Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Και τώρα ο Μάκος

Ορατό είναι το ενδεχόμενο ο Γρηγόρης Μάκος να γίνει παίκτης της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίζονται αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον 22χρονο άσο και να κάμψουν τις οποίες αντιστάσεις έχει ο Πανιώνιος. Ποια είναι η πρόταση του Νίκου Θανόπουλου στον πρόεδρο των Νεοσμυρνιωτών, Κωνσταντίνο Τσακίρη. Σίγουρος ότι θα πετύχει στην «Ένωση» ο Μίλαν Λούκατς, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μετά την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του Σεϊντού Γιαχάγια, στην ΑΕΚ κινούνται για τις ανανεώσεις συμβολαίων. Προτάσεις από το εξωτερικό για τον Πλιάτσικα και τον Μαϊστόροβιτς. «», δήλωσε ο Γκουστάβο Μαντούκα στη «SportDay».

Ορατό είναι το ενδεχόμενο ο Γρηγόρης Μάκος να γίνει παίκτης της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίζονται αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον 22χρονο άσο και να κάμψουν τις οποίες αντιστάσεις έχει ο Πανιώνιος. Ο πρόεδρος των Νεοσμυρνιωτών, Κωνσταντίνος Τσακίρης, επιθυμεί να παραχωρήσει στη Μόναχο 1860 του Εβαλντ Λίνεν τον διεθνή άσο, αν και ο παίκτης δεν φαίνεται πως «ψήνεται» με τη συγκεκριμένη προοπτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο Νίκος Θανόπουλος έχει προτείνει στον κ. Τσακίρη 500.000 ευρώ και έμψυχα ανταλλάγματα. Η γερμανική ομάδα προσφέρει 950.000 ευρώ, χωρίς έμψυχα ανταλλάγματα, με την πρόταση της «Ένωσης» να υπολογίζεται ότι φτάνει μέχρι τις 800.000 ευρώ (με έμψυχα αντάλλαγμα). Από την πλευρά του, ο Μάκος δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στους «κυανέρυθρους», αν και μπορεί να μείνει ελεύθερος τον χειμώνα. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ αναμένεται σύντομα να κάνει τον 22χρονο χαφ δικό της και να προσθέσει ακόμη ένα «βέλος» στη «φαρέτρα» του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στους "επτά ουρανούς" ο Λούκατς

Σίγουρος για τον εαυτό του αισθάνεται ο Μίλαν Λούκατς, ο οποίος εμφανίζεται ανυπόμονος να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», χθες υπεγράφη προσύμφωνο για την αγορά του Λούκατς με περίπου 100.000 ευρώ (όπως γράψαμε χθες, πρόκειται για φτηνή μεταγραφή), ενώ ο 23χρονος τερματοφύλακας θα εισπράττει (θα ταξιδέψει στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα για να υπογράψει) ετησίως 80.000 ευρώ. Ο πρώην τερματοφύλακας της Τσουκαρίτσκι εμφανίστηκε αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία. «Νιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου και πιστεύω ότι θα πετύχω», δήλωσε ο Λούκατς.

Επόμενες υποθέσεις

Μετά την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του Σεϊντού Γιαχάγια, η ΑΕΚ περιμένει την απάντηση του Ελ Χατζί Ντιούφ στο νέο τετραετές συμβόλαιο που του έχει προτείνει, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος να μείνει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εκτιμά ιδιαίτερα τα προσόντα του Σενεγαλέζου μεσοεπιθετικού, ο οποίος κλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Αναγέννηση Καρδίτσας (στην οποία είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού).

Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να λυθεί η εκκρεμότητα και με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2010. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να «δέσουν» τον διεθνή με τις Νέων και Ελπίδων μέσο, ο οποίος κατάφερε να ξεχωρίσει (μαζί με τον Σάββα Γκέντσογλου) τη σεζόν που πέρασε.

Την Τρίτη θα γίνει το τρίτο ραντεβού με τον Παντελή Καφέ (υπάρχουν καλές προϋποθέσεις για συμφωνία) και την ίδια ημέρα ή την επόμενη θα πάρει σειρά ο Νίκος Γεωργέας (και πιθανότατα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης).

Έρχεται πρόταση για Πλιάτσικα

Το τελευταίο διάστημα στην ΑΕΚ εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν τον Βασίλη Πλιάτσικα με τη μορφή δανεισμού σε κάποια ελληνική ομάδα. Όταν επρόκειτο να γίνει η σχετική κουβέντα, αποκαλύφθηκε ότι ο 21χρονος μέσος είναι πιθανό να προσελκύσει πρόταση από το εξωτερικό και οι «κιτρινόμαυροι» την περιμένουν. Ο διεθνής με την Ελπίδων άσος έχει ζητήσει να αποχωρήσει αν δεν υπολογίζεται και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεσή του.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες της «SportDay» αναφέρουν ότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δεχθεί πρόταση από ομάδα του εξωτερικού για τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο μάνατζερ του οποίου έχει κάνει λόγο για πρόταση από την Αγγλία. Στην «Ένωση» εμφανίζεται αρνητικοί με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υπολογίζει τον Σουηδό αμυντικό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να προτείνει νέο συμβόλαιο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (σ.σ.: μειωμένες στάνταρ αποδοχές και μπόνους). Στη συνέχεια θα πάρει σειρά ο μάνατζερ του Χουανφράν (ο Ισπανός έχει ήδη ενημερωθεί), τον οποίο η ΑΕΚ θα ήθελε πολύ να αφήσει ελεύθερο (έχει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι) ή να τον αποζημιώσει με 100.000-200.000 ευρώ, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Αρουαμπαρένα.

Δύο θέματα παικτών θα δρομολογήσει η άφιξη ενός μάνατζερ την ερχόμενη Τρίτη. Ο Πορτογάλος Σιμπριάνο έρχεται στην Αθήνα για να μιλήσει με τον Νίκο Θανόπουλο για τον Εντίνιο και τον Ζεράλντο.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x