Stoiximan Super League

ΠΑΟ: «Πρασινίζει» ο Καντέ

Μια ανάσα από την απόκτηση του Σαντρίκ Καντέ τον οποίο ήθελε τον Γενάρη ο Παναθηναϊκός και τώρα είναι ελεύθερος. «Είναι αλήθεια ότι η συμφωνία έχει σχεδόν επιτευχθεί. Μπορούμε να μιλάμε για μία σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή», δήλωσε ο ατζέντης του 29χρονου στόπερ. Δίκαιη χαρακτήρισε την πρωτιά του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ ο Γιώργος Καραγκούνης με δηλώσεις που παραχώρησε στη «SportDay»: «Όλη η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε και πήραμε το “εισιτήριο” για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να παίζει, όπως φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια». Θέλει Κλέιτον ο Άρης. Διαβάστε το αφιέρωμα το www.sport-fm.gr για τη », δήλωσε ο Κ. Ελευθεράκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Μια ανάσα από την απόκτηση του Σαντρίκ Καντέ τον οποίο ήθελε τον Γενάρη ο Παναθηναϊκός και τώρα είναι ελεύθερος. «Είναι αλήθεια ότι η συμφωνία έχει σχεδόν επιτευχθεί. Μπορούμε να μιλάμε για μία σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή», δήλωσε ο ατζέντης του 29χρονου στόπερ. Δίκαιη χαρακτήρισε την πρωτιά του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ ο Γιώργος Καραγκούνης με δηλώσεις που παραχώρησε στη «SportDay»: «Όλη η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε και πήραμε το “εισιτήριο” για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να παίζει, όπως φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια». Θέλει Κλέιτον ο Άρης. Διαβάστε το αφιέρωμα το www.sport-fm.gr για τη συμπλήρωση 38 χρόνων από το έπος του «Γουέμπλεϊ». «Τώρα συνειδητοποιώ τι έχουμε καταφέρει», δήλωσε ο Κ. Ελευθεράκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Κλείνει ο Καντέ

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Σεντρίκ Καντέ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη απομένουν οι λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο 29χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ της Νις, απασχόλησε τους «πράσινους» και τον Ιανουάριο αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Πλέον, ο παίκτης από το Μάλι είναι ελεύθερος, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι διαθέτει γαλλικό διαβατήριο. Η περίπτωση του Καντέ δεν ακυρώνει αυτή του Πουιγκρενιέ, με τον οποίο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

«Κλεισμένη μεταγραφή…»

Για το «φλερτ» του Παναθηναϊκού με τον Καντέ μίλησε στη «SportDay» χθες το βράδυ ο ατζέντης του παίκτη, Μπέντζαμιν Ασάμπι: «Είναι αλήθεια ότι η συμφωνία έχει σχεδόν επιτευχθεί. Μπορούμε να μιλάμε για μία σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή. Η πρόταση του Παναθηναϊκού για τριετές συμβόλαιο ικανοποιεί απόλυτα τον Σεντρίκ, ο οποίος είχε την επιθυμία να παίξει σε μία μεγάλη ομάδα του εξωτερικού. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έρθουμε στην Αθήνα για τις τελικές υπογραφές, όμως δεν μπορώ να αναφερθώ στα οικονομικά δεδομένα.

Μπορώ να πω μόνο ότι η πρόταση κάλυψε απόλυτα τις επιθυμίες μας. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από αγγλικές, τουρκικές και γαλλικές ομάδες, όπως η Λιλ, η Σεντ Ετιέν, όμως ο πελάτης μου προτίμησε τον Παναθηναϊκό γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό μέγεθος που μπορεί να του εγγυηθεί συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός από αυτό, του αρέσει και η Αθήνα σαν πόλη και νιώθει πως ένα τέτοιο κλαμπ μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες του. Είναι και ο ίδιος πολύ χαρούμενος που η επιθυμία του τελικά θα γίνει πραγματικότητα»
.

Καραγκούνης: «Ήμασταν οι καλύτεροι»

Για την διαδικασία των πλέι οφ και το «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ μίλησε στη «SportDay» για τη σημασία της νίκης και τη νέα χρονιά.

- Γιώργο, συγχαρητήρια για τη νίκη και την απόδοσή σου. Φαίνεται ότι το πήρες προσωπικά και οδήγησες την ομάδα και στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ...

