Παλαιότερες

Oι καλοί ποτέ δεν χάνονται

SportDay

Το έχετε ακούσει αυτό που λένε καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Ε, αυτό συνέβη με τον Κόκκαλη και τα όσα προσβλητικά είχε πει πριν από δέκα μέρες για τον Βαλβέρδε, τον Γιαννακόπουλο και όποιον άλλον πέρασε ή έφυγε από τον Ολυμπιακό. Διότι με την αλαζονεία που διέκρινε πάντα τον Κόκκαλη έχει την αίσθηση ότι όποιος φεύγει από την ομάδα που αυτός διοικεί καταστρέφεται.

Ε, ούτε ο Τουρέ καταστράφηκε, ούτε ο Γιαννακόπουλος καταστράφηκε, ούτε ο Βαλβέρδε καταστράφηκε. Ο πρώτος μόλις την περασμένη βδομάδα σήκωσε την «κούπα» του Τσάμπιονς Λιγκ, ολοκληρώνοντας μια μαγική χρονιά στην Μπαρτσελόνα, με την οποία έφτασε στο τρεμπλ. Κι επειδή ο Τουρέ ούτε αλαζόνας είναι ούτε ξεχνάει, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, από την ώρα που σήκωσε την «κούπα» του Τσάμπιονς Λιγκ, μιλάει για τον Ολυμπιακό, τη μεγάλη ευκαιρία που αυτός έδωσε στην καριέρα του και πόσο τον ευγνωμονεί γι' αυτό.

Αντί λοιπόν ο Κόκκαλης και ο Ολυμπιακός να «πατάνε» πάνω στον Τουρέ και να διαφημίζουν το γεγονός ότι «πέρασε από την ομάδα μας αυτός ο παίκτης και εμείς τον κάναμε από ταλαντούχο μεγάλο», ακούμε από τους ίδιους τους ανθρώπους της «κόκκινης» ΠΑΕ και τον πρόεδρό της απαξιωτικές φράσεις. Αντί ο Κόκκαλης να είναι σκασμένος που ο Καστίγιο αποδείχτηκε μία τεράστια φούσκα και τα 15 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι Ουκρανοί επί της ουσίας πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, ο Κόκκαλης καμαρώνει γιατί «εμείς του είχαμε κάνει πρόταση να μείνει κι αυτός έφυγε». Το μόνο που δεν έχει πει ακόμη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι «μην τυχόν και βρεθεί στο μέλλον και κάνας άλλος και μας δώσει τρελά λεφτά για παίκτη μας, γιατί, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Καστίγιο, είναι κορόιδο».

Τελευταίο παράδειγμα απρέπειας ήταν η συμπεριφορά του απέναντι στον Βαλβέρδε. Σε έναν κύριο με όλη τη σημασία της λέξης, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι έφυγε από την ομάδα, όχι μόνο δεν έβγαλε πίκρα, αλλά είπε τα καλύτερα για τον σύλλογο και προσωπικά για τον πρόεδρό του, ο τελευταίος απάντησε με απρέπεια. Και αντί ο Κόκκαλης να πατήσει πάνω σε αυτό, άρχισε τις απαξιωτικές ατάκες του στυλ: «Πού θα πάει ο κύριος Βαλβέρδε, και ο Γιαννακόπουλος τα έλεγε αυτά και είδαμε τι έκανε.

Δεν θα πάρει τίτλους ποτέ και αυτά που έζησε στον Ολυμπιακό δεν θα τα ζήσει πουθενά και συμβόλαιο θα βρει τρεις φορές πιο κάτω από αυτό που του δίναμε εμείς». Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Βαλβέρδε υπέγραψε συμβόλαιο με τη Βιγιαρεάλ, η οποία φέτος ήταν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και διαδέχεται τον προπονητή που επέλεξε ο Πέρεθ για τη νέα Ρεάλ. Κλασική περίπτωση του καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, κύριε Κόκκαλη.

ΥΓ. 1: Τι έκανε ο Γιαννακόπουλος; Επαιξε για πέντε χρόνια στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και έβγαλε λεφτά ικανά να ζήσουν και τα τρισέγγονά του, αλλά αυτά, σύμφωνα με τον Κόκκαλη, μεταφράζονται περίπου στο ότι απέτυχε.

ΥΓ. 2: Δύο φορές τυχερός ο Κόκκαλης. Μία γιατί η Βιγιαρεάλ δεν παίζει του χρόνου Τσάμπιονς Λιγκ και δεν υπάρχει κίνδυνος να τον πετύχει εκεί ο Βαλβέρδε. Δεύτερον, γιατί πρόλαβε, έκλεισε και ανακοίνωσε τον Κετσπάγια, πριν ο Βαλβέρδε κλείσει στη Βιγιαρεάλ. Για φανταστείτε ο Βαλβέρδε να είχε φύγει νωρίτερα για να πάει στην ομάδα του Ρόσι, του Πιρές, του Σένα, του Κάνι και του Καπντεβίλα. Στην ομάδα που «ο Νιχάτ είναι λίγος, δεν κάνει για εμάς και πρέπει να πάρουμε καλύτερο» και ο Κόκκαλης να ανακοίνωνε για διάδοχο τον Τιμούρ;

ΥΓ. 3: Αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Κόκκαλης έπρεπε σώνει και καλά να κρατήσει τον Βαλβέρδε. Δεν τα βρήκε μαζί του, πολύ καλά έκανε και πήγε παρακάτω. Αλλο αυτό, όμως, και άλλο οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, οι οποίοι μέσα σε δέκα μέρες σε κάνουν να φαίνεσαι αστείος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x