με στόχο να εξασφαλιστεί το «ναι» από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Πωλητήριο στον Λέτο!

Στην Ελλάδα αναμένεται σήμερα ή αύριο ο ατζέντης του Σεμπαστιάν Λέτο. Όπως έγινε γνωστό χθες, η Λίβερπουλ αποφάσισε να πουλήσει τον Αργεντινό άσο, μαζί με άλλους δέκα παίκτες της. Αν αληθεύει το δημοσίευμα των «Times», τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει τον 23χρονο χαφ δικό του έναντι 2,6 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο Λέτο έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στην Ελλάδα και θεωρείται σίγουρο ότι θα συνυπολογιστεί η επιθυμία του. Να σημειωθεί ότι ο παίκτης τη φετινή σεζόν είχε 34 συμμετοχές και πέτυχε 2 γκολ σε όλες διοργανώσεις.

Φαβορί ο Κετσπάγια, αλλά…

Μετά την επιστροφή της ομάδας του Ολυμπιακού από το Βιετνάμ θα ξεκαθαρίσει το θέμα του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός φέρεται να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους Πειραιώτες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων προπονητών. Ωστόσο, την ενόχληση του Σωκράτη Κόκκαλη προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην κόουτς της Ανόρθωσης ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και πως έδωσαν τα χέρια. Οι διοικούντες ήθελαν να κρατήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα κρυφό.

Την ίδια ώρα, όσο δεν ανακοινώνεται η συμφωνία με τον Κετσπάγια (ή κάποιον άλλο τεχνικό) η προπονητολογία δεν έχει τελειωμό. Στα γραφεία της ΠΑΕ έχουν φτάσει αρκετές προτάσεις και με το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται πως ασχολείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. Ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της ΠΑΕ θα κάνει τις επαφές του από την Αθήνα.

Στη σχετική λίστα βρίσκονται τα ονόματα των Ρικάρντο Γκόμες (της Μονακό), Ντάβιντε Μπαλαρντίνι (της Παλέρμο), Κίκε Φλόρες (της Μπενφίκα) και Λάζλο Μπολόνι (της Σταντάρ Λιέγης). Να σημειωθεί ότι προτάθηκε ο Αβραάμ Γκραντ (πρώην τεχνικός της Τσέλσι) και η περίπτωσή του εξετάζεται αρκετά σοβαρά. Μάλιστα, ο Ισραηλινός τεχνικός ήταν σχολιαστής του αγώνα Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ και ερωτηθείς για τα μελλοντικά του σχέδια, φέρεται να απάντησε πως έχει συμφωνήσει με μια ελληνική ομάδα! Το θέμα του προπονητή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 16 Μαΐου, όταν επιστρέφει η αποστολή των Πειραιωτών.

«Πετάει» για Βιετνάμ

Για το Βιετνάμ αναχωρεί σήμερα (στις 16:15) η αποστολή του Ολυμπιακού. Εκεί οι Πειραιώτες θα δώσουν ένα φιλικό ματς το οποίο έκλεισε η διοίκηση και στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 18 ποδοσφαιριστές. Στον πάγκο των Πειραιωτών θα κάθεται κανονικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε (αφού δεσμεύεται ακόμα με συμβόλαιο) και υπολογίζει στις υπηρεσίες των Νικοπολίδη, Κόβατς, Πάντου, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Α. Παπαδόπουλου, Γ. Παπαδόπουλου, Κ. Παπαδόπουλου, Ντουντού, Μενδρινού, Λεονάρντο, Ντιόγο, Βασιλόγιαννη, Σοϊλέδη, Νταρμπισάιρ, Γκαλίτσιου, Τοροσίδη και Οσκαρ. Στο Ανόι θα βρίσκεται και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος θα αναχωρήσει με το ιδιωτικό του τζετ.

Στην Αθήνα θα μείνουν οι Αντζας και Τζόρτζεβιτς, που ολοκλήρωσαν την καριέρα τους, και ο Πατσατζόγλου, γιατί πρέπει να παρουσιαστεί από την Ομόνοια μέσα στην εβδομάδα. Από την αποστολή «κόπηκαν» οι Αργεντινοί Λέτο, Γκαλέτι και Μπελούτσι, επειδή το ζήτησαν οι ίδιοι. Οι τρεις παίκτες έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Αργεντινή στο τέλος της εβδομάδας και αν πήγαιναν στο Βιετνάμ, δεν θα προλάβαιναν.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x