Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Ταξίδι για Ολιβέιρα

Την ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση του Ρικάρντο Ολιβέιρα από τον Παναθηναϊκό θα κάνει ο Κώστας Αντωνίου, ο οποίος αναχωρεί για την Ισπανία. Δύσκολη η περίπτωση του Βραζιλιάνου φορ, που είναι ο πρώτος στόχος. «Έγινε κουβέντα, αλλά δεν υπάρχει πρόταση», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Χούλιο Κρουζ, που πάντως δεν είναι προτεραιότητα. Την απόκτηση του 21χρονου Ολλανδού αριστερού χαφ Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει προτείνει στον Παναθηναϊκό ο Χενκ Τεν Κάτε. Πρόταση από Γουέστ Χαμ για Μουν.

Την ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση του Ρικάρντο Ολιβέιρα από τον Παναθηναϊκό θα κάνει ο Κώστας Αντωνίου, ο οποίος αναχωρεί για την Ισπανία. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ είναι διατεθειμένος να ρίξει στο τραπέζι 8 εκατ. ευρώ για τον Βραζιλιάνο φορ, που ανήκει στην Μπέτις και τη Σαραγόσα, οι οποίες διατηρούν 50-50 τα δικαιώματά του. Ο 29χρονος άσος, που φέτος είχε 6 γκολ σε 16 συμμετοχές στην Primera Division, αποτελεί τον πρώτο στόχο για την ενίσχυση της επίθεσης.

«Κουβέντα ναι, πρόταση όχι για Κρουζ»

Ο μάνατζερ του Χούλιο Κρουζ, Χόρχε Σίτερσπιλερ, επιβεβαίωσε στη «SportDay» το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού, ωστόσο επισήμανε πως δεν έχει μετουσιωθεί σε πρόταση. «Ο Χούλιο είναι ελεύθερος παίκτης. Δεν θα βιαστεί να αποφασίσει. Από Ελλάδα υπάρχει ενδιαφέρον. Έχουμε κάνει μια κουβέντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση. Τους είπαμε τις απαιτήσεις μας. Ξέρουν τι θέλουμε. Ο Χούλιο δεν έχει πρόβλημα να παίξει στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελε να μείνει στην Ιταλία και αυτό εξαρτάται από τις προτάσεις που έχει. Αυτή τη στιγμή οι επίσημες προτάσεις που υπάρχουν είναι της Λάτσιο και της Παλέρμο. Θέλει τριετές συμβόλαιο και συγκεκριμένα λεφτά. Δεν θα βιαστεί να αποφασίσει και δεν το βλέπω να αποφασίζει πριν περάσουν δεκαπέντε ημέρες. Με τον Παναθηναϊκό πρέπει να ξανακάνουμε κουβέντα», τόνισε.

Ο Κρουζ, που έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ, αρέσει στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι η πρώτη επιλογή για την επίθεση. Άλλωστε, φαίνεται να υπάρχει διάθεση να δοθούν περισσότερα από 2-2,5 εκατ. ευρώ ετησίως και συμβόλαιο διάρκειας μεγαλύτερης των δύο ετών για έναν 35χρονο ποδοσφαιριστή.

Θέλει Μπίσεσβαρ

Την απόκτηση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει προτείνει στον Παναθηναϊκό ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο 21χρονος αριστερός χαφ, που κατάγεται από το Σουρινάμ, έκανε φέτος εξαιρετική σεζόν με τη Φέγενορντ, έχοντας 28 συμμετοχές και 7 γκολ. Ο Ολλανδός τεχνικός του «τριφυλλιού» και ο σκάουτερ του Παναθηναϊκού στη χώρα, Πιτ Κάιζερ, εκτιμούν το ταλέντο του και θεωρούν πως θα ήταν μία πολύ καλή επένδυση. Ο παίκτης, που είναι διεθνής με τις Ελπίδες της Ολλανδίας και δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2012, κοστολογείται στα 3,5-4 εκατ. ευρώ.

Ο Κώστας Αντωνίου αναμένεται να έχει επαφή με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Ρόιστον Ντρέντε. Περίπτωση αγοράς του Ολλανδού αριστερού μπακ-χαφ δεν τίθεται, παρά μόνο δανεισμού του. Για την ίδια θέση, στα υπόψη είναι και ο Λουντοβίκ Ομπρανιάκ, που αγωνίζεται στη Λιλ (παίζει και στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής). Ο 25χρονος άσος που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2011 και κοστολογείται στα 5 εκατ. ευρώ, είχε φέτος 33 συμμετοχές και 8 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Διαφορά με Μπενφίκα, αλλά αισιοδοξία

Η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα Κατσουράνη καθυστερεί και ο λόγος είναι ότι η Μπενφίκα εμμένει στις απαιτήσεις της. Οι «αετοί» αξιώνουν 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ η προσφορά των «πρασίνων» φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ. Πάντως, υπάρχει αισιοδοξία για θετική κατάληξη της υπόθεσης, παρόλο που ο κίνδυνος που λέγεται… Αμβούργο παραμένει στο προσκήνιο.

Κλείνει ο Καντέ, αναμονή για Πουιγκρενιέ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας ο Σεντρίκ Καντέ. Ο αμυντικός από το Μάλι, που έχει γαλλικό διαβατήριο, θα πλαισιωθεί από έναν ακόμη στόπερ. Οι «πράσινοι» περιμένουν την απάντηση της Ζενίτ για το δανεισμό του Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ, αν και υπάρχει μία καλύτερη περίπτωση που είναι στα υπόψη.

Περιζήτητοι στο εξωτερικό

Πέρα από τις μεταγραφές, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Η Γουέστ Χαμ κατέθεσε πρόταση 1,5 εκατ. ευρώ για τον Μπράις Μουν, ωστόσο οι «πράσινοι» αξιώνουν 2,5 εκατ. ευρώ για τον Νοτιοαφρικανό μπακ. Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο πως θα πωληθούν οι Βαγγέλης Μάντζιος και Αλέξανδρος Τζιόλης (πιθανώς να παραμείνει στη Βέρντερ Βρέμης), ενώ η Ρούμπιν Καζάν είναι πολύ πιθανό να κάνει προσφορά για τον Σιμάο. Ο Μοζαμβικανός άσος έχει ρήτρα πώλησης 6,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, δύσκολα θα παραμείνουν οι Αντρέας Ίβανσιτς και Μαρσέλο Μάτος, που δεν φαίνεται να υπολογίζονται, όπως και ο Γιάννης Γκούμας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x