Stoiximan Super League

ΑΕΚ: «Κρούση» χωρίς αποτέλεσμα για Μάκο

Τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ γνωστά για τον Γρηγόρη Μάκο. Η ΑΕΚ θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της και ο ίδιος να αγωνιστεί υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το νεότερο στην υπόθεση είναι ότι η «Ένωση» ήρθε σε μια πρώτη επαφή με τον Πανιώνιο, μεταφέροντας την πρόθεσή της να αγοράσει τον νεαρό μέσο από αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων», Κωνσταντίνος Τσακίρης, όχι μόνο δεν έδωσε σαφή απάντηση, αλλά ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του είναι να τον πουλήσει σε ομάδα του εξωτερικού. Με Κυργιάκο και Καφέ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σκέφτεται να επιστρέψει στην Πορτογαλία ο Ζεράλντο.

Τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ γνωστά για τον Γρηγόρη Μάκο. Η ΑΕΚ θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της και ο ίδιος να αγωνιστεί υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το νεότερο στην υπόθεση είναι ότι η «Ένωση» ήρθε σε μια πρώτη επαφή με τον Πανιώνιο, μεταφέροντας την πρόθεσή της να αγοράσει τον νεαρό μέσο από αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων», Κωνσταντίνος Τσακίρης, όχι μόνο δεν έδωσε σαφή απάντηση, αλλά ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του είναι να τον πουλήσει σε ομάδα του εξωτερικού.

Ενδεικτικό της πρώτης, ανούσιας- όπως εξελίχθηκε- «κρούσης» του «δικεφάλου» είναι το γεγονός ότι ο κ. Τσακίρης δεν μπήκε καν σε συζήτηση με τον Νίκο Θανόπουλο για το οικονομικό. Πάντως με την κίνησή της αυτή, η ΑΕΚ ουσιαστικά έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένη να κυνηγήσει τον παίκτη, πατώντας πάνω στον ειδικό όρο που έχει στο συμβόλαιο του και να τον πάρει ελεύθερο τον Ιανουάριο. Θέλει η συνεργασία τους να ξεκινήσει από το καλοκαίρι και μάλιστα να «κλείσει» τη μεταγραφή όσο πιο γρήγορα γίνεται, αφού τις τελευταίες μέρες οι φήμες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός «καραδοκεί» για την απόκτησή του…

Έτοιμη για τη νίκη

Νέα προβλήματα τραυματισμών δεν προέκυψαν τη χθεσινή ημέρα και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει, εν όψει του μεγάλου «τελικού» των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό (31/5, 21:15) τόσο τον Σωτήρη Κυργιάκο, όσο και τον Παντελή Καφέ.

Έλληνας σέντερ μπακ επιλέχθηκε από τον προπονητή του να ακολουθήσει την αποστολή και πιθανότατα θα επιστρέψει στη θέση του, πλάι στον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Σε περίπτωση που συμβεί κάποιο απρόοπτο και δεν καταφέρει τελικά να παίξει, το κενό στα σέντερ μπακ θα καλύψει ο Σάββας Γκέντζογλου. Με τα μέχρι τώρα «μαγειρέματα» του Σερβοέλληνα τεχνικού (χθες δοκίμασε 4-4-2) προκύπτει ένα πράγμα. Η ΑΕΚ θα παραταχθεί με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς και αποφασισμένη να μη… λυγίσει στην πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά τους πρώτους έντεκα, τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο Σάχα θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Την τετράδα της άμυνας θα αποτελούν οι Κουτρουμάνος δεξιά, Γεωργέας αριστερά και οι Κυργιάκος- Μαϊστόροβιτς στο κέντρο. Οι Καφές, Πελετιέρι, Χετεμάι πιθανότατα να ξεκινήσουν στα χαφ, ο Σκόκο, Μπλάνκο και Τζεμπούρ να αναλαμβάνουν το χρέος να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς.

Από την αποστολή που ανακοίνωσε ο «Ντούσκο» απουσιάζουν οι Πλιάτσικας και Ταχτίδης, οι οποίοι θα αγωνιστούν με την Εθνική Ελπίδων, ο τιμωρημένος Ενσαλίβα και οι τραυματίες Ζεράλντο, Λαγός και Ρίκκα.

Αναλυτικά η αποστολή: Σάχα, Αραμπατζής, Κουτρομάνος, Κυργιάκος, Γκέντσογλου, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Ενσιαμπαμφούμου, Καφές, Πελετιέρι, Εντίνιο, Χετεμάι, Μπερνς, Παυλής, Μπλάνκο, Τζεμπούρ, Μαντούκα, Χετεμάι και Ντιουφ.

Τάσεις φυγής από Ζεράλντο!

Απογοητευμένος από το χρόνο συμμετοχής που λαμβάνει τη φετινή περίοδο στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ζεράλντο Άλβες. Με δηλώσεις του στην «diario.iol.pt», ο Πορτογάλος αμυντικός παραδέχτηκε στους συμπατριώτες του πως εφόσον βρεθεί φόρμουλα, θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του!

«Ήμουν τραυματίας για κάποιο διάστημα και τότε ήρθε καινούριος προπονητής που δεν τον ήξερα. Μου έδωσε ευκαιρίες μόνο στο τέλος της χρονιάς και στα περισσότερα παιχνίδια έπαιξα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα, παρόλο που δεν έπαιζα στη θέση μου», τόνισε αρχικά ο Ζεράλντο και πρόσθεσε: «Υπάρχει πιθανότητα να φύγω δανεικός και σε αυτή την περίπτωσή προτεραιότητά μου είναι να γυρίσω στην Πορτογαλία. Εάν οι ομάδες συναινέσουν, θα ήθελα να επιστρέψω»!

Για άλλα τρία χρόνια ο Σάχα

Αίσιο τέλος είχε το θέμα του Σεμπάστιαν Σάχα στην ΑΕΚ, κάτι που αναμενόταν. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την "Ενωση" για τα επόμενα τρία χρόνια. Ετσι, γίνεται πράξη η επιθυμία και των δυο πλευρών που ήθελαν να συνεχίσουν μαζί: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Αργεντινό τερματοφύλακα Sebastian Saja για τρία χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ακολούθως, ο 30χρονος πορτιέρο αναφέρθηκε στην αίσια κατάληξη του θέματος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Εκπληρώθηκε μια επιθυμία μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να τιμήσω τη φανέλα της ΑΕΚ. Τώρα κοιτάμε όλοι τον αγώνα της Κυριακής, εύχομαι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο, χρειαζόμαστε τη στήριξη των φιλάθλων μας, για να πάρουμε τη νίκη και να παλέψουμε για την πρόκριση στο Champions League. Η στήριξη των φιλάθλων μας είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x