Ελλάδα

Είναι τρελός ο αρχηγός!

Το Μαρούσι νίκησε (72-70) τον Άρη έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και ισοφάρισε τη σειρά των μικρών τελικών σε 2-2. Κορυφαίος για τους νικητές ο αρχηγός Κώστας Καϊμακόγλου με 20 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Από τους ηττημένους, ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν συγκινητικός στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλά απελπιστικά μόνος του. Το πέμπτο παιχνίδι της σειράς θα γίνει την Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο.

Το Μαρούσι νίκησε (72-70) τον Άρη έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και ισοφάρισε τη σειρά των μικρών τελικών σε 2-2. Κορυφαίος για τους νικητές ο αρχηγός Κώστας Καϊμακόγλου με 20 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Από τους ηττημένους, ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν συγκινητικός στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλά απελπιστικά μόνος του. Το πέμπτο παιχνίδι της σειράς θα γίνει την Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο.

Το ματς

Το Μαρούσι βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και γνώριζε πως μόνο με νίκη θα έμενε ζωντανό. Πέραν του δεδομένου άγχους, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε να αντιμετωπίσει και αγωνιστικά προβλήματα. Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν εκτός λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αγωνιζόταν με πόνους στον αχίλλειο. Η ομάδα των «βορείων προαστίων», όμως, κατάφερε να μετατρέψει το μειονέκτημα της σε πλεονέκτημα. Παίζοντας συνεχώς με τους ψηλούς (Καϊμακόγλου και Γλυνιαδάκη), με τον πρώτο να κάνει ό, τι θέλει τους αντιπάλους του, κατάφερε να προηγηθεί στο ξεκίνημα με 11-0.

Οι «κίτρινοι» ξύπνησαν έπειτα από το τάιμ άουτ του Αντρέα Ματσόν και με επιμέρους σκορ 10-4, κατάφεραν να μειώσουν σε 15-10, τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο τελείωσε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με 22-14 και τον αρχηγό της ομάδας Κώστα Καϊμακόγλου να έχει πετύχει τους μισούς πόντους της ομάδας του (11π).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Άρης κατάφερε να μειώσει σε 22-17 με τρίποντο του Νέλσον αλλά οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 7-1 στα επόμενα τέσσερα λεπτά, έστειλαν τη διαφορά και πάλι στη μέγιστη τιμή της (+11-29-18) και συνέχισαν να τη διατηρούν μέχρι και το 33-22. Ο Άρης αντέδρασε, όμως, με τους Σπένσερ Νέλσον και Δημήτρη Τσαλδάρη να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να μειώσουν σε 35-28 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στην τρίτη περίοδο και μείωσε σε 37-32, αλλά ο Κώστας Χαραλαμπίδης με δύο συνεχόμενα τρίποντα έστειλε τη διαφορά και πάλι στη μέγιστη τιμή της , τους 11 πόντους (43-32), έξι λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Κίκι Κλαρκ και ο Άντριου Μπετς ήταν σε κακή μέρα και έτσι Νέλσον και Τσαλδάδρης συνέχισαν να παίρνουν πάνω τους τις περισσότερες επιθέσεις. Ένα λεπτό αργότερα με καλάθι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, το Μαρούσι προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με περισσότερους από 11 πόντους (49-34), δείχνοντας να είναι πιο συγκεντρωμένο και έτοιμο για το 2-2. Ο Άρης κατάφερε να αντιδράση στα λεπτά που απέμεναν, δέχτηκε πέντε πόντους, σκόραρε 11 και έτσι κατάφερα να «ψαλιδίσει» κάπως τη διαφορά 54-45.

Στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου, ο Άρης είχε σκοράρει τέσσερις πόντους, το Μαρούσι κανέναν και έτσι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 54-49. Σε εκείνο το σημείο, ο Σούλης Μαρκόπουλος αποφάσισε να ξαναρίξει στη μάχη τον Τζαρόντ Στίβενσον, ο οποίος είχα να αγωνιστεί από το πρώτο δεκάλεπτο λόγω των τριών γρήγορων φάουλ που είχε χρεωθεί. Ο Αμερικανός με πέντε συνεχόμενους πόντους, ένα ριμπάουντ και μια καθοριστική άμυνα, έβαλε την ομάδα του και πάλι σε θέση ασφαλείας (59-49), έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Άρης, όμως, δεν ήταν διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα. Η ομάδα του Αντρέα Ματσόν με επιμέρους σκορ 10-3, μείωσε σε 62-59, δύο λεπτά πριν τελειώσει το ματς. Με νέο τρίποντο του Δημήτρη Τσαλδάρη, ο Άρης κατάφερε να μειώσει σε 63-62, αλλά το Μαρούσι δεν έχασε την ψυχραιμία του, με καλάθι και φάουλ του Ανδρέα Γλυνιαδάκη κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα τεσσάρων πόντων 66-62. Το Μαρούσι δεν ξανακοίταξε πίσω μέχρι το τέλος και πήρε την πολυπόθητη νίκη με 72-70

Δεκάλεπτα: 22-14, 35-28, 54-45, 72-70

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 5, Κιζ 7, Χαραλαμπίδης 17, Κουμπούρας 4, Χαφ, Στεφανίδης, Διαμαντόπουλος 2, Μαυροκεφαλίδης 11, Γλυνιαδάκης 6, Καίμακόγλου 20.

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 5, Ράιτ 6, Τσαλδάρης 13, Μπετς 15, Νέλσον 16, Αργυρόπουλος, Ηλιάδης 2, Γκαβέλ 4, Αγαδάκος 2, Μπάρλος 7.

Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x