Ελλάδα

Αλλαγές στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ

Απογοήτευση και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού την επομένη της ήττας στο κλειστό του ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό που σήμανε και την απώλεια του τελευταίου στόχου των ερυθρολεύκων από αυτούς που είχαν τεθεί στην αρχή της σεζόν. Αρκετες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο ρόστερ. «Αν θέλει η διαιτησία σε βοηθάει», ο Γιάννης Μπουρούσης.

Απογοήτευση και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού την επομένη της ήττας στο κλειστό του ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό που σήμανε και την απώλεια του τελευταίου στόχου των ερυθρολεύκων από αυτούς που είχαν τεθεί στην αρχή της σεζόν. Αρκετες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο ρόστερ. «Αν θέλει η διαιτησία σε βοηθάει», δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Προτεραιότητα αποτελεί να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα προπονητή και αν εντέλει τίθεται θέμα αποχώρησης του Παναγιώτη Γιαννάκη. Από την ΚΑΕ δεν διαρρέει για την ώρα ότι υπάρχουν σκέψεις για αντικατάσταση του «δράκου», κάτι που επιβεβαιώνει τους «ψιθύρους» που θέλουν τα «αφεντικά» της ομάδας να μην είναι διατεθειμένοι να προβούν σε βεβιασμένες κινήσεις, επηρεασμένοι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα…

Το σίγουρο ωστόσο είναι ότι στο ρόστερ του Ολυμπιακού θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις. Ένα από τα θέματα που καίει τους ερυθρολεύκους είναι η ανανέωση των συμβολαίων των Γιάννη Μπουρούση και Γιώργο Πρίντεζη. Αμφότεροι αποτελούν, εκτός των άλλων, το βασικό «ελληνικό» στοιχείο στην ομάδα και σε περίπτωση που δεν παραμείνουν θα αναγκάσουν τον Ολυμπιακό να στραφεί στις λύσεις κοινοτικών παικτών. Το «καμπανάκι» τόσο από ομάδες του ΝΒΑ, όσο και από ευρωπαϊκούς συλλόγους έχει χτυπήσει και για τους δύο παίκτες και ίσως εντός της τρέχουσας εβδομάδας να κληθούν από τη διοίκηση για συζητήσεις προκειμένου να «δέσουν» στο «λιμάνι», κάτι που είναι επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το θέμα των παικτών που αναμένεται να οδηγηθούν στην πόρτα της εξόδου. Ένας από αυτούς αναμένεται να είναι ο Λιν Γκριρ. Ο Αμερικανός γκαρντ πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί προς το πρόσωπο του και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κακό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς των τελικών με τον Παναθηναϊκό αλλά και με τις μέτριες εμφανίσεις του μέσα στη σεζόν.

Επιπλέον φαίνεται πως στον Ολυμπιακό εγκαταλείπεται μετά και την φετινή σεζόν η ελπίδα ότι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης θα μπορέσει να φτάσει κάποια στιγμή στο επιθυμητό επίπεδο ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του. Το σενάριο λοιπόν να αποτελέσει παρελθόν ο «Σόφο» φαίνεται πως αυτό το καλοκαίρι συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά. Στον ίδιο δρόμο φαίνεται πως βαδίζει και ο Μιχάλης Πελεκάνος, που πήρε ελάχιστες ευκαιρίες και δεν βρίσκεται στα πλάνα του Παναγιώτη Γιαννάκη(σ.σ αν θεωρήσουμε δεδομένη την παραμονή του) για την νέα χρονιά.

Στα άλλα ανοιχτά μέτωπα του Ολυμπιακού, θέμα φαίνεται πως υπάρχει με τους δύο νεαρούς Σέρβους της ομάδας, Ζοράν Έρτσεγκ και Μίλος Τεόντοσιτς. Το ενδεχόμενο να συνεχίσουν και οι δύο στο «λιμάνι» είναι μάλλον δύσκολο, αφού στην ερυθρόλευκη ΚΑΕ κρίνεται πως στις συγκεκριμένες θέσεις η ομάδα χρειάζεται λύσεις που να μπορούν να βοηθήσουν άμεσα… Τέλος, ο Τζος Τσίλντρες μπορεί να εκφράζει με κάθε ευκαιρία την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό, ωστόσο τα δημοσιεύματα θέλουν στο ΝΒΑ θέλουν αρκετές ομάδες να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να πείσουν τον Αμερικανό φόργουορντ να επαναπατρίστεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x