Stoiximan Super League

Grazie Chino

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης σε αποκλειστική του συνέντευξη στον «Πανιώνιο Κόσμο» εξηγεί τους λόγους που ο Αλβαρο Ρεκόμπα δεν θα συνεχίσει τη καριέρα του στους «κυανέρυθρους». Επίσης ξεκαθαρίζει τη θέση του στο θέμα του Ακη Μάκου

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης σε αποκλειστική του συνέντευξη στον «Πανιώνιο Κόσμο» εξηγεί τους λόγους που ο Αλβαρο Ρεκόμπα δεν θα συνεχίσει τη καριέρα του στους «κυανέρυθρους». Επίσης ξεκαθαρίζει τη θέση του στο θέμα του Ακη Μάκου.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ρεκόμπα λέγοντας: «Ο Αλβαρο δυστυχώς δεν θα συνεχίσει στην ομάδα μας τη νέα χρονιά. Είχε δηλώσει πολλές φορές ότι πρόθεσή του είναι να αγωνιστεί στον Πανιώνιο και μάλιστα με μειωμένες αποδοχές. Οι δηλώσεις αυτές με έκαναν σαν Πανιώνιο πρωτίστως, αλλά και σαν έναν από τους ανθρώπους που τον έφεραν (ο άλλος ήταν ο Χούτος) να νιώσω μεγάλη τιμή και την ηθική υποχρέωση να κάνω ότι είναι δυνατόν να παραμείνει στον ΠΓΣΣ. Ταυτόχρονα όμως, βρέθηκα σε ένα δίλημμα καθώς οι προσωπικές μου οικονομικές δυνατότητες δεν μου επιτρέπουν να βοηθήσω οικονομικά τον ΠΓΣΣ του χρόνου και φυσικά ο ΠΓΣΣ από μόνος του δεν είναι σε θέση να πληρώνει συμβόλαιο της τάξης των 4 φορές πιο πάνω από τον πιο ακριβό παίκτη που είχαμε πριν.

Η θέση μου, αισθανόμουν, ήταν ακόμα πιο δύσκολη απέναντι στον Αλβάρο, αφού πιστεύω ότι τα λεφτά που μου είχε προτείνει (25% κάτω από πέρσι) είναι πολύ λίγα για τον ίδιο, ωστόσο, δεν παύει να είναι απλησίαστο το νούμερο για τον ΠΓΣΣ ο οποίος επαναλαμβάνω, του χρόνου αναγκαστικά θα πρέπει να σταθεί οικονομικά στα δικά του πόδια. Στις 29 Απριλίου το βράδυ (μετά τον αγώνα μπάσκετ με τον Άρη στο Ελληνικό) συναντήθηκα με τον Αλβαρο σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης, γνωρίζοντας και οι δύο μας ότι η συνάντηση θα είχε καταλυτικό χαρακτήρα για το μέλλον του στον Πανιώνιο (arivederci o ciao "η ([συνάντηση του] αντίο ή στο επανιδείν», όπως χαρακτηριστικά έλεγε το sms του εκείνο το βράδυ). Κατά την συνάντηση αυτή του εξήγησα με κάθε ειλικρίνεια το παραπάνω πρόβλημά του, επεκτεινόμενος μάλιστα σε προσωπικό/επαγγελματικό επίπεδο, δηλαδή στους λόγους που δεν μπορώ να βοηθήσω το μπάτζετ του χρόνου. Ο Αλβάρο ήταν πολύ ευδιάθετος και ήθελε να βρεθεί λύση στο οικονομικό το οποίο, τότε, ήταν το μόνο πρόβλημα, αφού ήθελε να μείνει κοντά μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα λεφτά, αλλά το νούμερο του συμβολαίου το οποίο είναι θέμα τιμής για αυτόν. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν κάποια στιγμή μου είπε ότι δεν χρειάζεται να πληρωθεί όλο το ποσό σε έναν χρόνο και ότι θα αποδεχόταν εύκολα να πληρωθεί και μετά το πέρας του συμβολαίου του και μάλιστα για άλλα 3 χρόνια. Αυτό ήταν για μένα μια τεράστια και φοβερά ευχάριστη έκπληξη και φυσικά ήμουν αναγκασμένος να συμφωνήσω. Δώσαμε τα χέρια και στη συνέχεια της βραδιάς συζητήθηκαν θέματα της ομάδας, όπως ένας Ουρουγουανός παίκτης που επέμενε να φέρουμε καθώς και συμβουλές για το πως να χειριστώ το θέμα του Λόλο. Καταλήξαμε σε ραντεβού στα γραφεία της ΠΑΕ στο Ψυχικό για 1η Μαΐου να μιλήσει στον κ. Φερείρα για τον παίκτη που ήθελε να φέρει, καθώς και να του πω τι έγινε στην επικείμενη συνάντηση με τον μάνατζερ του Λόλο που θα είχα έως τότε».


