Stoiximan Super League

Α. Παπαδόπουλος: «Ποιότητα, φανέλα και κόσμος κάνουν τη διαφορά»

Η ποιότητα, αλλά και οι ισχυρές προσωπικότητες των ποδοσφαιριστών του, το βάρος της «ερυθρόλευκης» φανέλας και ο κόσμος της ομάδας είναι τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε στο «Τηλεάστυ» ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. «Σε τρία τέσσερα χρόνια ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω ότι ανταπέδωσα με τα γκολ μου και την προσφορά μου όλη την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν», τόνισε, από την πλευρά του, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Η ποιότητα αλλά και οι ισχυρές προσωπικότητες των ποδοσφαιριστών του, το βάρος της «ερυθρόλευκης» φανέλας και ο κόσμος της ομάδας είναι τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε στο «Τηλεάστυ» ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Ο κεντρικός αμυντικός των νταμπλούχων Ελλάδας υποστήριξε για το επεισόδιο με τον Σωτήρη Κυργιάκο, στον τελικό Κυπέλλου, ότι: «Με τον Σωτήρη είμαστε φίλοι», ευχαρίστησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε εκ μέρους όλων των συμπαικτών του, ενώ αναφέρθηκε και στον Άρη. «Σε τρία τέσσερα χρόνια ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω ότι ανταπέδωσα με τα γκολ μου και την προσφορά μου όλη την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν», τόνισε από την πλευρά του ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη στην περιπέτεια της υγείας του, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και τους παίκτες των Πειραιωτών.

Αναλυτικά:

Αβραάμ Παπαδόπουλος:

Για το αν πικράθηκε από τη συμπεριφορά του κόσμου του Άρη

«Ενοχλήθηκα από τη συμπεριφορά του κόσμου, αλλά ίσως και να είχε δίκιο γιατί μπορεί να μην ήξερε τι συνέβαινε. Κάποια πράγματα αλλάζουν στον Άρη και αυτό είναι θετικό. Μετά τη μεταγραφή ίσως έπρεπε να μιλήσω και να πω κάποια πράγματα, αλλά δεν το έκανα γιατί δεν θα ήθελα να δυναμιτίσω το κλίμα. Ο Άρης είναι μία ομάδα που με αγαπά και αυτή που με ανέδειξε και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς».

Για το story της μεταγραφής του

«Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που έκανε πρόταση στον Άρη. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός πληροί τις φιλοδοξίες ενός ποδοσφαιριστή που έχει φιλοδοξίες και όνειρα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι όλοι στον Ολυμπιακό ήθελαν να με αποκτήσουν, ήθελα και εγώ και θεωρώ ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Είχα άγχος, αλλά από τη στιγμή που θέλαμε και εγώ και ο Ολυμπιακός να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή όλα κύλησαν όπως έπρεπε».

Για τη «βαριά» φανέλα του Ολυμπιακού

«Είναι βαριά η φανέλα και αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Ο Ολυμπιακός είναι μία τεράστια ομάδα που πρέπει να κερδίζει ανεξαρτήτως δυναμικότητας. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αν δεν ματώσεις αν δεν μοχθήσεις δεν παίρνεις εύκολα νίκες. Όταν πάτησα στο «Καραϊσκάκη» την πρώτη φορά ένιωσα χαρούμενος».

Για το παιχνίδι με την Ανόρθωση

«Υπήρξε προβληματισμός. Δεν ήμασταν έτοιμοι και το πληρώσαμε, αλλά σίγουρα ήμασταν και άτυχοι. Δεν σκοράραμε και αυτό είναι κακό σε διπλά παιχνίδια. Όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στεναχωρηθήκαμε και προβληματιστήκαμε αλλά ίσως και να ήταν καλό γιατί από τέτοιες ήττες μαθαίνουμε και ελπίζω του χρόνου να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι».

