Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πανάξια πρωταθλήτρια η «Μπάρτσα»

www.sport-fm.gr

Η στέψη της Μπαρτσελόνα ως νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης ήταν πέρα για πέρα δίκαια. Δίκαια βάσει της εικόνας της στα 80 λεπτά του τελικού, τη γενικότερη πορεία της στη φετινή περίοδο, αλλά και για όσους αγαπούν το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Η Γιουνάιτεντ στα πρώτα λεπτά του τελικού παρουσιάστηκε στο γήπεδο έχοντας την αύρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και της ομάδας που ξέρει πως η βραδιά είναι δική της. Αντίθετα η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε αγχωμένη και με πολλά λάθη. Όλα αυτά όμως μέχρι να προηγηθούν οι Καταλανοί. Το γκολ του ανθρώπου των τελικών, Σαμουέλ Ετό, στο δέκατο λεπτό άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα. Η αυτοπεποίθηση των παικτών της Γιουνάιτεντ κλονίστηκε και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, ενώ αντίθετα το 1-0 έδωσε φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μπορεί το τέρμα αυτό να ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά η απόδοση της Μπαρτσελόνα στα υπόλοιπα 80 λεπτά και η συνολική της παρουσία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το δίκαιο της επιτυχίας της. Με άριστη κυκλοφορία της μπάλας και πίεση στη μεσαία γραμμή δεν επέτρεψε στη Γιουνάιτεντ όχι απλώς να ισοφαρίσει, αλλά καν να απειλήσει. Η «Μπάρτσα» δεν κλείστηκε, αλλά φύλαξε έξυπνα τα νώτα της και αξιοποίησε την τεράστια κλάση των παικτών που διαθέτει από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Το γκολ του Μέσι στο 71ο λεπτό ήταν η χαριστική βολή και το «Game Over» γράφτηκε στην αμέσως επόμενη φάση, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέτυχε εξ επαφής να βάλει την ομάδα του και πάλι στο κόλπο.

Αν η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε προηγηθεί στο διάστημα που είχε την υπεροχή, ίσως ο τελικός ήταν εντελώς διαφορετικός. Επειδή όμως με τις υποθέσεις δεν γράφεται η ιστορία, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε πανάξια το τρόπαιο. Μία Μπαρτσελόνα που είναι σαφώς καλύτερη και πιο ομάδα από εκείνη που πριν τρία χρόνια καθοδηγούμενη από το άστρο του Ροναλντίνιο έφτασε στην κατάκτηση του Champions League στο Παρίσι. Η αξία του αντιπάλου, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι η σύγχρονη δυνάστης του αγγλικού ποδοσφαίρου και μόνιμη πρωταγωνίστρια των ευρωπαϊκών κυπέλλων τα τελευταία χρόνια, δίνει ακόμη μεγαλύτερη δόξα στο νικητή και αξία στην επιτυχία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x