Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Στα κίτρινα ο Λούκατς

Είναι οριστικό. Ο Μίλαν Λούκατς θα φορά τη φανέλα της ΑΕΚ από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όπως πρώτος μετέδωσε ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και αποκάλυψε η «SportDay», οι ιθύνοντες της «Ένωσης» κατέληξαν σε συμφωνία τόσο με την Τσουκαρίτσκι, όσο και με τον ίδιο Σέρβο τερματοφύλακα για συνεργασία τριετούς διάρκειας. Στα «κιτρινόμαυρα» και ο Γιαχάγια. Νέα κίνηση για την απόκτηση του Γρηγόρη Μάκου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Είναι οριστικό. Ο Μίλαν Λούκατς θα φορά τη φανέλα της ΑΕΚ από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όπως πρώτος μετέδωσε ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και αποκάλυψε η «SportDay», οι ιθύνοντες της «Ένωσης» κατέληξαν σε συμφωνία τόσο με την Τσουκαρίτσκι, όσο και με τον ίδιο Σέρβο τερματοφύλακα για συνεργασία τριετούς διάρκειας.

Ο 23χρονος άσος είχε φέτος 21 συμμετοχές, βοηθώντας την ομάδα του να τερματίσει ένατη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μπορεί να δεσμευόταν με συμβόλαιο, αλλά δεν απαιτήθηκαν πολλά χρήματα για να έρθει στους «κιτρινόμαυρους» και σίγουρα το κόστος είναι μικρότερο από αυτό του Γιούργκεν Μάχο, ο οποίος εισέπραττε περίπου 250.000 ευρώ ετησίως. Η έλευση του Λούκατς οδηγεί στο δανεισμό του Γιάννη Αραμπατζή, ο οποίος δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε στην ΑΕΚ και έχει πλέον φτάσει στα 25 του.

Παράλληλα, οι διοικούντες αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την οψιόν του Σεϊντού Γιαχάγια. Ο 18χρονος Γκανέζος αμυντικός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο τεχνικό επιτελείο το διάστημα που δοκιμάστηκε και το νέο συμβόλαιο ήρθε ως επιβράβευση. Θυμίζουμε ότι κατά το παελθόν, ο πιτσιρικάς είχε δοκιμαστεί σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

«Τρέχει» για Μάκο

Αποφασισμένοι να επισπεύσουν τις διαδικασίες απόκτησης του Γρηγόρη Μάκου είναι οι ιθύνοντες της ΑΕΚ. Από τη στιγμή που το κενό του αναπληρωματικού τερματοφύλακα έκλεισε, με την επικείμενη μεταγραφή του Μίλαν Λούκατς, η «Ένωση» συνεχίζει να κινείται βάσει του προγραμματισμού και των αναγκών του ρόστερ. Στην παρούσα φάση, λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» θεωρούν ότι η ενίσχυση στη θέση του αμυντικού μέσου προέχει και για το λόγο αυτό αναμένεται να κάνουν γερό… μπάσιμο για τον άσου του Πανιωνίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών θα γίνει νέα κρούση στους «κυανέρυθρους», η τρίτη συνολικά. Σε αυτές που προηγήθηκαν δεν προέκυψε θετική εξέλιξη, μια και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα στην παραχώρηση του Έλληνα μέσου είχαν ομάδες του εξωτερικού. Η πρόταση τελικά από την Μόναχο 1860 ήρθε, αλλά όπως δείχνει η πορεία τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν διαφορετικά. Στην χθεσινή επαφή που είχε ο Νίκος Θανόπουλος με τον ισχυρό άντρα του Πανιωνίου φάνηκε ότι μόνο αν ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη γερμανική ομάδα θα έχει πιθανότητες η ΑΕΚ…

Το έδαφος δεν είναι γεμάτο… αγκάθια. Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες, όμως αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι το θέμα έληξε. Αυτό που θέλουν να εκμεταλλευτούν στους Θρακομακεδόνες είναι η στασιμότητα των επαφών του Πανιωνίου με τη Μόναχο. Υπάρχει η αίσθηση πως είναι τόσο «θερμοί» για την αγορά του παίκτη, που σκέφτονται να αυξήσουν την προσφορά. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ δίνει στους Νεοσμυρνιότες γύρω στις 400.000 ευρώ και έναν παίκτη ως έμψυχο αντάλλαγμα. Αν όμως η πρόταση απορριφθεί εξαιτίας του παίκτη που συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία για τον Μάκο, ο «δικέφαλος» θα αυξήσει την προσφορά και θα μιλάμε μόνο για χρήματα.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x