Stoiximan Super League

«Απαράδεκτη πρόταση για Μπομπό»

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεταγραφή του Μπομπό στον Ολυμπιακό, ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση της Μπεσίκτας ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός «είναι ένας πολύτιμος παίκτης της ομάδας». «Η προσφορά που μας έγινε τηλεφωνικά είναι απλώς απαράδεκτη», δήλωσε ο υπεύθυνος μεταγραφών και μέλος του Δ.Σ. της τουρκικής ομάδας στη «SportDay». Αύριο αναμένεται οι Πειραιώτες να κινηθούν επισήμως για την απόκτηση του Ιβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς. Αισιοδοξία επικρατεί στους «ερυθρόλευκους» όσον αφορά τον Λέτο, ενώ ο Ντάρμπισαϊρ εμφανίζεται αποφασισμένος να έρθει στην Ελλάδα.

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεταγραφή του Μπομπό στον Ολυμπιακό, ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση της Μπεσίκτας ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός «είναι ένας πολύτιμος παίκτης της ομάδας». Ωστόσο, πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο 24χρονος άσος δεν πωλείται, ενώ δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη κίνηση των Τούρκων να είναι τακτικής, ώστε να ζητήσουν περισσότερα χρήματα. Όπως αναφέρει η «SportDay», στη γειτονική χώρα υποστηρίζουν ότι θα βρεθεί η φόρμουλα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Τα πράγματα, όμως, γίνονται, πιο δύσκολα για την περίπτωση απόκτησης του Μπομπό, έπειτα από τα όσα δήλωσε ο Μάριο Μπερκ: «Βάσει της πρότασης του Ολυμπιακού, το θέμα για μας έχει τελειώσει. Ο Μπομπό μ' αυτήν την πρόταση δεν παραχωρείται. Είχαμε μία συνάντηση με τον Φίχερ την περασμένη εβδομάδα. Μας διαμήνυσε το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας, παρουσιάζοντάς μας μία προσφορά, η οποία αποτελούσε μία βάση διαπραγμάτευσης. Γνωρίζουμε ότι στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, χωρίς να ξέρουμε τι είπαν», είπε αρχικά ο υπεύθυνος μεταγραφών και μέλος του Δ.Σ. της Μπεσίκτας στη «SportDay» και συμπλήρωσε: «Η προσφορά που μας έγινε τηλεφωνικά είναι απλώς απαράδεκτη. Ο Ολυμπιακός μάς πρόσφερε 4 εκατ. για το 100% των δικαιωμάτων του. Οι δικές μας αξιώσεις είναι οι διπλάσιες. Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι δεν υπάρχει θέμα, μια και ο Ολυμπιακός μάς είπε ότι τα χρήματα που ζητάμε είναι πάρα πολλά. Δεν ξέρω τι τους έχει μεταφέρει ο Φίχερ, ωστόσο εμείς τον δίνουμε με οκτώ εκατομμύρια και θα τα πάρουμε».

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» ανεπίσημα υποστηρίζουν ότι «εμείς δεν είπαμε ότι έχουμε συμφωνήσει με την Μπεσίκτας» και ότι τους έχει διαβεβαιώσει ο Χουάν Φίχερ (σ.σ.: ο μάνατζερ του παίκτη) ότι η μεταγραφή θα γίνει στα πλαίσια που έχουν συμφωνήσει (το πολύ τρία εκατ. για το 50%). Εν τω μεταξύ, και ο τουρκικός Τύπος υποστηρίζει ότι η μεταγραφή δεν χαλάει και ότι θα βρεθεί μια λύση στο οικονομικό.

Κίνηση στη Σεβίλλη

Αύριο αναμένεται ο Ολυμπιακός να κινηθεί επισήμως για την απόκτηση του Ιβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς. Όλο αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες έκαναν διερευνητικές επαφές με την πλευρά του Σέρβου αμυντικού, ώστε να γνωρίζουν αν υπάρχουν οι συνθήκες να προχωρήσουν για τη συγκεκριμένη περίπτωση και να ετοιμάσουν την πρότασή τους στη Σεβίλλη. Δεν αποκλείεται ο Γιάννης Χρυσικόπουλος να επικοινωνήσει και σήμερα με τον υπεύθυνο μεταγραφών του συλλόγου της Ανδαλουσίας, Χουάν Ραμόν Μόντσι.