«Όλη η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε και πήραμε το “εισιτήριο” για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντική, καθοριστική για την επόμενη χρονιά, διότι ο Παναθηναϊκός στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να παίζει, όπως φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια».

- Ποια πιστεύεις ότι θα είναι τα οφέλη από αυτή τη νίκη επί της ΑΕΚ;

«Κατ' αρχάς, είναι σημαντικό για το πρεστίζ της ομάδας που και πάλι θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι ότι τώρα μπορεί κάποιοι παίκτες που κοιτάει η ομάδα να έρθουν, κάτι που δεν θα γινόταν αν παίζαμε στο Europa League. Αυτό είναι το πιο σημαντικό θα έλεγα».

- Γιώργο, είδαμε ένα διαφορετικό Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Τι άλλαξε;

«Νομίζω ότι ήμασταν πιο σταθεροί σε όλη τη διάρκεια των πλέι οφ. Είχαμε συνοχή ως ομάδα, αφού παίζαμε σχεδόν οι ίδιοι σε κάθε ματς».

- Στο ματς με την ΑΕΚ τι έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο;

«Ούτε κι εγώ μπορώ να εξηγήσω αυτό το ξεκίνημα. Δεν αρχίσαμε καλά το ματς, η ΑΕΚ είχε μία-δύο καλές ευκαιρίες, αλλά στη συνέχεια κυριαρχήσαμε πλήρως και πήραμε αυτό που αξίζαμε, αφού είμαστε καλύτερη ομάδα».

- Αυτό το καλοκαίρι, όμως, Γιώργο, η κλήρωση θα είναι πιο δύσκολη από τα προηγούμενα χρόνια μετά τις αλλαγές που έγιναν στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Ναι, το ξέρω αυτό και συμφωνώ. Και στα πρώτα προκριματικά τον Ιούλιο και στα επόμενα προκριματικά οι αντίπαλοι θα είναι καλές ομάδες. Όμως, ο Παναθηναϊκός είναι η πιο αξιόπιστη ελληνική ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οσες φορές αγωνίστηκε προκρίθηκε, με εξαίρεση τη χρονιά που πέρασε η Ρόζενμποργκ. Και αυτό σίγουρα κάτι λέει».

- Και τώρα ξεκούραση...

«Ναι, από σήμερα. Πώς και πώς το περίμενα. Πέρυσι έκανα λίγες ημέρες διακοπές λόγω του Euro και φέτος παίξαμε σχεδόν 11 μήνες μπάλα. Χρειαζόμαστε τώρα ξεκούραση, για να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο προκριματικό στο τέλος Ιουλίου».

Θέλει Κλέιτον ο Άρης

Εκτός από τους παίκτες που θα αποκτηθούν υπάρχουν και αυτοί που θα αποχωρήσουν. Ο Τεν Κάτε έχει δώσει την έκθεσή του και ο Κλέιτον ήδη ειδοποιήθηκε να ψάξει να βρει ομάδα. Ο Βραζιλιάνος έχει τρομερή πρόταση από τον Αρη (700.000 ευρώ τον χρόνο), που έχει συμφωνήσει με τους «πράσινους» να συζητήσει με τον παίκτη. Ο μάνατζέρ του, Κώστας Μπότος, ψάχνει, όμως, ομάδα στο εξωτερικό και το Αννόβερο και η Μπόχουμ μπορεί να ενδιαφερθούν για δανεισμό και οψιόν αγοράς, την ώρα που πάντα υπάρχει και η αγορά της Ρωσίας.

Ο Ιβανσιτς επίσης ψάχνει ομάδα και υπάρχει κινητικότητα από συλλόγους της Γερμανίας και της Γαλλίας, για δανεισμό επίσης. Ο Αυστριακός θέλει να φύγει, μια και δεν παίζει. Οσον αφορά τον Γκούμα, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει άδοξο τέλος στην καριέρα του στους «πράσινους», αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Από κει και πέρα, προς πώληση είναι ο Σιμάο και ο Μάντζιος, ενώ οι «πράσινοι» δεν θα πουν «όχι» αν έρθει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού για τον Βύντρα που να τους ικανοποιεί. Ακόμη, υπάρχει έντονη φημολογία για δανεισμό του Νίνη σε κάποια ομάδα.

H ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ευχαριστεί τον Μίκαελ Νίλσον για την προσφορά του στην ομάδα.

*Την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέου Δ.Σ., όπως ανακοίνωσε σήμερα(2/6) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.


Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x