Stoiximan Super League

ΠΑO: Δικός του ο Καντέ

Σε προφορική συμφωνία με τον Σεντρίκ Καντέ έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός και όλα δείχνουν πως η μεταγραφή του είναι ζήτημα ημερών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο διεθνής αμυντικός από το Μάλι θα περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το νέο του, τριετές συμβόλαιο. Εντείνονται οι προσπάθειες απόκτησης και του Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ. «Αξίζαμε την πρωτιά στα πλέι οφ», δήλωσε στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ ο Αντώνης Πετρόπουλος. «Οδηγός τίτλου», το .

Σε προφορική συμφωνία με τον Σεντρίκ Καντέ έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός και όλα δείχνουν πως η μεταγραφή του είναι ζήτημα ημερών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο διεθνής αμυντικός από το Μάλι θα περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το νέο του, τριετές συμβόλαιο. Εντείνονται οι προσπάθειες απόκτησης και του Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ. «Αξίζαμε την πρωτιά στα πλέι οφ», δήλωσε στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ ο Αντώνης Πετρόπουλος. «Οδηγός τίτλου», το σχόλιο του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Δεν έχει συμφωνήσει ο Κατσουράνης, αναφέρει η «Record». Σενάρια για Μέτσελντερ.

Προβάρει τα πράσινα ο Καντέ

Θέμα ημερών είναι η οριστικοποίηση της μεταγραφής του Σεντρίκ Καντέ στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει προφορικά με τον 29χρονο αμυντικό της Νις και το μόνο που απομένει για να «κλείσει» θετικά το θέμα είναι οι υπογραφές. Εντός της επόμενης εβδομάδας, ο διεθνής άσος από το Μάλι (σ.σ. κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου) θα έρθει στην Ελλάδα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι από τον Παναθηναϊκό δεν επιβεβαιώνουν το… τετελεσμένο του γεγονότος, ισχυριζόμενοι ότι απλώς ενδιαφέρονται έντονα για τον παίκτη.

Αν όλα πάνε καλά, ο Καντέ θα υπογράψει συμβόλαιο με ισχύ έως 2012 και με ετήσιες απολαβές γύρω στο 1 εκατ. ευρώ. Πάντως, ο ίδιος ανέφερε χτες σε Μέσο της Γαλλίας: «Είμαστε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό, είναι αλήθεια. Μπορούμε να πούμε πως είμαστε και σε καλό δρόμο, για την ακρίβεια. Ομως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μέσα στην εβδομάδα θα ξέρω σε ποια ομάδα θα πάω, αν θα είναι στον Παναθηναϊκό ή αν ανανεώσω με τη Νις».

Έπεται ο Πουιγκρενιέ…

Η επικείμενη απόκτηση του Σεντρίκ Καντέ δεν συνεπάγεται απαραίτητα την παύση των συζητήσεων με τον Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ. Με τις πιθανότητες «αθώωσης» του Γιακούμπ Βαβζίνιακ να είναι ελάχιστες (άρα θα λυθεί το συμβόλαιό του), στον Παναθηναϊκό ετοιμάζονται για το χειρότερο. Το θέμα του Πουιγκρενιέ είναι σε καλό δρόμο και ενδεχομένως από σήμερα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Ζενίτ.

Το απαραίτητο έγγραφο, με το οποίο η ρωσική ομάδα ουσιαστικά ξεκαθάριζε ότι δίνει τον Γάλλο αμυντικό δανεικό για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς, έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ και πλέον οι «πράσινοι» εντείνουν τις προσπάθειες απόκτησής του. Αρχικά πρέπει να ικανοποιήσει οικονομικά τη Ζενίτ. Το ποσό που φαίνεται να αξιώνει αγγίζει τις 700.000 ευρώ, αλλά πιθανότατα θα μειώσει τις απαιτήσεις της. Εξελίξεις ενδεχομένως να προκύψουν και σήμερα. Ακολούθως, το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να καταλήξει σε συμφωνία με τον παίκτη και τον μάνατζέρ του. Ίσως τις επόμενες ημέρες ο παίκτης να βρεθεί στην Αθήνα με τον μάνατζέρ του για να διευθετηθεί το θέμα. Πάντως, ένα είναι το σίγουρο… Ο Παναθηναϊκός δεν προτίθεται να του προσφέρει 1.5 εκατ. ευρώ το χρόνο, που λάμβανε στη Ρωσία.

• Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Κατσουράνης λύνει το συμβόλαιό του με την Μπενφίκα και στη συνέχεια έρχεται και υπογράφει στον Παναθηναϊκό.

• Ομάδες από Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αντρέας Ιβανσιτς.

• Δημοσίευμα από την Ιταλία έκανε λόγο για συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Μπόκα Τζούνιορς για τον Πάμπλο Μόουτσε. Η SportDay έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στη λίστα του "τριφυλλιού".

«Δίκαια κατακτήσαμε την πρώτη θέση»

Την άποψή του ότι η κατάληψη της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος, μέσω των πλέι- οφ, ήρθε απολύτως δίκαια για την ομάδα του εξέφρασε ο Αντώνης Πετρόπουλος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στη φετινή πορεία και την προσωπική του απόδοση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Θα μπούμε στη διαδικασία των προκριματικών, θα προετοιμαστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και όταν έρθει η ώρα θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση στους ομίλους».

«Οι νίκες που πετύχαμε απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης και την Ιντερ ήταν καταπληκτικές. Δίκαια κατακτήσαμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ, αφού μας άξιζε. Θα μπούμε στη διαδικασία των προκριματικών, θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και όταν έρθει η ώρα θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση στους ομίλους. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», είπε ο νεαρός φορ κι όταν ρωτήθηκε για τον ίδιο σχολίασε:

«Τα συναισθήματα που βίωσα φέτος είναι τα ωραιότερα της ζωής μου. Εύχομαι κι ελπίζω να τα ζήσω και τα επόμενα χρόνια. Είναι φοβερό το συναίσθημα να φωνάζει ο κόσμος το όνομά σου και αυτό μου δίνει τη δύναμη να δουλεύω σκληρότερα. Η διοίκηση εκτίμησε την προσπάθειά μου και με επιβράβευσε με ένα νέο συμβόλαιο. Θα κάνω τα πάντα για την ευχαριστήσω και να δικαιώσω τον προπονητή μου που με πιστεύει».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x