-Τι άλλαξε από εκείνη τη βραδιά;

Το ραντεβού της Πρωτομαγιάς ακυρώθηκε από τον ίδιο και ανανεώθηκε για την επόμενη Τετάρτη 6 του μηνός. όταν ξύπνησα το πρωί είδα 2-3 sms από τον Tσίνο που έδειχναν μεγάλη αναστάτωση όπως μου εξηγούσε κάποια προσωπικα του προβλήματα και ότι «δεν ξερει τι να κανει (με το θεμα παραμονης του σε εμας)». Το ραντεβού και αυτό αναβλήθηκε και από τότε πλέον έπαψε να απαντάει στα sms ?ου, που συνήθως απαντάει πάντα. Μεσολάβησε βεβαίως και η επέμβαση στο δόντι του, αλλά η σιγή αυτή συνεχίστηκε και μετά από την επέμβαση. Τελικά στις 26 Μαϊου με ειδοποίησε ότι δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον Πανιώνιο.

Φυσικά είναι μια εξέλιξη που ?ε στεναχωρεί καθώς ο Αλβαρο Ρεκόμπα είναι ένας παίκτης που δίνει στον Πανιώνιο αίγλη και όλοι μας τον απολαμβάνουμε να αγωνίζεται με την φανέλα μας. Θεωρώ δε, ότι εάν ακολουθούσε την προετοιμασία μας από την αρχή, θα μας βοηθούσε και αγωνιστικά τα μέγιστα (κάτι που είναι η γνώμη του κ Εμίλιο Φερρέρα την οποία ασπάζομαι). Φαίνεται όμως ότι τα προσωπικά του προβλήματα είναι ανυπέρβλητα, ή εν πάση περίπτωση ο Πανιώνιος αλλά και εγώ ο ίδιος προσωπικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τον κρατήσουμε, ή αυτό που ίσως πρέπει να κάναμε να ξεφεύγει από τις δυνατότητες μας. Με ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα το αργότερα μέχρι αύριο Κυριακή προκειμένου να λύσουμε τη συνεργασία μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, εκτός από το να σεβαστούμε την απόφασή του. Με την ευκαιρία πρέπει να σας πω ότι ο Αλβαρο μου ανέφερε ότι ποτέ δεν έχει μιλήσει μια άλλη ελληνική ομάδα. Επιθυμία μου είναι να ισχύσει πρόσφατη δημόσια δήλωση του ότι ο Πανιώνιος ίσως είναι ο τελευταίος σταθμός στην Ευρώπη για αυτόν. Πιστεύω κάτι τέτοιο θα αποτελέσει τεράστια τιμή για τον σύλλογο. Δυστυχώς όμως, πλέον δεν ελέγχουμε εάν θα ισχύσει ή όχι.

Η εμπειρία του να έχουμε έναν τέτοιο παίκτη στον Πανιώνιο θα είναι σίγουρα κάτι που θα περιγράφω στα εγγόνια μου. Αλλά από την άλλη με δίδαξε και πολλά άλλα πράγματα. Όπως ότι ο πανιώνιος δεν έχει ακόμα την υποδομή, ούτε σε διοικητικό ούτε σε επίπεδο φιλάθλων να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο όνομα στις τάξεις του. Είδαμε φαινόμενα διχασμού σε ρεκομπικούς και λινενικούς, χουτικούς και αντιχουτικους, κλπ. Μέχρι και τις παραπάνω δηλώσεις, δεν σας κρύβω ότι τις κάνω νιώθοντας κάποια πίεση να απολογηθώ που το όνειρο το ζήσαμε μόνο ένα και όχι 2 χρόνια. Ακόμα και τώρα φοβάμαι ότι ο κόσμος θα ψάξει να βρει τον «καλό» και τον «κακό» ανάμεσα στον Πανιώνιο (ή εμένα προσωπικά) και τον Αλβαρο. Ή εμείς είμαστε τσιγκούνηδες, ή προτιμάμε 5 λανγκαμπ αντί του Τσινο, ή ο Τσινο μας δουλεύει και επικαλείται προσωπικά προβλήματα να πάει στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, ή την Νέα Ζηλανδια. Φοβάμαι ακόμα ότι ο απολογητικός μου χαρακτήρας παραπάνω θα ερμηνευθεί ως προσπάθεια στοχοποίησης του Τσινο. Θα μπορούσα να επεκταθώ πολύ περισσότερο αλλά δεν θέλω. Τέλος θέλω να πω πολύ απλά GRAZIE CHINO και ελπίζω όσο περνάνε τα χρόνια η ιστορία να γράψει για την παρουσία σου στον πανιώνιο με καλύτερα λόγια απ' ότι αξίζουμε».


