Ελλάδα

Τα δεδομένα στην υπόθεση Μπουρούση

Ολυμπιακός και Μπουρούσης δεν τα είπαν χθες και το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών προγραμματίστηκε για σήμερα το απόγευμα. Σε λίγη ώρα λοιπόν οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» θα συναντηθούν με τον εκπρόσωπο του παίκτη. Το www.sportfm.gr παρουσιάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην υπόθεση του «ψηλού», λίγη ώρα πριν το μεγάλο ραντεβού. Ένα ραντεβού που ίσως αποδειχθεί και το πιο κρίσιμο του φετινού καλοκαιρού. .

Ολυμπιακός και Μπουρούσης δεν τα είπαν χθες και το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών προγραμματίστηκε για σήμερα το απόγευμα. Οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» θα συναντηθούν με τον εκπρόσωπο του παίκτη. Το www.sportfm.gr παρουσιάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην υπόθεση του «ψηλού», λίγη ώρα πριν το μεγάλο ραντεβού. Ένα ραντεβού που ίσως αποδειχθεί και το πιο κρίσιμο του φετινού καλοκαιρού.

Οι «σειρήνες» του ΝΒΑ, η θέληση για παραμονή και οι…δέκα μέρες

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό πως αμειβόταν δυσανάλογα με την προσφορά του. Ο 26χρονος σέντερ είναι αναμφίβολα ο πιο βελτιωμένος Έλληνας παίκτης τα δύο τελευταία χρόνια, οι απολαβές του, όμως, δεν συμβάδιζαν με τα όσα προσέφερε μέσα στο παρκέ.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ είχε ξεκαθαρίσει και στο περιθώριο του Φάιναλ Φορ του Βερολίνου πως «θα συζητήσουμε για το συμβόλαιο μου αφού τελειώσουν οι υποχρεώσεις της ομάδας». Ο Μπουρούσης είχε στο μυαλό του άλλα πριν το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, αλλά στη συνέχεια και μετά τα όσα συνέβησαν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, ειδικότερα μετά την γνωστή πλέον χειρονομία για τις δέκα μέρες, μπερδεύτηκε.

Η σιγουριά του πως θα παραμείνει στην ομάδα έγινε αμφιβολία. Τα όσα ακολούθησαν με τα μηνύματα στο facebook, αλλά και τα όσα «άκουσε» στο ΟΑΚΑ, τον έριξε ψυχολογικά. Κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στα ματς που έγιναν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Στο μυαλό του διεθνή σέντερ μπήκαν αρκετή παράμετροι μετά την απώλεια και του πρωταθλήματος. Ο παίκτης φαινόταν πως ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά στη συνέχεια φάνηκε να το σκέφτεται διπλά. Ίσως αν άλλαζε παραστάσεις, παίζοντας στο ΝΒΑ για παράδειγμα ή στο ισπανικό πρωτάθλημα, θα του έκανε καλό. Η θέληση του, όμως, να μείνει είναι δεδομένη και μεγάλη. Και εκεί ποντάρουν στον Ολυμπιακό.

Οι σειρήνες του ΝΒΑ, είναι και αυτή μια ακόμη παράμετρος στην υπόθεση. Ο Μπουρούσης φαίνεται να έχει «γλυκαθεί» από το ενδιαφέρον των Σαν Άντονιο Σπερς, οι οποίοι λέγεται πως του προσφέρουν συμβόλαιο που οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Τον θέλουν αλλά χωρίς να τον κάνουν χαλίφη

Στον Ολυμπιακό έχουν στηρίξει το σχεδιασμό όλης της νέας σεζόν, ίσως και των επόμενων, πάνω στον Γιάννη Μπουρούση και από εκεί θέλουν να ξεκινήσουν τα πάντα φέτος. Θέλουν να φτιάξουν μια ομάδα γύρω από τον Έλληνα σέντερ αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας πως θα του δώσουν ό,τι και αν ζητήσει.

Οι διοικούντες την ομάδα ξέρουν πως το συμβόλαιο που είχαν με τον Καρδιτσιώτη σέντερ μέχρι φέτος δεν ήταν αυτό που του αντιστοιχούσε αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι μέσα στη διάρκεια της σεζόν. Τώρα, όμως, είναι διατεθειμένοι να τον καλύψουν οικονομικά αλλά όχι να τον κάνουν και τον πλουσιότερο παίκτη της Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα του προσφέρουν το τριετές συμβόλαιο που ζητάει αλλά δύσκολα θα του καλύψουν απόλυτα τις οικονομικές απαιτήσεις.

Λογικά οι Πειραιώτες θα του δώσουν κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και με τα μπόνους θα φτάνουν οι απολαβές του γύρω στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής αυτά φαίνεται να είναι τα δεδομένα στην υπόθεση Μπουρούση και τις επόμενες ώρες, μετά το πρώτο ραντεβού του μάνατζερ του παίκτη με τους Αγγελόπουλους, αναμένεται να υπάρξουν νεότερα στην υπόθεση.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x