Ο 34χρονος άσος εκτιμάται ότι μπορεί να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» με περίπου 1 εκατ. ευρώ, αν και η ηλικία του προβληματίζει. Ο «Ντράγκο» έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της πατρίδας του και, μετά τη νίκη επί της Αυστρίας, ετοιμάζεται για το παιχνίδι της Τετάρτης στα Νησιά Φερόε. «Πρέπει να γίνει κάτι επίσημο, να μιλήσουν με τη Σεβίλλη και να τα βρουν. Δεν είμαι ελεύθερος», φέρεται να είπε ο παίκτης στο περιθώριο του αγώνα με τους Αυστριακούς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Από την πλευρά της Σεβίλλης, ο Μόντσι δήλωσε στο περιοδικό «SFC» (επίσημο περιοδικό του συλλόγου, που θα κυκλοφορήσει σήμερα): «Ο "Ντράγκο" ανήκει στη Σεβίλλη και υπολογίζεται από τον προπονητή Μανόλο Χιμένεθ εν όψει της νέας περιόδου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί, αν και εφόσον το θελήσει ο ίδιος. Δεν είναι ίδια περίπτωση με τον Μαρέσκα, με τον οποίο ψάχνουμε φόρμουλα ώστε να υπάρξει αμοιβαία ικανοποίηση».

Ελπίζουν για Λέτο-Ματ

Αισιοδοξία επικρατεί στον Ολυμπιακό όσον αφορά την περίπτωση απόκτησης του Σεμπαστιάν Λέτο. Η πλευρά του παίκτη εκτιμά ότι ο Αργεντινός θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν στην Ελλάδα και θα φοράει την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Οι Πειραιώτες προβληματίζονται από τα χρήματα (σ.σ.: 4,75 εκατ. ευρώ) που αξιώνει η Λίβερπουλ για την παραχώρηση του 23χρονου άσου, ωστόσο θα καταβάλουν προσπάθειες για να τον κάνουν δικό τους. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα «ψαχτούν», προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να μείνουν όλες οι πλευρές ικανοποιημένες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Ματ Ντάρμπισαϊρ, ο Άγγλος επιθετικός και ο ατζέντης του εμφανίζονται αποφασισμένοι να πιέσουν τη διοίκηση της Μπλάκμπερν, ώστε ο παίκτης να βρίσκεται και την νέα αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες φέρονται να δίνουν 2 εκατ. ευρώ, με διάθεση το ποσό να ανεβεί μέχρι τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ τα «ρόδα» ζητούν 4 εκατ. ευρώ για να αφήσουν τον 23χρονο φορ. Ο εκπρόσωπος του νεαρού επιθετικού θα βρεθεί μέσα στην εβδομάδα στα γραφεία της αγγλικής ομάδας και θα προσπαθήσει να μειώσεις τις απαιτήσεις τους.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζερ του Κριστιάν Λεντέσμα, προκειμένου να μάθει το μέλλον του πελάτη του. Στον Ολυμπιακό δεν δείχνουν να βιάζονται να κλείσει το συγκεκριμένο ζήτημα, παρότι θεωρείται δεδομένο ότι θα χρειαστούν τις θέσεις ξένων που υπάρχουν στο ρόστερ (δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα του Μπομπό και του Λέτο).

Από αύριο θα υπάρξουν εξελίξεις και στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αφού θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους ενδιαφερομένους. Η πιο σημαντική, βέβαια, είναι αυτή που θα έχει ο Σωκράτης Κόκκαλης με τους αδερφούς Αγγελόπουλους για να τους μεταβιβάσει το δικό του ποσοστό στην ΚΑΕ και, παράλληλα, να συζητήσουν για την είσοδό τους και στην ΠΑΕ.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x