Stoiximan Super League

ΑΕΚ: 800 και τέλος!

Το «σίριαλ» για τη μεταγραφή του Γρηγόρη Μάκου στην ΑΕΚ συνεχίζεται, μία ημέρα μετά τη νέα πρόταση του Νίκου Θανόπουλου στον Κωνσταντίνο Τσακίρη. Ο πρόεδρος της «Ένωσης» ανέβασε την προηγούμενη πρόταση των 700.000 ευρώ (με το «δυνατό» ποσοστό μεταπώλησης του 25%) στις 800.000 ευρώ. .

Το σίριαλ για τη μεταγραφή του Γρηγόρη Μάκου στην ΑΕΚ συνεχίζεται, μία ημέρα μετά την νέα πρόταση του Νίκου Θανόπουλου στον Κωνσταντίνο Τσακίρη. Ο πρόεδρος της «Ένωσης» επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του στον Πανιώνιο και ανέβασε την προηγούμενη πρόταση των 700.000 ευρώ (με το «δυνατό» ποσοστό μεταπώλησης του 25%) στις 800.000 ευρώ. Ο κ. Θανόπουλος, όμως, δεν πήρε τη θετική απάντηση του ισχυρού άνδρα των «κυανέρυθρων». Ο κ. Τσακίρης απάντησε αρνητικά στην προσφορά των «κιτρινόμαυρων», η οποία, όπως ειπώθηκε, είναι και η τελευταία.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν φαίνεται να έχει κλείσει ακόμα για την ΑΕΚ. Στην «Ένωση» υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα αποκτηθεί ο διεθνής άσος, αφού θα βρεθεί η χρυσή τομή προς το «κοινό συμφέρον». Οι Νεοσμυρνιώτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να διευκολύνουν τους «κιτρινόμαυρους» με δόσεις διαρκείας, αλλά αξιώνουν περισσότερα από 950.000 ευρώ (τόσα έδινε η Μόναχο 1860) για την παραχώρηση του 22χρονου μέσου. Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν ο Μάκος θα γίνει παίκτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τη διοίκηση να τονίζει ότι «συνεχίζονται οι επαφές και οι προσπάθειες για την απόκτηση του Γρηγόρη Μάκου. Ο Πανιώνιος έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, που κρίνεται σεβαστή και δεν έχει βρεθεί ακόμη η φόρμουλα για συμφωνία».

Με 1,5 εκατ. ευρώ…

«Πωλητήριο» στον Εντίνιο έβαλε η ΑΕΚ. Ο μάνατζερ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, Μαρσέλο Σιπριάνο, είχε συνάντηση με τον Νίκο Θανόπουλο και ενημερώθηκε πως η «Ένωση» αξιώνει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του πελάτη του. Η ΠΑΕ θέλει να πουλήσει τον διεθνή άσο, ο οποίος δεν υπολογίζεται για την επόμενη περίοδο από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Από την πλευρά του, ο 27χρονος παίκτης επιθυμεί να συνεχίσει σε άλλο σύλλογο την καριέρα του, αφού θέλει να παίξει σε κάποια ομάδα που θα του επιτρέπει να καθιερωθεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο «Έντι» δεν ικανοποιήθηκε όταν ενημερώθηκε για το ποσό που ζητούν οι «κιτρινόμαυροι» για την παραχώρησή του.

Ο μάνατζερ του Εντίνιο δεν είχε κάποια πρόταση στα χέρια του και το συγκεκριμένο γεγονός προβληματίζει τη διοίκηση της ΑΕΚ. Ωστόσο, θεωρούν ότι λύση στο θέμα θα βρει ο Ζόρζε Μέντες ή κάποιος άμεσος συνεργάτης του. Ο Μέντες φημίζεται για τις καλές συμφωνίες που επιτυγχάνει για τους παίκτες που εκπροσωπεί, έχοντας συνεργασία με τους περισσότερους παίκτες της εθνικής Πορτογαλίας.

Αμετάπειστος ο Μανωλάς

Απογοητευμένος από τη συνεργασία του με την ΑΕΚ εμφανίζεται ο Στέλιος Μανωλάς. Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» δεν έχει εξηγήσει ακόμα τους λόγους για τους οποίους εμμένει στην απόφασή του να αποχωρήσει από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει αρκετά παράπονα και ο αποχαιρετισμός του στους παίκτες στην τελευταία τους προπόνηση δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει γνώμη.

Ο Μανωλάς θεωρεί ότι δεν είχε τις δυνατότητες που ήθελε, ώστε να αφοσιωθεί στο έργο του. Οι διοικούντες προσπαθούν να τον μεταπείσουν, προκειμένου να μην επηρεάσει η υπόθεση του τεχνικού διευθυντή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από την πλευρά της, η ΠΑΕ αναφέρει πως: «Ο κ. Μανωλάς μίλησε με τον κ. Θανόπουλο, με τον οποίο έχουν καλή σχέση, και συνεργάστηκαν για θέματα της ομάδας. Προς το παρόν και μέχρι τις 30 του μήνα ο κ. Μανωλάς εργάζεται κανονικά και θα υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις. Οσον αφορά την παραίτηση, είναι μία απόφαση που ο κ. Μανωλάς έχει πάρει εδώ και καιρό, γίνονται προσπάθειες να αλλάξει την απόφασή του και θα διαπιστωθεί τι θα γίνει στο τέλος του μήνα».

«Καμία πρόταση για Πελετιέρι»

Στην αποκάλυψη ότι η ΑΕΚ δεν θα κινηθεί ούτε για την επέκταση του δανεισμού του Αγουστίν Πελετιέρι προέβη ο πρόεδρος της Λανούς, μιλώντας στη «SportDay». «Συναντήθηκα με τον εκπρόσωπο του Πελετιέρι, Φερνάντο Κοσεντίνο, και μου μετέφερε πως αυτό που έχει αντιληφθεί από την πλευρά της ΑΕΚ είναι πως δεν θα γίνει εντέλει καμία πρόταση από την ελληνική ομάδα, ούτε για αγορά του παίκτη με χαμηλότερη ρήτρα ούτε για νέο δανεισμό. Ο Πελετιέρι θα επιστρέψει στη Λανούς», τόνισε ο Αλεχάντρο Μαρόν, ενώ ο μάνατζερ του Αργεντινού μέσου δήλωσε στη «SportDay»: «Το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο, για να μην πω απίθανο, να μείνει ο Πελετιέρι στην ΑΕΚ».

Περιμένει χρήματα και από τη Ρόμα!

Προσπάθεια να μειώσει τη ρήτρα πώλησης του δανεικού Στέφανο Σορεντίνο στην Κιέβο καταβάλλει ο Αντρέα Παστορέλο. Ο μάνατζερ του Ιταλού τερματοφύλακα είχε συνάντηση με τον Νίκο Θανόπουλο και θέλησε να επιτύχει μια συμφέρουσα συμφωνία για την «Κέο». Η «Ένωση» δεν εμφανίζεται διατεθειμένοι να κάνει «σκόντο», αν και υπάρχει η περίπτωση να αλλάξει γνώμη αν αλλάξει ο διακανονισμός και πάρουν τα χρήματα άμεσα. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προβλέψει στο συμβόλαιο του 31χρονου πορτιέρο ρήτρα μεταπώλησης 20% κι αν η Κιέβο τον πουλήσει στη Ρόμα, στα ταμεία της ΑΕΚ θα μπουν χρήματα και από τους «τζιαλορόσι»!

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x