Για όσα ακούγονται για εύνοια από τη διαιτησία

«Η διαφορά τα λέει όλα. Σίγουρα μπορεί να γίνουν λάθη από τους διαιτητές ,αλλά έγιναν και εναντίον μας. Ήμασταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια και παρά τα πολλά παιχνίδια που είχαμε και την κούραση που υπήρχε, δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και όλα τα παιδιά έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Θεωρώ ότι η τελική βαθμολογία τα λέει όλα».

Για την ποιότητα των παικτών

«Ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές αλλά και τεράστιες προσωπικότητες. Αν βάλουμε τον κόσμο και την φανέλα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά».

Για τον τελικό του Κυπέλλου

«Σίγουρα ήταν ένα ματς καλό για τον κόσμο και το θέαμα , αλλά σίγουρα όχι για εμάς τους παίκτες με τις εναλλαγές του σκορ και τα πέναλτι. Ηταν πάντως το καλύτερο παιχνίδι των τελευταίων χρόνων».

Για τη διένεξη με τον Κυργιάκο

«Δεν έκανα κάτι παράλογο πριν φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Νομίζω ότι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο είναι μέσα στις γραμμές. Με όλους τους ποδοσφαιριστές είμαστε φίλοι, πόσο μάλλον με τον Σωτήρη που είμαστε και συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Μετά το 2004 θεωρώ ότι μείναμε στάσιμοι και έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Οι διαφορές που υπάρχουν με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα . είναι τεράστια και θα πρέπει να γίνουν τομές».

Για την πιθανότητα να παίξει στο εξωτερικό

«Αυτή τη στιγμή με απασχολεί μόνο ο Ολυμπιακός που καλύπτει τις φιλοδοξίες και τους στόχους μου και μόνη μου σκέψη είναι να φτάσουμε την ομάδα ψηλά».

Για τους ξένους σταρ του Ολυμπιακού

«Είναι σταρ μέσα στο γήπεδο, εκεί όπου ακριβώς πρέπει να είναι. Εκτός γηπέδου είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, κάτι που μας κάνει χαρούμενος, γιατί μέσα στα αποδυτήρια είμαστε μία οικογένεια, που πρέπει να μείνει έτσι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός».

Για τον Σωκράτη Κόκκαλη

«Έχει δώσει τα πάντα και συνεχίζει να το κάνει. Νιώθουμε σιγουριά και ασφάλεια με μία ισχυρή διοίκηση».

Για τη σύγκριση με τον Ανατολάκη

«Ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εκτιμώ τον Γιώργο και σαν παίκτη και σαν άνθρωπο, αλλά είμαι διαφορετικός. Μακάρι να πάρω τους τίτλους, αλλά κάθε παίκτης είναι διαφορετικός στο στιλ παιχνιδιού και στον χαρακτήρα και δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε τέτοια σύγκριση».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού, μετά το αντίο μεγάλων παικτών

«Θα μας λείψουν αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες όπως οι ''Τζόλε'', Άντζας και Πατσατζόγλου. Υπάρχουν όμως παιδιά που μπορούν να σηκώσουν το βάρος το οποίο άφησαν αυτοί. Τους εύχομαι το καλύτερο».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε

«Για μένα ένας προπονητής πρέπει να είναι παιδαγωγός. Ο Βαλβέρδε εκτός από ένας πολύ καλός προπονητής, που το απέδειξε και πριν έρθει στην Ελλάδα, ήταν και ένας πολύ καλός άνθρωπος που κέρδισε τους πάντες με τη συμπεριφορά του. Τον ευχαριστούμε παρά πολύ γιατί μας βοήθησε όλους και εμένα προσωπικά. Του εύχομαι ότι καλύτερο».

Για την απουσία του από τη φιέστα

«Ήθελα να το ζήσω. Λόγω της αμυγδαλίτιδας δεν μπόρεσα να είμαι εκεί, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξουν ανάλογες στιγμές στο μέλλον και με δουλειά και την υγεία θα ζήσω και άλλες σημαντικές στιγμές».

