Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Ημέρα κρίσης

Κρίσιμη ημέρα θα είναι η Τρίτη στην ΑΕΚ. Καθοριστική η επαφή που θα γίνει με τον Πανιώνιο για την απόκτηση του Γρηγόρη Μάκου. Αισιοδοξία για θετική κατάληξη της υπόθεσης, όπως και για τις ανανεώσεις συμβολαίων των Καφέ και Γεωργέα, με τους εκπροσώπους των οποίων θα γίνουν οι τελικές συζητήσεις. Σειρά παίρνει ο Λεονάρντο του Λεβαδειακού. Σημαντικά ποσά περιμένουν στα ταμεία της ΠΑΕ οι διοικούντες από τις πωλήσεις του Στέφανο Σορεντίνο και του Εντίνιο. «Θα μιλήσουμε με ΑΕΚ», ο αθλητικός διευθυντής της Κιέβο για τον Ιταλό πορτιέρο.

Κρίσιμη ημέρα θα είναι η Τρίτη στην ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί αναμένεται να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση της μεταγραφής του Γρηγόρη Μάκου, καθώς και με τις ανανεώσεις συμβολαίων των Παντελή Καφέ και Νίκου Γεωργέα.

Μάκος και μετά Λεονάρντο

Για την απόκτηση του νεαρού μέσου του Πανιωνίου θα υπάρξει καθοριστική επαφή με τη διοίκηση των Νεοσμυρνιωτών. Ο 22χρονος άσος έχει εκφράσει την επιθυμία να μεταγραφεί στην ΑΕΚ και μάλιστα δείχνει διατεθειμένος να κάνει οικονομικές θυσίες μειώνοντας τις δικές του απαιτήσεις. Εκτιμάται πως με ένα ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ και ένα καλό ποσοστό μεταπώλησης στον Πανιώνιο, οι «κυανέρυθροι» θα πουν το «ναι». Άλλωστε η Μόναχο 1860, βασικός ανταγωνιστής της «Ένωσης», δεν φαίνεται διατεθειμένη να φτάσει σε τόσο μεγάλα οικονομικά επίπεδα.

Μόλις κλείσει το θέμα του Μάκου, η ΑΕΚ θα κινηθεί για τον Λεονάρντο, προσφέροντας στον Λεβαδειακό περίπου 400.000 ευρώ, ίσως και κάποιους δανεικούς παίκτες, για το 50% του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού (το άλλο 50% κατέχει ο μάνατζερ Γιάννης Καινούριος). Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες θα επισημοποιηθεί η απόκτηση του Ίλιε Ιορντάκε από την «Ένωση», με τον 23χρονο Ρουμάνο άσο να υπογράφει-όπως αναφέρει ο Τύπος της πατρίδας του-για 2+1 χρόνια έναντι περίπου 350.000 ευρώ ετησίως.

Αισιοδοξία για συμφωνία

Σε ό,τι αφορά στις ανανεώσεις, υπάρχει αισιοδοξία για θετική κατάληξη στις υποθέσεις του Παντελή Καφέ και του Νίκου Γεωργέα, καθώς υπάρχει αμοιβαία επιθυμία για συνέχιση συνεργασίας. Ο πρώτος, που μένει ελεύθερος, αξιώνει τουλάχιστον τα ίδια χρήματα με όσα λάμβανε μέχρι τώρα, τη στιγμή που η διοίκηση φέρεται να έχει αντιπροτείνει μία μικρή μείωση στις πάγιες απολαβές του και ορισμό σημαντικών μπόνους. Για τον δεύτερο, που δεσμεύεται ως το επόμενο καλοκαίρι, προβλέπεται μία μικρή αύξηση στις αποδοχές του και αναμένεται να συμφωνήσει για επέκταση του συμβολαίου του ως το 2011 ή το 2012. Επίσης αναμένεται να κλείσει και τυπικά το ζήτημα ανανέωσης συμβολαίου του Γιώργου Αλεξόπουλου.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν πιθανότατα επαφές με τους Κυργιάκο, Μαϊστόροβιτς και Χουανφράν, στους οποίους αναμένεται να προταθεί μία μικρή μείωση στις πάγιες αποδοχές τους και ορισμός μπόνους διακρίσεων.

Περιμένουν χρήματα…

Βαθιές ανάσες σε οικονομικό περιμένει να πάρει η ΑΕΚ το επόμενο διάστημα από τις πωλήσεις κάποιων παικτών. Η Κιέβο Βερόνα αναμένεται να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του Στέφανο Σορεντίνο έναντι 800.000 ευρώ, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ορίσει ως τιμή του Εντίνιο το 1,5 εκατ. ευρώ και περιμένουν προτάσεις. Παράλληλα φημολογείται πως ίσως προκύψει πρόταση από τη Γερμανία για τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (Αμβούργο;). Ήδη στα ταμεία της «Ένωσης» θα μπουν 75.000 ευρώ από την αγορά του Γιώργου Τόφα από την Ανόρθωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x