Ελλάδα

Γλυνιαδάκης: «Υπάρχει ενδιαφέρον από Ολυμπιακό»

Η μεθοδικότητα και η ομαδικότητα έφεραν το Μαρούσι στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, όπως δήλωσε ο σέντερ της ομάδας, Ανδρέας Γλυνιαδάκης στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων. «Στόχος μου είναι να αγωνίζομαι σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες και του εξωτερικού που παίζουν Ευρωλίγκα», είπε επίσης ο 27χρονος παίκτης, επιβεβαιώνοντας τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό.

Η μεθοδικότητα και η ομαδικότητα έφεραν το Μαρούσι στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, όπως δήλωσε ο σέντερ της ομάδας, Ανδρέας Γλυνιαδάκης στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων. «Στόχος μου είναι να αγωνίζομαι σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες και του εξωτερικού που παίζουν Ευρωλίγκα», είπε επίσης ο 27χρονος παίκτης, επιβεβαιώνοντας τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό.

Αναλυτικά

Πως έγινε πραγματικότητα το «όνειρο» μέσα στο «φλεγόμενο» Αλεξάνδρειο;

«Ήταν το τελευταίο ματς της χρονιάς μετά από μία πολύ δύσκολη σειρά, που κρίθηκε σε πέντε παιχνίδια. Στο τελευταίο θέλαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πήγαμε για να νικήσουμε, όχι απλά για να παίξουμε. Ήταν δύσκολο και τελικά τα καταφέραμε. Ήταν μία καλή σεζόν. Παίξαμε δυνατά παιχνίδια με ελληνικές ομάδες, αλλά και μέσα από την παρουσία μας στην Ευρώπη, και σήμερα χαίρομαι που η προσπάθεια η δική μου και των συμπαικτών μου δικαιώθηκε».

Τι εντύπωση σου έκανε η υποδοχή των φιλάθλων του Αμαρουσίου;

«Αυτό που έγινε χθες είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Πανηγύριζαν μαζί μας, μας ακολουθούσαν με τα πόδια για ένα χιλιόμετρο μέσα στο Μαρούσι. Ανέβαιναν στο λεωφορείο, μας αγκάλιαζαν. Δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Πόσο μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχει η ισχυρή φροντ λάιν του Αμαρουσίου;

«Η συνεργασία με τους συμπαίκτες μου ήταν άψογη. Με τον Λουκά (σ.σ. Μαυροκεφαλίδη) κάναμε κάθε φορά αυτό που χρειαζόταν η ομάδα, ένα ριμπάουντ, ένα κόψιμο... Και με τον Καϊμακόγλου επίσης. Πολλές φορές βρισκόμασταν και οι τρεις στο παρκέ. Σίγουρα το Μαρούσι διαθέτει μία δυνατή φροντ λάιν. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο».

Εκτός από τον Χαφ (κοινοτικός) και τους Αμερικανούς Στίβενσον και Κις, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι Ελληνόπουλα.
«Πράγματι! Θεωρώ πως αυτό βοηθάει ως προς το ότι συνεννοούμαστε καλύτερα. Μετά προσπαθούμε να βάλουμε και τους ξένους στη φιλοσοφία μας και εδώ θέλω να τονίσω πως φέτος ήταν άψογοι σε νοοτροπία», σχολίασε ο Γλυνιαδάκης.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο το Μαρούσι ξεκίνησε με ρεκόρ νικών-ηττών 4-9 στον πρώτο γύρο, για να ακολουθήσει αντιστρόφως ανάλογη πορεία στον δεύτερο, 9-4. Φέτος, στις πρώτες αγωνιστικές (ηττήθηκε εντός έδρας και από το Αιγάλεω που υποβιβάστηκε για τη 2η αγωνιστική) δεν ήταν στην πρώτη οχτάδα.

Πως εξηγείς ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης την αγωνιστική άνοδο της ομάδας συνήθως προς το τέλος;

«Ήταν δύο διαφορετικές χρονιές. Ήρθαν παίκτες, έφυγαν παίκτες. Φέτος, οι αλλαγές δεν έγιναν στον ίδιο βαθμό. Νομίζω πως μας πήρε λίγο χρόνο να βρούμε τους ρόλους μας. Αυτό φάνηκε και αγωνιστικά, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος. Με την Ευρώπη οι υποχρεώσεις ήταν διαφορετικές και χρειαστήκαμε περισσότερο χρόνο να βρεθούμε μεταξύ μας».

Σούλης Μαρκόπουλος;

«Είχαμε πολύ καλή συνεργασία και φέτος, όπως και πέρυσι. Επιβραβεύεται με την 3η θέση. Όλοι έχουμε μερίδιο στην επιτυχία, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και παίκτες. Είναι η ομαδικότητα που μας διακρίνει σε όλους τους τομείς και μεταφράζεται σε επιτυχίες μέσα στο παρκέ. Όλοι δίνουμε κάτι από τον εαυτό μας».

Πως κατάφερε να ξεπεράσει η ομάδα τα προβλήματα, όταν με επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ είχε εκφραστεί ακόμη και η σκέψη να αποσυρθεί από την Α1;

«Αυτά έχουν αντίκτυπο κυρίως στους ξένους, που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν απλήρωτοι. Είναι γεγονός! Είμαστε πέντε μήνες απλήρωτοι. Είχαμε στο μυαλό μας μόνο να παίζουμε μπάσκετ, το μεταδώσαμε και στους ξένους παίκτες και καταφέραμε να είμαστε συγκροτημένοι και συγκεντρωμένοι μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα».

Για την αποχώρηση του από την ΑΕΚ, είπε:

«Δεν έφυγα... Με διώξανε από την ΑΕΚ! Τελικά αυτό ήταν πολύ καλό όπως εξελίχτηκε. Σήμερα, αισθάνομαι τυχερός που μου συνέβη αυτό, αφού η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα απ' όσα υποσχέθηκε για εκείνη τη χρονιά, τόσο οικονομικά, όσο και διοικητικά. Αυτό που πέτυχε το Μαρούσι δεν θα συνέβαινε ποτέ στην ΑΕΚ. Βρέθηκα σε μια ομάδα που χτιζόταν ημέρα με την ημέρα, μέσα από σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα που δύσκολα συναντάς».

Για τα όσα ακούγονται περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού:

«Στόχος μου είναι να αγωνίζομαι σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες και του εξωτερικού που παίζουν Ευρωλίγκα».

Αλλάζουν τα δεδομένα μετά την έξοδο του Αμαρουσίου στην Ευρωλίγκα;

«Τώρα η ερώτηση αυτή είναι βάσιμη. Πράγματι αλλάζουν τα δεδομένα. Δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα. Θα εξετάσω όλες τις προτάσεις που υπάρχουν και θα έρθουν από εδώ και πέρα».

Τώρα διακοπές και μετά;

«Η Εθνική και η διάκρισή της είναι στόχος για όλους μας. Αυτός είναι και δικός μου. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την Εθνική».

Μετά από προσπάθειες, αφοσίωση και θυσίες τόσων χρόνων, τι σκέφτεται σήμερα;

«Προσπαθώ κάθε χρόνο να πετυχαίνω τους στόχους που θέτω. Το ΝΒΑ ήταν στόχος μου και το κατάφερα εκείνη την περίοδο. Θέλω να παίζω σε υψηλό επίπεδο και να διακρίνομαι με ομάδες που έχουν αντίστοιχα μεγάλες προσδοκίες».


Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x