Για την Εθνική

«Το παιχνίδι του Σεπτεμβρίου είναι κρίσιμο, ίσως το πιο σημαντικό. Αν κερδίσουμε, θα είμαστε κοντά στο στόχο. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει από το παιχνίδι με την Ελβετία, αν ήμασταν πιο προσεκτικοί. Δεν πιστεύω ότι υποτιμήσαμε την ομάδα του Χίτσφελντ, απλά θεωρώ ότι έλειψε η συγκέντρωση. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ο ΑΒΡΑΑΜ ΜΕ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ…

Ολυμπιακός: Τεράστιος σύλλογος
Βαλβέρδε: Σημαντικός και για μένα και την ομάδα
Μπάγεβιτς: Φοβερή προσωπικότητα, με κύρος και όπου έχει πάει έχει κάνει έργο.
Άρης: Η ομάδα που με ανέδειξε
Διγενής: Η ομάδα που ξεκίνησα
Οικογένεια: Το σημαντικότερο πράγμα
Θύρα 7: Πάντα δίπλα μας
Σουπερ 3: Πάντα δίπλα και ειδικά στην Β’ Εθνική
Νικοπολίδης-Άντζας: Μεγάλοι παίκτες και σπουδαίοι χαρακτήρες.
Μέλλον: Επιτυχίες με τον Ολυμπιακό


Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Για την προσφορά του στον Ολυμπιακό

«Πάντα είναι δύσκολο να το ξέρεις αν θα πετύχεις όταν έρχεσαι σε μία νέα ομάδα. Ήρθα με φιλοδοξία για να πετύχω και τα κατάφερα. Ήμουν επιθετικός και δουλειά μου ήταν να βάλω γκολ. Αυτό που κατάφερα το πέτυχα και με τη βοήθεια του κόσμου που ήταν πραγματικά εκπληκτικός».

Ο λόγος που ήρθε στον Ολυμπιακό

«Μετά τον υποβιβασμό της Σοσιεδάδ δεν ήξερα τι θα γίνει και το μέλλον μου ήταν αβέβαιο, όσον αφορά στην ανανέωση του συμβολαίου μου. Τότε ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό και τον Ίλια Ίβιτς, ο οποίος με εμπιστεύτηκε και τον ευχαριστώ. Νομίζω ότι ανταπέδωσα με τα γκολ μου και την προσφορά μου, όλη την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν».

Για την αγάπη του κόσμου

«Ο κόσμος όπου πήγα με αγάπησε. Αλλά η προσωπικότητα μου δεν άλλαζε. Ήμουν πάντα ο Ντάρκο, είτε ήθελαν να με αγαπήσουν, είτε όχι. Αυτό έγινε και τον Ιανουάριο με τη δύσκολη στιγμή που πέρασα, όπου ο κόσμος μου έδειξε την αγάπη του και την στήριξή του. Πραγματικά όπου έχω πάει δεν έχω ξαναδεί τέτοιο κόσμο
και είναι αυτός που κάνει τη διαφορά
».

Αν υπήρχε πρόταση το 1996

«Ποτέ δεν ήμουν σίγουρος αν υπήρχε πρόταση, αν και ακούγονταν διάφορά όταν ήμουν και στον Ερυθρό Αστέρα και στη Γιουβέντους. Εγώ πάντως δεν πήρα κάποιο χαρτί στα χέρια μου. Αν ήξερα όμως πως ήταν τα πράγματα στον Ολυμπιακό, σίγουρα θα ερχόμουν νωρίτερα».

Οι πιο παραγωγικές του χρονιές

«Για ένα επιθετικό το σημαντικό είναι να βάζει γκολ Οι καλύτερές μου χρονιές ήταν το 1994 με τον Αστέρα, στη συνέχεια με τη Σοσιεδάδ, όπου ήμουν παρτενέρ με το Νιχάτ και μαζί είχαμε βάλει 43 γκολ βγάζοντας την ομάδα στο Τσάμπιονς Λίγκ, όπως και η πρώτη χρονιά μου με τον Ολυμπιακό».

