Ελλάδα

Ο Πάρκερ, ο Χόλντεν και αυτοί που φεύγουν

Φαίνεται πως και στο φετινό καλοκαίρι θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του μπασκετικού Ολυμπιακού, όπως αναφέρεται στη σημερινή «SportDay». Επτά παίκτες είναι κοντά στην έξοδο, ενώ οι Πρίντεζης και Μπορούσης είναι «στον αέρα». Πως έχει η κατάσταση στο θέμα Γιαννάκη, αλλά και για τους Χόλντεν, Παρκερ.

Οι φήμες για αλλαγή στον πάγκο του Ολυμπιακού όλο και φουντώνουν, αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο, θα παραμείνει. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι τελικά θα γίνει και τα ονόματα των Μεσίνα, Τάνιεβιτς, Μπλατ όλο και ακούγονται. «Να προσέχετε τον εαυτό σας τώρα που δεν θα κάνουμε προπονήσεις», είπε ο «δράκος» χθες(2/5) στους παίκτες. Κάτι που μπορεί να σημαίνει κάτι, αλλά μπορεί να μην λέει και τίποτα. Το κλίμα έδειχνε ότι δεν πρόκειται για το τελευταίο αντίο.

Αυτοί που φεύγουν

Συνήθως, ο προπονητής αποφασίζει για τις αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ μιας ομάδας, αλλά στον Ολυμπιακό πρέπει να είναι δεδομένες κάποιες αποχωρήσεις, παρότι το θέμα του προπονητή δεν έχει ξεκαθαρίσει. Ο Γκριρ θα φύγει σίγουρα και μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με τον Σχορτσανίτη, διότι η υπομονή της τεχνικής ηγεσίας έχει εξαντληθεί, καθώς και η φετινή χρονιά ήταν απογοητευτική για τον 24χρονο σέντερ. Οι Τεόντοσιτς, Έρτσεγκ όπως φαίνεται θα δοθούν δανεικοί, ενώ δύσκολα θα παραμείνει και ο Μιχάλης Πελεκάνος. Οι Μιλόσεβιτς, Βουγιούκας δεν υπολογίζονται, αλλά είναι πιθανόν χρησιμοποιηθούν ως ανταλλάγματα για κάποια μεταγραφή.

Αυτοί που μένουν(;)...

Το κλίμα για τους Μπουρούση, Πρίντεζη είναι θετικό και οι δύο παίκτες θέλουν να παραμείνουν, όπως έχουν δηλώσει αρκετές φορές. Όμως, θα πρέπει να τους γίνει και ικανοποιητική πρόταση, καθώς υπάρχει το ενδιαφέρον από Μαϊάμι, Κλίβελαντ και Σαν Αντόνιο για τον πρώτο και ο δεύτερος βρίσκεται στα υπόψιν του Τορόντο, ενώ τους θέλουν και ευρωπαϊκές ομάδες. Συζητήσεις με τους δύο Έλληνες δεν έχουν γίνει, αλλά αυτό θα συμβεί άμεσα, διότι είναι προτεραιότητα των ανθρώπων της ομάδας να κλείσει αυτό το θέμα. Στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να κρατήσουν τους παίκτες, διότι αν χρειαστεί να καλυφθεί το κενό τους από κάποιο Αμερικάνο ή κοινοτικό παίκτη, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις άλλες μεταγραφές που πρέπει να γίνουν.

...και αυτοί που έρχονται

Με την αποχώρηση του Γκριρ ελευθερώνεται μία θέση Αμερικάνου. Η μία είναι καλυμμένη από τον Τσίλντρες, ο οποίος όπως δήλωσε θέλει να μείνει. Η άλλη μπορεί να πιαστεί από τον Άντονι Πάρκερ. Θα θυμάστε ότι υπήρχε ενδιαφέρον το περασμένο καλοκαίρι. Είχε δώσει ραντεβού με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, αλλά οι Ράπτορς δεν τον άφησαν να φύγει. Ποια η διαφορά πέρυσι με φέτος; Ο 34χρονος γκαρντ είναι ελεύθερος και θα γίνει προσπάθεια για να αποκτηθεί.
Είναι πιθανόν να αποκτηθεί άλλος ένας Αμερικάνος, αλλά αυτός έχει κοινοτικό διαβατήριο. Πρόκειται για τον Τζέι Αρ Χόλντεν, που μάλλον δεν θα μείνει στη ΤΣΣΚΑ και βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Μπαρτσελόνα, αλλά όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο. Ο Νίκος Ζήσης είναι επίσης υποψήφιος να αποκτηθεί, ενώ ο Γλυνιαδάκης θα απασχολήσει την ομάδα του Πειραιά.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x