-Η εξέλιξη στην υπόθεση του Ρεκόμπα σημαίνει κάτι για τον Φαμπιάν Εστογιανόφ;

Οχι δεν έχει καμία σχέση. Είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις.

-Να περάσουμε στην υπόθεση του Μάκου

Πρέπει να τονίσω ότι είναι δικαίωμα κάθε ποδοσφαιριστή, κάθε επαγγελματία να θέλει να αλλάξει ομάδα. Είναι δικαίωμα του να το λέει ανοιχτά. όμως παίζει ρόλο ο τρόπος που το λες. Ο Ακης στις δηλώσεις του βγάζει μια πικρία για τον ΠΓΣΣ και ο τρόπος και η συχνότητα των δηλώσεων του κάνει τους φιλάθλους του Πανιωνίου να νιώθουν προσβεβλημένοι.

-Ποια προβλέπετε να είναι η εξέλιξη; Πωλείται ο παίκτης τελικά;

Εμείς δεν αλλάζουμε πολιτική στο θέμα αυτό. Λένε ότι είμαστε ακριβοί. Λάθος. Απλά εμείς δεν ξεπουλάμε. Δεν αφήνουμε χρήματα στο τραπέζι. Πέρυσι δώσαμε τον Τζεμπουρ για 3 εκατομμύρια. Τόσο τον κοστολογήσαμε τόσα διεκδικήσαμε, τόσα πήραμε τελικά. Δεν θα τον δίναμε για 2,8 εκατομμύρια. Σας μιλάω ειλικρινά. Βέβαια τα ποσά δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Τα βγάζει η αγορά. Ετσι φέτος πχ θα δίναμε τον Ραφικ με 2.0 εκ. Ομοίως άλλα χρήματα θα ζητάγαμε πέρυσι για τον Μάκο και άλλα θα συζητήσουμε φέτος. Είναι προφανές ότι οι τιμές φέτος είναι χαμηλότερες λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ο παίκτης θα φύγει από τον Πανιώνιο στην σωστή του σημερινή αξία. Ανεξάρτητα απ' το τι λέει ο ίδιος, η ΑΕΚ ή μερίδα αθλητικών εφημερίδων. Εαν αυτό δεν γίνει εφικτό, τότε θα φύγει ελεύθερος όταν τελειώσει το συμβόλαιο του.

-Υπάρχει πρόβλημα με το συμβόλαιό του. Ανησυχείτε γι' αυτό;

Είναι αλήθεια ότι έγινε μια «γκέλα» σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του τον Ιανουαριο του 2008. Δυστυχώς αυτό δεν το μάθαμε παρά τον Ιανουαριο του 2009, όταν το ανακάλυψε τυχαία ο κύριος Κορκιδης όταν τσέκαρε όλα τα συμβόλαια κατοπιν του φιάσκο με τον Φανούρη στην Ξανθη. Το παραπάνω λάθος δεν είναι ξεκάθαρο κατά ποσό είναι τόσο σοβαρό όσο το παρουσιάζουν οι εφημερίδες αφού υπάρχουν και άλλα ιδιωτικά συμφωνητικά. Ομως η αλήθεια είναι ότι ο Πανιώνιος έχει ζητήσει από τον Μακο και τον κ. Καινούργιο (μάνατζερ του) εδώ και μήνες να γίνουν τα απαραίτητα έγγραφα και διαδικασίες από την 1η Ιουλίου που ξεκινά επίσημα η μεταγραφική έτσι ώστε να είναι όλα τυπικά 100% εντάξει. Προς τιμήν του Ακη και του μάνατζερ του μας έχουν δηλώσει συνεχώς ότι δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούν το λάθος μας, καθώς ο παίκτης είχε συμφωνήσει στην επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2010, ενώ αμείβεται και με τους νέους όρους. Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Μάκο και το μάνατζερ του. Η τήρηση του λόγου του Ακη από μέρος του δεν αλλάζει την στάση που πρέπει να πάρει η διοίκηση σε περίπτωση πειθαρχικών παραπτωμάτων του (πχ δηλώσεις του). Ποτέ άλλωστε δεν αισθανθήκαμε μια τέτοιου είδους πίεση από τον ποδοσφαιριστή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x