Για ευρωπαϊκό τρόπαιο του Ολυμπιακού

«Πιστεύω στον Ολυμπιακό και είμαι αισιόδοξος. Οι διαφορές είναι μικρές ανάμεσα στις ομάδες. Σίγουρα θέλει δρόμο, αλλά και ίσως τύχη. Εμείς πρόπερσι βρεθήκαμε αντίπαλοι με την Τσέλσι όπου φέραμε 0-0 εδώ και χάσαμε 3-0. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα τα καταφέρει ποτέ γιατί το ίδιο λέγαμε και για τις εκτός έδρας νίκες που τελικά ήρθαν. Πιστεύω ότι σε τρία με τέσσερα χρόνια ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την περιπέτεια της υγείας του

«Νιώθω πολύ καλά σε φυσική κατάσταση και κάνω προπόνηση για μένα και για την υγεία μου. Νιώθω όπως πριν τέσσερις μήνες. Ωστόσο τα φάρμακα που παίρνω κάθε πρωί και η επέμβαση που έκανα, μου υπενθυμίζουν το πρόβλημα της υγείας μου. Αν συνέβαινε αυτό το πράγμα στα 25 μου χρόνια ίσως να τα έβλεπα διαφορετικά, αλλά το γεγονός ότι είμαι 35 χρονών και το γεγονός ότι ο Πάνος Σταματόπουλος μου είπε ότι πρέπει να σταματήσω το ποδόσφαιρο, μου υπενθυμίζουν ότι πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία. Δεν φοβήθηκα για τη ζωή μου γιατί τα πράγματα ήρθαν γρήγορα και δεν πρόλαβα να συνειδητοποιήσω τι συνέβη. Όταν ο γιατρός μου είπε ότι έχω σοβαρό πρόβλημα σε μία αρτηρία μου πρέπει να κάνω άμεσα επέμβαση. Είναι φυσιολογικό κάπου να φοβηθείς μη ξέροντας τι θα γίνει, όμως ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα χάσω τη ζωή μου».

Για τους παίκτες του Ολυμπιακού

«Ο Ολυμπιακός έχει και καλύτερους παίκτες σαν μονάδες, όπως ο Γκαλέτι, που και για μένα είναι φαινόμενο, ο Τζόρτζεβιτς, ο Νικοπολίδης, ο Λέτο, αλλά και καλύτερη ομάδα σαν σύνολο. Υπάρχουν ομάδες που έχουν καλούς παίκτες, αλλά για μένα ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος σε όλα».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού

«Ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός και αυτό θα πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Είναι πάντα μία καλή ομάδα ..Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Παίκτες φεύγουν παίκτες έρχονται και αντικαθιστούν αυτούς που φεύγουν. Δεν ξέρω αν θα φανεί η απουσία των παικτών που φεύγουν ,αλλά πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει».

Για τον Βαλβέρδε

«Έτσι είναι η μοίρα των προπονητών. Τη μία είσαι την άλλη όχι. Ο Βαλβέρδε είναι μεγάλος προπονητής και έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το δικό του μέλλον και αν θα γινόταν προπονητής ή τεχνικός διευθυντής

«Δεν μου αρέσουν τα κουστούμια και οι γραβάτες. Θέλω να συνεχίσω να είμαι στον κόσμο του ποδοσφαίρου, έστω και όχι πλέον σαν ποδοσφαιριστής μετά από 20 χρόνια και να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Πρώτα όμως θέλω να ξεκουραστώ με την οικογένεια μου και από κει και πέρα θα δούμε τι θα συμβεί».

Πρόσωπα -άνθρωποι με μία λέξη

Ολυμπιακός: Θύρα 7
Σωκράτης Κόκκαλης: Ολυμπιακός
Γκαλέτι: Φίλος
''Τζόλε'': Αδερφός
Οικογένεια: το πιο σημαντικό
Ελλάδα: Ήλιος
Σοσιεδάδ: Οι βάσκοι μου
Θύρα 7: Το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x