Stoiximan Super League

Η… μισή Ευρώπη θέλει Τζεμπούρ!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο πολλών ομάδων, από προηγμένα πρωταθλήματα βρίσκεται ο Ρέφικ Τζεμπούρ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Dauphine Libere» ο επιθετικός της ΑΕΚ πιθανότατα να διένυσε την τελευταία χρονιά της καριέρας του στην Ελλάδα, αφού σημαντικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τον έχουν ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο πολλών ομάδων, από προηγμένα πρωταθλήματα βρίσκεται ο Ρέφικ Τζεμπούρ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Dauphine Libere» ο επιθετικός της ΑΕΚ πιθανότατα να διένυσε την τελευταία χρονιά της καριέρας του στην Ελλάδα, αφού σημαντικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τον έχουν ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα.

Από τη Γαλλία, ο Αλγερινός έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Σεντ Ετιέν, Νανσί και Ναντ, αλλά και ισπανικών ομάδων (δεν αναφέρονται τα ονόματά τους). Πέραν αυτών, η φήμη του διεθνούς άσου φαίνεται να έχει φτάσει μέχρι και στην Αγγλία, αφού οι Άστον Βίλα και Φούλαμ λέγεται ότι τον έχουν στα υπ’όψη τους.

Δικός της ο Ιορντάκε

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορά την επόμενη περίοδο ο Ίλιε Ιορντάκε. Ο 24χρονος Ρουμάνος ακραίος χαφ ειδοποιήθηκε να έρθει στην Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις, για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο. Ο Ρουμάνος άσος είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στις προπονήσεις της ομάδας και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εισηγήθηκε την πραγματοποίηση της μεταγραφής.

«Μας ειδοποίησε η ΑΕΚ να έρθουμε στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ιορντάκε, γι' αυτό μάλιστα ακυρώσαμε κι ένα ραντεβού που είχαμε με γερμανική ομάδα. Θεωρώ απίθανο να χαλάσει κάτι την τελευταία στιγμή, κατά 99% ο Ιορντάκε είναι παίκτης της ΑΕΚ», δήλωσε στη «SportDay» ο εκπρόσωπος του παίκτη, Φλορίν Μανέα. «Ο Ιορντάκε είναι ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή. Δεν βλέπει την ώρα να ανέβουμε στο αεροπλάνο και να έρθουμε στην Αθήνα για τις υπογραφές».

Έπεται συνέχεια

Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Γρηγόρη Μάκου από την ΑΕΚ. Η πρόταση της «Ένωσης» στον Πανιώνιο φέρεται να φτάνει τις 800.000 ευρώ και δεν απέχει πολύ από τις απαιτήσεις των «κυανέρυθρων». Μετά την άρνηση της Λανούς να ανανεώσει το δανεισμό του Αγκουστίν Πελετιέρι, η απόκτηση ενός μεσοαμυντικού είναι επιτακτική ανάγκη.

Η διοίκηση της ΑΕΚ έκανε μία διερευνητική κρούση και για τον Γιάννη Μανιάτη, αλλά στον Πανιώνιο δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο πώλησης του βασικού δεξιού μπακ της ομάδας. Πάντως και παρά τη δεδομένη παραμονή των Γεωργέα και Κουτρομάνου, θα αποκτηθεί ένας ακόμη παίκτης για τη θέση του δεξιού μπακ.

Τέλος, ο Φαμπιάν Εστογιανόφ είναι ένας παίκτης που αρέσει στους ανθρώπους της ΑΕΚ, ωστόσο είναι απίθανο να τεθεί ζήτημα ανταλλαγής του με τον Ράφικ Τζεμπούρ όπως γράφτηκε, καθώς ο Γαλλοαλγερινός φορ υπολογίζεται από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πιο προσιτή λύση για τη θέση του μεσοεπιθετικού είναι ο Λεονάρντο, διακαής μεταγραφικός πόθος του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το κόστος του Βραζιλιάνου άσου δεν είναι απαγορευτικό για το… πορτοφόλι της «Ένωσης», η οποία ίσως δώσει στο Λεβαδειακό εκτός από χρήματα και κάποια έμψυχα ανταλλάγματα.

«Κλωτσά» ο Χουανφράν

Αρνητικός στο ενδεχόμενο μείωσης των πάγιων αποδοχών του συμβολαίου του (700.000 ευρώ ετησίως) και ορισμού υψηλών μπόνους διακρίσεων είναι ο Χουανφράν, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του στη «SportDay». «Θεωρώ δύσκολο να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο. Έχει υπογραφεί ένα συμβόλαιο πριν από μόλις ένα χρόνο και θεωρούμε πως πρέπει να γίνει σεβαστό από την ΑΕΚ. Αν μας προταθεί κάτι τέτοιο, θα το συζητήσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύω πως είναι δύσκολο να διαφοροποιηθούν οι όροι του συμβολαίου του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του 33χρονου αριστερού μπακ, Αρτούρο Κανάλες.

Πάει Γερμανία ο Πλιάτσικας

Προτάσεις από τη Γερμανία για τον Βασίλη Πλιάτσικα θα μεταφέρει στη διοίκηση της ΑΕΚ ο μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκος. Η διοίκηση της «Ένωσης» αξιώνει περίπου 350.000 ευρώ για την πώληση του 21χρονου μέσου, που δεν είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Η πρόσφατη κλήση του παίκτη στην εθνική Ανδρών και τα κολακευτικά σχόλια του Ότο Ρεχάγκελ αποτελούν αρωγό για τη μετακίνηση του Πλιάτσικα στην Bundesliga.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x