Ελλάδα

«Έκλεψε» την τρίτη θέση!

Το Μαρούσι,με ένα εκπληκτικό φινάλε, επικράτησε 76-72 του Αρη μέσα στο Αλεξάνδρειο, στον πέμπτο και τελευταίο μεταξύ τους «μικρό τελικό» των πλέι-οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών, εξασφαλίζοντας,με 3-2 νίκες, την τρίτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά της ερχόμενης Ευρωλίγκας. Πέντε παίκτες από τους Θεσσαλονικείς σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Καϊμακόγλου και Στίβενσον. τόνισε στους 94.6, ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Το Μαρούσι,με ένα εκπληκτικό φινάλε, επικράτησε 76-72 του Αρη μέσα στο Αλεξάνδρειο, στον πέμπτο και τελευταίο μεταξύ τους «μικρό τελικό» των πλέι-οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών, εξασφαλίζοντας,με 3-2 νίκες, την τρίτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά της ερχόμενης Ευρωλίγκας. Πέντε παίκτες από τους Θεσσαλονικείς σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Καϊμακόγλου και Στίβενσον. «Όλα είναι στο χέρι μας…», τόνισε ο Νίκος Λινάρδος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Το αφιερώνουμε στον πρόεδρο», είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος στη συνέντευξη Τύπου. «Μεγάλη επιτυχία…», τόνισε στους 94.6, ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο… Όπως μας έχουν συνηθίσει οι οπαδοί του Αρη σε αυτό το γήπεδο, έτσι και τώρα, για ακόμη μία φορά, λίγο πριν το τζάμπολ κάλυψαν το παρκέ με τα εκατοντάδες χαρτάκια που πέταξαν. Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, ο αγώνας ξεκίνησε περίπου με δεκάλεπτη καθυστέρηση για να καθαριστεί το παρκέ από τα χαρτάκια.

Επηρεασμένοι οι παίκτες του Αρη από την ατμόσφαιρα, μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και με δύο σερί τρίποντα, προηγήθηκαν 6-2. Όμως η συνέχεια δεν ανάλογη για τους «κίτρινους». Το Μαρούσι αντέδρασε αμέσως και όντας εύστοχο από τη γραμμή των 6.25, «πάγωσε» το Αλεξάνδρειο, καθώς με σερί 13-0(!) πέρασε μπροστά στο σκορ 15-6. Η ομάδα των βορείων προαστίων συνέχισε το ρεσιτάλ της από τα 6.25 και προηγούταν στο σκορ 27-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου, έχοντας εκπληκτικό ποσοστό από την γραμμή του τριποντου 7/9, με τον Στίβενσον να έχει πετύχει όλους τους πόντους από εκείνο το σημείο (15 π.-5/6 τριπ.)

Οι Θεσσαλονικείς, ξεκίνησαν πραγματικά σαν «δαιμονισμένοι» στο δεύτερο δεκάλεπτο. Έχοντας φανταστική άμυνα οι «κίτρινοι», οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί και στο επιθετικό κομμάτι, με σερί 16-0 (!), μπόρεσαν όχι απλά να μειώσουν, αλλά και να περάσουν μπροστά στο σκορ 35-29, αφήνοντας για περίπου 5:30’ χωρίς σκορ τους φιλοξενούμενους. Το Μαρούσι, έβρισκε λύσεις μόνο από την γραμμή των βολών και συνέχισε να βρίσκεται κοντά στο σκορ 35-34. Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να ξεπεράσουν το σοκ στο ξεκίνημα της περιόδου και διορθώνοντας αρκετά την άμυνα τους, κατάφεραν να φέρουν στα ισα το ματς 36-36, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Αρης πήρε ξανά το προβάδισμα, 39-36.

Για ακόμη μία φορά, ο Αρης ξεκίνησε δυνατά και αύξησε τη διαφορά στους εφτά 46-39, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, για ακόμα μία φορά στην αναμέτρηση, το Μαρούσι αντέδρασε και έχοντας ως όπλο του την καλή του άμυνα έφερε ξανά στα ίσα στο ματς 46-46 με το καλάθι του Κις, 4:50’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να συνεχίσουν έτσι, αφού το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν πήρε μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά οχτώ πόντων, 58-50.

Είχαμε μπει στην τελευταία και πιο κρίσιμη περίοδο, εκεί που θα κρινόταν το… εισιτήριο για την Ευρωλίγκα. Η Αθηναϊκή ομάδα μπόρεσε να μειώσει το καλάθι 61-59 και να ξαναμπεί δυνατά στη διεκδίκηση της νίκης όμως ο Τσαλδάρης με τρίποντη «βόμβα» 5:11’ πριν το τέλος του αγώνα έδωσε ξανά προβάδισμα εννέα πόντων στους «κίτρινους», 68-59 με σερί 7-0. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Αρης θα ήταν η ομάδα που θα πανηγύριζε τη νίκη το Μαρούσι «ξύπνησε» και 2:00 πριν το τέλος μείωσε στον πόντο 70-69. Ο Στιβενσον με δύο εύστοχες βολές έχοντας απομένει 1:20 έκανε το 71-71, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση που είχαν οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να προηγηθούν καθώς υπέπεσαν σε λάθος. Το ματς παρέμενε θρίλερ με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Αρης είχε την ευκαιρία να πα΄ρει εκέινος τη νίκη, όμως το Μαρούσι φάνηκε πιο ψύχραιμο και περίπου 5’’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Στίβενσον με δύο εύστοχες βολές έκανε το 74-71 σε ένα καθοριστικό σημείο. Το Μαρούσι έκανε την έκπληξη, παίρνοντας τη νίκη μέσα στο Αλεξάνδρειο 76-72 με επιμέρους σκορ 16-2!

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 39-36, 58-50, 72-76

Άρης: Κλαρκ 11 (3), Τσαλδάρης 17 (2), Μπετς 12, Νέλσον 11 (1), Αργυρόπουλος 6 (1), Γκαβέλ 5 (1), Αγαδάκος, Μπάρλος 10 (2)

Μαρούσι: Στίβενσον 25 (6), Κις 5 (1), Χαραλαμπίδης 8 (1), Τουντζιαράκης, Κουμπούρας 2, Στεφανίδης, Διαμαντόπουλος, Μαυροκεφαλίδης 9, Γλυνιαδάκης 8, Καϊμακόγλου 19 (2)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x