Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Στα «μαλακά» ο Βαβζίνιακ

Η αμέλεια του Γιακούμπ Βαβζίνιακ τελικά δεν του στοίχισε… Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έριξε στα μαλακά τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, επιβάλλοντας του ποινή αποκλεισμού από τις υποχρεώσεις της ομάδας για τρεις μήνες. Με δεδομένο ότι η τιμωρία μετρά από την επόμενη μέρα έκδοσης της απόφασης, ο Πολωνός θα βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε από την αρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η αμέλεια του Γιακούμπ Βαβζίνιακ τελικά δεν του στοίχισε… Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έριξε στα μαλακά τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, επιβάλλοντας του ποινή αποκλεισμού από τις υποχρεώσεις της ομάδας για τρεις μήνες. Με δεδομένο ότι η τιμωρία μετρά από την επόμενη μέρα έκδοσης της απόφασης, ο Πολωνός θα βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε από την αρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Όλα αυτά, εφόσον, φυσικά ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να τον κρατήσει στο ρόστερ του. Δεν πρέπει, όμως, να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι «πράσινοι» να του δείξουν την πόρτα της εξόδου για καθαρά ηθικούς λόγους.

Όσον αφορά την απόφαση, προφανώς η Πειθαρχική Επιτροπή δέχτηκε τους ισχυρισμούς του, ότι δηλαδή είχε πάρει σκεύασμα για να χάσει βάρος χωρίς να γνωρίζει ότι εμπεριείχε απαγορευμένη ουσία. Το ελαφρυντικό, λοιπόν, της αμέλειας από μέρους του δεν θα του κοστίσει ακριβά…

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση μετά την από 19/5/2009 κλήση της σε απολογία του ποδοσφαιριστή J. Wawrzyniak και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διότι: σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 5/4/2009 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Β΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία 4-methyl-2-hexanamine, το οποίο, θεωρείται οριστικό.

Απαλλάσσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και επιβάλει στον ποδοσφαιριστή J. Wawrzyniak ποινή αποκλεισμού τριών (3) μηνών (άρθρο 47 παρ. 1, 4 περ. c Κανονισμού Καταπολέμησης της Φαρμακοδιέγερσης FIFA, Υ.Α. Υγείας - Πολιτισμού, Αριθμός 55769/2008 (ΦΕΚ 2671/Β΄/2008) Κεφ. Β΄ περ. 06β και Υ.Α. 3416/2006 Πολιτισμού - Υγείας άρθρο 5 (ΦΕΚ 215/Β΄/13-2-2006)».



Ο Ντρέντε και οι άλλοι...

Στο πλαίσιο των αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, η Ρεάλ Μαδρίτης φέτος το καλοκαίρι θα απομακρύνει αρκετούς παίκτες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «As» και την ιστοσελίδα footballmercado, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να πάρει κάποιους από αυτούς. Στην κορυφή αυτής της λίστας φέρεται να βρίσκεται ο Ντρέντε, που είναι συμπατριώτης του Τεν Κάτε(Ολλανδός με καταγωγή από το Σουρινάμ). Ο 22χρονος αριστερός μπακ χαφ έχει προταθεί στους "πράσινους" ώστε να έρθει με μορφή δανεισμού. Οι Μαδριλένοι θέλουν 500.000 ευρώ για το δανεισμό, ενώ οι ετήσιες απολαβές του Ντρέντε αγγίζουν το 1,5 εκατ. Από κει και πέρα, οι περιπτώσεις των Μίτσελ Σαλγκάδο, Γκάμπριελ Χάιντσε και ο Κριστόφ Μετζέλντερ εξετάζονται από το «τριφύλλι», αλλά είναι δύσκολο να προχωρήσουν.

Στη Μαδρίτη ο Αντωνίου

Στα ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Τρέντε, αναφέρεται ότι σύντομα θα βρεθεί άνθρωπος του «τριφυλλιού» στην Ισπανία για διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός θα είναι ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας, Κώστας Αντωνίου, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Ιβηρική χερσόνησο το Σαββατοκύριακο. Επισήμως από τον Παναθηναϊκό αναφέρεται ότι ο κ. Αντωνίου θα μεταβεί στην κεντρική Ευρώπη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκροσώπους παικτών που βρίσκονται στη μεταγραφική του λιστα. Εξελίξεις θα προκύψουν από την επόμενη εβδομάδα.

Θέμα χρόνου ο Κατσουράνης

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη από τον Παναθηναϊκό και η επικύρωση της συμφωνίας είναι θέμα ημερών. Χθες ήταν σειρά της πορτογαλικής «Record» να παραδεχθεί πως υπάρχει συμφωνία της ελληνικής ομάδας με την Μπενφίκα, η οποία ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για τη μετακίνηση του «Κατσούρ» στους "πράσινους".

«Κλεισμένος» ο Καντέ, «χάνεται» ο Αντούχαρ

Εκτός από τον Κατσουράνη, ο Παναθηναικός έχει έτοιμη και τη μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού Καντέ, που έπαιζε την τελευταία τριετία στη Νις και αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στο Στρασβούργο. Όπως έχουμε αναφέρει, το μόνο που απομένει για να αποκτηθεί ο Γάλλος με καταγωγή από το Μάλι, είναι η επισημοποίηση της τιμωρίας για τον Βαβρζίνιακ, που θα σημάνει το τέλος της καριέρας του στην Παιανία. Για τον Αντούχαρ οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού δεν φαίνεται να είναι πολλές. Ο μάνατζερ του παίκτη, Σίλβιο Σιτερσπίλερ, τόνισε χθες ότι ο τερματοφύλακας της Εστουδιάντες καταλήγει στην Κατάνια: «Πολλά κλαμπ ήθελαν τον Αντούχαρ, όπως η Μπενφίκα και ο Παναθηναϊκός, αλλά η Κατάνια στάθηκε ικανή να τον αγοράσει». Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον για τον Παλάσιο.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης- Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x