Stoiximan Super League

Μουν: «Χρειάζομαι εμπιστοσύνη»!

Ο Μπράις Μουν πιστεύει στις ικανότητές του και το ίδιο περιμένει από τον Παναθηναϊκό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΝΕΑ», ο αμυντικός των «πρασίνων» παραδέχτηκε πως πρώτος του στόχος είναι να καθιερωθεί στην ομάδα, αφού: «Μπορώ να σηκώσω το βάρος του βασικού. Εμπιστοσύνη χρειάζομαι».

Ο Μπράις Μουν πιστεύει στις ικανότητές του και το ίδιο περιμένει από τον Παναθηναϊκό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΝΕΑ», ο αμυντικός των «πρασίνων» παραδέχτηκε πως πρώτος του στόχος είναι να καθιερωθεί στην ομάδα, αφού: «Μπορώ να σηκώσω το βάρος του βασικού. Εμπιστοσύνη χρειάζομαι».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αφρικανού:

-Ήρθες ως δεξί μπακ, αλλά αγωνίστηκες δεξιά στα χαφ, ακόμη και αριστερά στην άμυνα. Ως μπακ, βρήκες ξανά την αυτοπεποίθηση που σου έλειπε;

«Περίμενα αυτή την ευκαιρία και την άρπαξα από τα μαλλιά. Έπαιξα στη θέση μου και πιστεύω ότι τα έχω καταφέρει στα πλέι οφ. Η θέση μου είναι δεξί μπακ. Δεν κρύβω ότι και δεξιά στα χαφ μού αρέσει να αγωνίζομαι, αλλά προτεραιότητά μου είναι πιο πίσω στην άμυνα. Έχω αγωνιστεί και αριστερά στην άμυνα, αλλά αυτό συμβαίνει λόγω ανάγκης, όταν υπήρξαν προβλήματα με τον Σπυρόπουλο κ.λπ.».

-Μπορείς όμως να σηκώσεις το βάρος του βασικού σε αυτή τη θέση; O ΠΑΟ, όπως όλα δείχνουν, θα ψάξει για δεξί μπακ υψηλών προδιαγραφών...

«Στόχος μου είναι να γίνω βασικός στον Παναθηναϊκό. Να καθιερωθώ. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στον Παναθηναϊκό. Για αυτό δουλεύω στις προπονήσεις και προσπαθώ να τα δίνω όλα. Μπορώ να σηκώσω το βάρος του βασικού. Εμπιστοσύνη χρειάζομαι».

-Τρεις φορές φέτος παίξατε με την ΑΕΚ, αλλά δεν καταφέρατε να την νικήσετε! Δύο ισοπαλίες και μία ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μπορούμε να μιλήσουμε για τέταρτη και... φαρμακερή;

«Αυτή τη φορά, πρέπει να νικήσουμε την ΑΕΚ. Είναι μονόδρομος. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολη αντίπαλος, πρέπει όμως να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Ο Σκόκο και ο Εντίνιο είναι πολύ επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές και χρειάζονται προσοχή. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ έχει ισορροπία ως ομάδα και δεν έχω ξεχωρίσει κάποια γραμμή της, παραπάνω από τις άλλες. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

-Πώς θα καλύψεις τις επιστροφές σου στην άμυνα και τα κενά; Πολλοί θεωρούν ότι δεν είσαι τόσο καλός αμυντικά. Τι απαντάς;

«Απαντώ, «πρώτα η Άμυνα»! Με Α κεφαλαίο. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα οι επιστροφές στην άμυνα. Ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις σωστά και στον σωστό χρόνο. Αυτό είναι το κλειδί. Η δουλειά μου πρώτα από όλα είναι η άμυνα και μετά τα υπόλοιπα».

-Tο Πρωτάθλημα χάθηκε με διαφορά και στο Κύπελλο ήρθε ο άδοξος αποκλεισμός. Τι έφταιξε φέτος και ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός τίτλων; Ο άσος του ΠΑΟ δεν κρύβεται:

«Δεν μπορώ να εξηγήσω και να πω τι ακριβώς έφταιξε φέτος. Χάσαμε και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δυστυχώς, για μας, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Χάσαμε βαθμούς με θεωρητικά μικρές ομάδες. Πρέπει σε κάθε παιχνίδι να "πεθαίνεις" στο γήπεδο. Προφανώς δεν το κάναμε σε κάποια παιχνίδια και το πληρώσαμε ακριβά. Σίγουρα αν είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ, ενδεχομένως να ήμασταν μέσα στους στόχους μας. Θεωρώ ότι υπάρχει ποιότητα στον Παναθηναϊκό όσον αφορά το έμψυχο υλικό».

-Τι κρατάς από τη φετινή αγωνιστική σεζόν;

«Την πολύ καλή πορεία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και το συναίσθημα που ένιωσα από το πρώτο μου γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, το οποίο σημείωσα εναντίον της Λάρισας στο «Αλκαζάρ».

-Τον προηγούμενο Ιανουάριο το όνομά σου υπήρχε στα μεταγραφικά σενάρια. Πολλές αγγλικές ομάδες ακούστηκε ότι σε θέλουν (Γουέστ Χαμ κ.ά.). Οι σειρήνες από το εξωτερικό μπορούν να σε ξελογιάσουν;

«Πιστεύω ότι αυτό το θέμα έχει λήξει. Δεν έχω μάθει κάτι παραπάνω. Τον προηγούμενο Ιανουάριο υπήρξε, όπως έμαθα και διάβασα, ενδιαφέρον από αγγλικές ομάδες, αλλά όλα αυτά πλέον είναι παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός είναι το παρόν και το μέλλον μου. Το 2010 υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική. Το περιμένω πώς και πώς. Μακάρι να είμαι παρών. Βελτιωνόμαστε συνέχεια ως ομάδα και πιστεύω ότι η Νότια Αφρική δεν θα πάρει άριστα μόνο οργανωτικά, αλλά θα πάρει και υψηλό βαθμό αγωνιστικά».

Παράλληλα, ο Μουν αναφέρθηκε στον Χενκ Τεν Κάτε και την παρουσία του στην Ελλάδα: «Ο Τεν Κάτε είναι πολύ καλός προπονητής. Έμπειρος, που έχει διαχειριστεί και προπονήσει μεγάλους ποδοσφαιριστές, βεντέτες. Ξέρει τι κάνει, τόσο στο γήπεδο όσο και στις προπονήσεις».

- Κάποιες φορές όμως θυμώνει...

«Έχετε δει προπονητή να μη θυμώνει; Ενδιαφέρεται, δουλεύει, προσπαθεί και θυμώνει, όπως κάθε άνθρωπος. Είμαι ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό, μου αρέσει η Ελλάδα, νιώθω καταπληκτικά που είμαι εδώ. Τι άλλο θέλει κανείς για να μείνει;».».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x